سخنگوی قوه قضائیه گفت : حکم متهمان پرونده قاچاق کاغذ در بندرعباس صادر شده است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده کشف چندین کانتینر کاغذ در بندرعباس به کجا رسید؟ افزود : در این پرونده که پرونده قابل توجهی است حکم صادر شده و هنوز قطعی نشده است.
وی گفت : البته در بندرعباس دو تا سه پرونده مطرح است که در یکی دو مورد حکم صادر شده و قطعی شده که اعلام کردم اما در برخی موارد حکم صادر شده اما قطعی نشده که این پرونده نیز جزء همانهاست و به محض قطعی شدن حکم اطلاع رسانی خواهد شد و بزودی هم حکم شان قطعی می شود.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید قرار نهایی متهمان محیط زیست صادر شده است یا خیر و آیا ایرادات گرفته شده به این پرونده برطرف شده است ؟ گفت : پرونده هنوز به دادگاه نرفته و قرار نهایی نیز صادر نشده است و ایرادات به منظور تکمیل این پرونده همچنان باقی است و با رفع آن ایرادات قرار نهایی صادر می شود و در واقع تکمیل این پرونده نیاز به رفع ایرادات دارد.
توضیحات محسنی اژه ای درباره حکم انفصال سیف
سخنگوی قوه قضائیه درباره حکم دیوان محاسبات درباره انفصال سیف گفت: براساس اظهارات مسئولان دیوان محاسبات ظاهراً جرمی رخ نداده است که بخواهند به قوه قضائیه ارسال کنند.
محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی براینکه چرا حکم انفصال آقای سیف در دستگاه قضایی پی گیری نمی شود و آیا ایشان همچنان می تواند بعنوان مشاور رئیس جمهور فعالیت کند؟ افزود: قوه قضائیه در مواردی که تخلف باشد و حکم انفصال داده شود ورود نمی کند و اگر دیوان محاسبات به صرف تخلف رسیدگی کرده باشند خودشان دادستانی و دیگر موارد رسیدگی کننده دارند اما اگر در مراحل رسیدگی به جرمی برسند و کنار تخلف جرمی رخ داده باشد، پرونده را به قوه قضائیه ارسال می کنند.
وی گفت: البته ظاهرا به حکم دیوان محاسبات هم اعتراض شده و این پرونده در دیوان محاسبات در مرحله تجدیدنظرخواهی است و اینکه این فرد می تواند بعنوان مشاور فعالیت کند یا نه؟ به نظر دیوان محاسبات مربوط می شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا در پرونده مظلومین و باقری درمنی حدود یازده نفر متواری هستند و اقدامی برای دستگیری آنها و یا بازگرداندنشان به کشور صورت نمی گیرد؟ افزود: در خصوص متهم سکه ثامن بازپرس نهایت تلاش را کرد و نیروی انتظامی هم تلاش ویژه ای داشت.
وی گفت:نیروی انتظامی در سالهای اخیر بسیار فعال تر شده و ارتباطش با پلیس بین الملل بیشتر شده است و قطعاً افرادی که در مظان اتهام هستند و از کشور گریخته اند برای بازگرداندن آنها پیگیری های فراوانی صورت می گیرد.
محسنی اژه ای افزود: توصیه ما به این افراد این است که حتماً به داخل کشور برگردند چرا که اگر در داخل کشور محاکمه شوند شاید جرمشان و حکمشان بسیار کمتر از این باشد که فرار کرده اند و در برخی موارد هم اگر در دادگاه حضور پیدا نکنند شاید دیگر متهمان گناه خود را به گردن آنها بیندازند و شاید اگر فرار نمی کردند می توانستند در دادگاه از خود دفاع کنند.
وی گفت: اخیراً موردی بود که با دستور قاضی و پیگیری نیروی انتظامی در خارج کشور بازداشت شد و این فرد هنوز از آن کشور تحویل ما نشده است که حتی خانواده آن فرد دست به دامن ما شده است که این فرد را هرچه زودتر به ایران برگردانیم.
محسنی اژه ای گفت: در هر حال همه کشورها با ما قرارداد و توافق نامه ندارند و حتی با آنهایی هم که قرارداد، داریم برخی مواقع همکاری نمی کنند.
در پرونده حادثه اهواز از 11 نفر تحقیق شده است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در پرونده حادثه تروریستی اهواز از 11 نفر ( نظامی ) تحقیق شده که یک نفر در بازداشت است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید آیا در پرونده حادثه اهواز به غیر از تروریست ها برای افراد دیگری پرونده تشکیل شده است یا خیر؟ گفت: در این خصوص پرونده ای تشکیل و به تهران احاله شده و در تهران به آن رسیدگی می شود و در این خصوص از 11 نفر تحقیق شده که یک نفر نیز در بازداشت است.
وی گفت: همه آنها نظامی هستند و پرونده در ستاد نیروهای مسلح تشکیل شده است.
همچنین خبرنگار دیگری از محسنی اژه ای در خصوص نظارت درون سازمانی قوه قضائیه پرسید که محسنی اژه ای پاسخ داد: همان طور که پیش از این اطلاع رسانی کردم برای 4 تا 5 نفر که کارمندان اداره ثبت بودند احکام قطعی صادر شد و در همین هفته های اخیر نیز مواردی داشتیم که به محض قطعی شدن حکم آن را اعلام می کنیم که در واقع از این میان کارمند هم داشتیم که به ده سال حبس ، جزای نقدی و انفصال و شلاق محکوم شده است، البته حکم، قطعی نیست و یا بازپرسی داشتیم که قبلاً تعلیق شده و اخیرا دستگیر شده و پرونده وی در حال رسیدگی است و بازپرس دیگری داریم که یکی در کرج و یکی در تهران است که تعلیق شده و پرونده های آنها در حال رسیدگی و صدور حکم است.
وی گفت: در میان آنها دو تا سه وکیل نیز داشتیم که تحت تعقیب قرار گرفتند که برخی از آنها وکلای دادگستری و برخی نیز وکلای وابسته به قوه بودند که احکامشان قطعی شده است.
احکام قوه قضاییه در دادگاه های اخیر قاطع بوده است
سخنگوی قوه قضائیه سرعت رسیدگی این قوه در دادگاه های اخیر را خوب و احکام صادره را قاطعانه توصیف کرد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا برخی ها اقدامات اخیر قوه قضاییه را در دادگاه های ویژه قاطعانه نمی دانند؟ افزود: قوه قضاییه به جد از وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه و نیروی انتظامی خواسته است باندها و افرادی را که به صورت سازماندهی شده در بازار اخلال ایجاد می کنند شناسایی کنند و با دلالان و صرافان غیر مجاز به شدت برخورد شود.
وی گفت: در تهران 196 نفر بازداشت شده اند که اخیراً 13 نفر بازداشت شدند و ما فهرست افرادی را که حکمشان قطعی شد اعلام کردیم.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: اما اگر توقع دارید که همه این افراد اعدام شوند امکان پذیر نیست چرا که اگر جزم در حد افساد فی الارض محرض نشود حکم اعدام ندارد و آیا همه دلالان سبزه میدان در حد افساد فی الارض هستند؟
محسنی اژه ای گفت: ما در این دادگاه ها احکام حبس 20 سال ، 12 سال و 8 سال داشتیم مگر حبس 20 سال و 15 سال حکم کمی است؟
وی افزود: ما سرعت رسیدگی ها و احکام صادره را قاطع می دانیم و قوه قضاییه و نیروهای انتظامی و امنیتی به جد پیگیر و مشغول هستند.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در خصوص نامه اخیر آیت الله مکارم شیرازی به رئیس قوه قضاییه در خصوص موضوع مهریه گفت: داستان این قضیه بسیار فنی است و خوب هم است که به صورت فنی پرداخته شود و ریاست قوه قضاییه به بخشی از آن موارد پاسخ فنی داد و ممکن است در این گونه موارد با برخی اظهار نظر ها و قول های مشهور و غیر مشهور روبرو باشیم که البته قانون در این خصوص مشخص است.
محسنی اژه ای افزود: قوه قضاییه از چند سال پیش دنبال می کرد و بعد بخشنامه صادر شد که این موضوع در ادامه در مجلس تبدیل به قانون شد.
وی گفت: کسانی که به مسائل مالی محکوم می شوند و منشاء آن مهریه یا هر چیز دیگری باشد موضوع به این ترتیب بود که اگر فرد متمکن بود و نمی داد از او می گرفتند و اگر حاضر به پرداخت نمی شد بازداشت می کردند و اگر تقاضای اعسار داشت در زمانی که در بازداشت بود به تقاضای او رسیدگی می کردند و اگر معسر او اثبات می شد، آزاد می شد.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: ریاست قوه قضاییه در باره این موضوع حرف داشت و بخشنامه کرد که اگر کسانی تمکن مالی دارند و نمی پردازند بحثش جداست اما اگر کسی تمکن مالی ندارد نباید زندان برود.
محسنی اژه ای گفت: بعد این موضوع به شکل قانون در آمد و اکنون کسانی که معسر باشند و مسبوق به تمکن هم نباشند، زندان نمی روند.
وی افزود: قبلا افرادی محکوم شدند و درخواست اعسار داشتند که بخشی از اعسار پذیرفته شد و مثلا قرار شد سکه ها را به صورت تقسیط پرداخت کنند اما با افزایش قیمت سکه فرد دیگر نمی توانست به تعهدش عمل کند و قرار شد در این خصوص تعدیل صورت گیرد و فرد به زندان نرود.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: عکس این موضوع هم مطرح است به این ترتیب که اگر کسی قبلا محکوم شده بود و مثلا قرار شد ماهی یک سکه بدهد اما بعد از آن تعهد تمکن مالی خوبی پیدا کرد و ارثی به او رسید، باید بیشتر بدهد.
پرونده حسین هدایتی به دادگاه نرفته است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: پرونده حسین هدایتی هنوز به دادگاه نرفته است.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید پرونده حسین هدایتی به کجا رسیده است؟ پاسخ داد: پرونده وی چون با پرونده متهمان بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان با هم است امیدواریم به زودی در این پرونده نیز کیفرخواست داده و به دادگاه ارسال شود که هنوز به دادگاه نرفته است.
خبرنگار دیگری از محسنی اژه ای درباره اعدام مفسدان اقتصادی در میدان آزادی که یکی از نمایندگان مجلس آن را مطرح کرده بود پرسید که محسنی اژه ای پاسخ داد: در این خصوص بنده گفتگویی نداشتم و بعداً همان نماینده اصرار کرد و گفت که این نقل قول درست نبوده و بعداً تصحیح کرد.
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص پیامک های تهدیدآمیز به نمایندگان بعد از بررسی FATFدر مجلس شورای اسلامی گفت: اگر چنانچه این پیامک ها تهدیدآمیز باشد حتما صحیح نیست و هیچ کس حق ندارد نماینده مردم را تهدید کند اما درباره محتوای این پیامک ها اطلاعی ندارم و نمی توانم اظهار نظر کنم اما اگر کسی شکایت کند یا خود مجلس پرونده را به قوه قضائیه ارسال کند، قوه رسیدگی می کند.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که پرسید ادامه کار بازنشستگانی که اخیراً قوانین آن مطرح شد بعد از آن جرم است یا تخلف؟ افزود: اگر چنانچه بازنشسته ای بعد از اتمام ، بماند نمی تواند حقوق بگیرد و دخل و تصرفی داشته باشد از آن نظر می تواند تحت تعقیب قرار بگیرد.
شهرداران به خاطر کسب درآمد، قوانین را زیر پا نگذارند
سخنگوی قوه قضاییه گفت: شهرداران نباید به خاطر کسب درآمد قوانین و مقررات را زیر پا بگذارند.
محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا قوه قضاییه در خصوص جریمه هایی که شهرداری بابت ساخت و ساز های غیر قانونی دریافت می کند ورود نمی کند؟ افزود: این سوال بسیار خوبی است و منظور این خبرنگار این است که بر اساس ضوابط شهرسازی و مجموعه مقررات هر جایی نمی توان ساختمان سازی و یا بلند مرتبه سازی کرد و اگر بگوییم همه چیز با پول حل می شود همه قوانین و سیاست ها نقض خواهد شد.
وی گفت: اگر قرار باشد هر تخلفی با پول و جریمه حل شود، نقض غرض است و تالی فاسد زیادی دارد.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: البته شاید برخی از این جریمه ها به عنوان درآمد برای شهرداران باشد.
محسنی اژه ای گفت: شهرداری و کمیسیون ماده 100 جاهایی اجازه و اختیار دارند که ساختمان را تخریب نکنند و جریمه بگیرند اما این به این معنا نیست که همه جا از تخریب صرف نظر شود و فقط جریمه بگیرند.
وی افزود: اگر از حد اختیاراتشان خارج شوند دادگستری ورود می کند و اگر کمیسیون ماده 100 از حدود اختیارات خود با تبانی یا فساد خارج شود قطعاً در دستگاه قضایی پیگیری می شود.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: البته من باید از سازمان بازرسی کل کشور بپرسم که آیا این مسائل از اختیارات قانونی خارج است که اگر باشد دستگاه قضایی ورود می کند.
قوه قضاییه وظیفه دارد به هر شکایتی رسیدگی کند
سخنگوی قوه قضاییه گفت : برای قوه قضاییه فرقی ندارد که کدام رسانه مال کدام حزب یا فرد است؛ بلکه وظیفه دارد به هر شکایتی که شده است و از هر فرد و مرجعی که باشد، رسیدگی کند .
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه اخیراً پروندههایی درباره برخی رسانه های اختلاف افکن بین ایران و عراق تشکیل شده است اما شاهد برخوردهای دوگانه در این خصوص هستیم؛ بطوری که رسانههای منتقد FATF به دادگاه احضار شدهاند؛ اما درباره رسانههای اختلاف افکن اقدامی انجام نشده است و آنها دارند به کار خود ادامه میدهند و اقدامات آنها بعنوان اقدام علیه امنیت ملی شناسایی نشده است، درباره این دوگانگی برخورد توضیح دهید، گفت: آیا شما می دانید علیه کدام رسانه به اتهام اقدام علیه امنیت ملی کشور کار شده است یا نمیدانید؟ هیئت نظارت بر مطبوعات غیر از قوه قضاییه است.
این هیئت اعضایی دارد که یک عضو آن از قوه قضاییه است و براساس قانون مطبوعات دارای اختیاراتی است. البته شاید این هیئت برخی موارد را جرم تشخیص دهد و به قوه قضاییه ارسال کند.
سخنگوی دستگاه قضا گفت : همچنین ممکن است در خصوص یک رسانه، شاکی خصوصی وجود داشته باشد و یک فرد یا یک دستگاه از رسانهای شکایت کرده باشد. حتی ممکن است یک دادستان به عنوان مدعی العموم به چنین موضوعی ورود کند؛ لذا برای قوه قضاییه فرقی ندارد که کدام رسانه مال کدام حزب یا فرد است؛ بلکه قوه قضاییه وظیفه دارد به هر شکایتی که شده است و از هر فرد و مرجعی که باشد رسیدگی کند؛ اما رسیدگی به این معنا نیست که اتهام وارد شده در دادگاه محرز شود. حتی ممکن است اتهام، اقدام علیه امنیت ملی برای نشریه یا مسئول آن مطرح شود؛ اما آن اتهام در دادگاه برای آن فرد یا نشریه محرز نشود. البته برعکس همین هم ممکن است؛ بنابر این هر آنچه که به دستگاه قضایی بیاید به آن رسیدگی خواهد شد.
معاون اول قوه قضاییه تاکید کرد: درخصوص آن موضوع هم که گفتید بله به نظرمان برخی از مسائلی که گفته شد جرایم امنیتی هستند. برخی از کسانی که اسم بردید تعدادی از آنها احضار شدهاند و گفتهاند ما از فلان جا این خبر را گرفتهایم و بعدا آن را برداشتهایم. حتی آن منبع و مرجعی هم که به آن استناد شده بود، احضار شده است و پرونده آن درحال رسیدگی است؛ اما هنوز منجر به کیفرخواست نشده و پرونده به دادگاه نرفته است.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر افزایش بی رویه قیمتها و اینکه افزایش قیمتها باید با مجوز سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان باشد، اما با توجه به افزایش بی رویه قیمتها در ماههای اخیر این سازمان پاسخی نمی دهد؛ حتی سازمان تعزیرات هم می گوید که در مورد افزایش قیمتها شکایتی واصل نشده؛ با این توضیحات آیا قوه قضاییه خودش به این موضوع ورود میکند، پاسخ داد: اینکه سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان نظارت کافی دارد یا نه، اطلاع کافی ندارم؛ اما کنترل بازار و کنترل قیمتها دست دولت و سازمان حمایت و سازمان تعزیرات است. البته برخی از کالاها دارای قیمت مشخص هستند؛ اما برخی از کالاها ممکن است قیمتگذاری نشوند؛ اما باید روی این کالاها هم نظارت باشد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای افزود: اگر جایی باشد که دستگاههای دولتی یا دستگاه های وابسته به دولت بخواهند خارج از ضوابط و رعایت انصاف قیمت خود را بالا ببرند، سازمان بازرسی وظیفه دارد به این موضوع ورود کند و آن را گزارش دهد و اگر گزارش داد فلان دستگاه خلاف قانون عمل کرده است، قوه قضاییه به آن رسیدگی می کند.
سخنگوی دستگاه قضا گفت : البته بخشی از این قیمتها که بالا رفته ممکن است بر آن نظارت باشد؛ اما با توجه به مجموعه شرایط فعلی شاید نتوان مثل سابق بر آن کالا و جنس قیمت گذاشت. اگر چه برخی از قیمتها بیش ازعرف بازار افزایش داشتهاند و بیشتر از روند رشد ارزش دلار قیمت گذاری شدهاند.
معاون اول قوه قضاییه افزود : اگر سازمان تعزیرات یا سازمان حمایت از مصرف کننده مواردی را اعلام کنند، طبق قانون به آنها رسیدگی خواهد شد؛ اما همه این موضوع بر اساس قانون زیر نظر دستگاه قضایی نیست. البته سازمان بازرسی به برخی از تخلفات و گرانفروشی ها ورود کرده و مواردی را گزارش داده است.
۲ نفر در پرونده سکه ثامن بازداشت هستند
سخنگوی قوه قضائیه گفت : ۱۳۰۰ نفر در پرونده سکه ثامن شکایت کرده اند و ۲ نفر نیز در پرونده سکه ثامن بازداشت هستند.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در خصوص آخرین رونده رسیدگی به پرونده سکه ثامن افزود: تاکنون در این پرونده ۲ نفر بازداشت هستند و تعداد شکایت ها واصله به دادسرا زیاد نیست و اینکه میگویند افراد زیادی برای شکایت به دادسرا آمده اند ، اینگونه نیست بلکه تعداد محدودی شکایت کردهاند.
وی گفت: البته در این پرونده قبل از شکایت شاکی خصوصی ، دادستان تهران به عنوان مدعی العموم وارد شده است.
سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه در حال شناسایی اموال این فرد و افراد هستیم ، افزود : این کار در اولویت است تا در صورتی که شکات شکایت کردند از حقوق آنها دفاع کنیم.
وی گفت : کسانی بودند که در این پرونده مباشرت، معاونت یا مشارکت فردی داشته اند که اگر ثابت شود ، تعقیب میشوند.
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه پرونده فعلا در مراحل تحقیقات مقدماتی است ، افزود : طبق آخرین اطلاعات به دست آمده ۱۳۰۰ نفر در پرونده سکه ثامن شکایت کردهاند.
سخنگوی قوه قضاییه درباره اینکه برای افرادی که به وحید مظلومین کمک و یا با وی همکاری کرده اند پروندهای تشکیل شده است، گفت : در این خصوص برای افرادی از بانک مرکزی و اطلاعات پرونده ای تشکیل شده است که اگر ثابت شود جرمی دارند حتما رسیدگی خواهد شد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که آیا به موضوع احتکار خودرو از سوی شرکتهای داخلی و ثبت سفارش غیرقانونی خودرو نیز رسیدگی میشود؟ گفت: در خصوص احتکار فرقی نمیکند شرکتهای دولتی احتکار کند یا افراد حقیقی و حقوقی غیردولتی، اگر کلان باشد قوه قضاییه وارد میشود. البته به هر انباری که کالا در آن مجتمع شده احتکار نمیگویند و باید احتکار بودن آن احراز شود.
وی ادامه داد: در مورد خودرو هم اینگونه است و اگر خودرویی آماده عرضه است و عرضه نمیشود باید بررسی شود و آیا وزارت مربوطه در جریان است اگر در جریان است چرا اقدامی نمیکند.
محسنی اژه ای گفت : اگر چنانچه احتکار دولتی یا غیر دولتی اثبات شود فرقی نمی کند بدون اغماض با آن برخورد خواهد شد اما باید ثابت شود .
حدود 68 هزار نفر از مرکز ارتباطات قوه قضاییه ، مشاوره حقوقی گرفته اند
سخنگوی قوه قضاییه گفت : حدود 68 هزار نفر از مرکز ارتباطات قوه قضاییه ، مشاوره حقوقی گرفته اند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری افزود : یکی از اقدامات مهم دستگاه قضایی در مرکز ارتباطات است که توانسته به نحومناسبی بین قوه قضاییه و مردم ارتباط برقرار کند. البته دستگاه های دیگر هم ممکن است چنین مرکزی داشته باشند؛ اما فکر نمی کنم با این حجم وسیع و این میزان فعالیت باشد.
وی گفت: تا شهریور بیش از 100 هزار تماس و ارتباط از طریق وب با این مرکز برقرار شده است و بیش از 70 هزار تماس از طریق تلفن گویا با این مرکز گرفته شده است.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای افزود: نزدیک به 67 تا 68 هزار نفر از این مرکز مشاوره حقوقی گرفته اند.تعداد قابل توجهی از این سوالات و مشاوره ها در خصوص مسائلی همچون مهریه ، نفقه و مسائل خانوادگی است که نشان می دهد علاوه بر قوه قضاییه دستگاه های دیگر هم مثل صدا و سیما باید به این موضوعات توجه داشته باشند.
وی ادامه داد : معلوم می شود که مردم اطلاعات کافی در این رابطه ندارند و خیلی خوب است که سایر دستگاه ها هم در این رابطه کارهایی انجام دهند تا مردم با حق و حقوق خود آشنا شوند.
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص تبعیدگاه بودن یک شهرستان و استان گفت: پیش از این دستگاه هایی که متولی بودند آن را مشخص می کردند که تبعیدی به کدام شهر و استان تبعید شود اما اکنون دست قاضی در این خصوص باز است که به کجا تبعید کند ضمن اینکه این شهرها و استان ها ،مناطق خاصی نیستند.
وی افزود : یک وقت تبعید حکم متمم متهم است اما یک وقت تبعید خود حکم اصلی است که این دو نیز با هم فرق می کند.