سخنگوی وزارت خارجه: گام سوم کاهش تعهدات متناسب با شرایط پیش روی ایران و سایر کشورهای باقی مانده در برجام، در حال طراحی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای سیدعباس موسوی در نشست خبری گفت: گام سوم کاهش تعهدات متناسب با شرایطی که پیش روی ایران و سایر کشورهای باقی مانده در برجام است در حال طراحی است.
وی افزود: پیشنهادها و رایزنیهای زیادی مطرح است از جمله آقای مکرون رئیس جمهور فرانسه که تلاشهایی در این زمینه انجام میدهند.
آقای موسوي ادامه داد: سایر کشورهای اروپایی نیز در این زمینه حمایت کردند و ما منتظر میمانیم تا ببینیم که در وقت کمی که برای برداشتن گام سوم باقی مانده، این تلاشهای دیپلماتیک به چه سرانجامی میرسد.
سخنگوی وزارت خارجه اظهار داشت: پس از این اقدامات تصمیمهای لازم توسط شورای عالی نظارت بر برجام گرفته خواهد شد که جمهوری اسلامی ایران گام سوم را بردارد یا برندارد.
استقبال از طرحهای احقاق حقوق ایران در مقابل امریکا
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: از هر طرحی که منجر به احقاق حقوق ایران در مقابل امریکا شود استقبال میکنیم.
آقای سید عباس موسوی در ادامه نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سئوالی درباره طرح ده مادهای مجلس از جمله طرح مطالبه درآمدهای نفتی از امریکا از کودتای ۲۸ مرداد تاکنون افزود: از این طرح خبر ندارم، ولی مطالبات ما از امریکائیها خیلی زیاد است از کودتای ۲۸ مرداد تاکنون اقدامات خصمانه از طرف دولتهای مختلف در امریکا علیه ایران کم نبوده و ضرر و زیانهای زیادی به جمهوری اسلامی ایران در گذشته وارد شده است.
سخنگوی وزارت خارجه ابراز امیدواری کرد از طریق اقدامات قانونی و حقوقی که قبلا هم صورت گرفته و برخی دعاوی حقوقی که در مجامع بین المللی در این زمینه اقامه شده است به حقوقمان دست پیدا کنیم.
آقای موسوی گفت:: وزارت خارجه در مجموع از این طرحها استقبال میکند و همه تلاش خود را برای احقاق آن بکار خواهد بست.
مواضع ایران درباره نفتکش توقیف شده اش اثبات شد
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: برای آزادی کشتی متخلف انگلیسی باید منتظر حکم دادگاه درباره تخلفات دریایی این کشتی باشیم.
آقای سیدعباس موسوی در پاسخ به سوالی درباره تصمیم جمهوری اسلامی ایران برای آزادی نفتکش انگلیسی استینا ایمپرو افزود: ما از ابتدا نیز اعلام کرده ایم که ارتباط خاصی بین این دو کشتی وجود ندارد.
وی تصریح کرد: خوشحال هستیم که مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال کشتیای که به ناحق و غیر قانونی توقیف شده بود اثبات شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: برای آزادی کشتی متخلف انگلیسی نیز باید صبر کنیم تا حکم دادگاه درباره تخلفات دریایی این کشتی صادر شود.
اقای موسوی گفت: امیدوار هستیم که هر چه سریعتر این رسیدگیها انجام و حکم دادگاه صادر شود و اگر حکم آزادی دادند که زودتر آزاد شود و به راه خود ادامه دهد.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره نتایج نشست سه جانبه بین ایران، هیئتی از انصارالله یمن و سفرای چهار کشور اروپایی در تهران افزود: جمهوری اسلامی ایران از یکی دو سال پیش اقدامات دیپلماتیکی را در راستای راه حل سیاسی بحران یمن آغاز کرد و طرحهایی را ارائه داد تا این که یکی از این طرحها که مذاکره بین جمهوری اسلامی ایران، انصارالله و چهار کشور اروپایی موسوم بهای ۴ بود پذیرفته و مذاکراتی در ۵ مرحله انجام شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: تلاش کردیم که از فرصت حضور آقای عبدالسلام سخنگوی انصارالله یمن که البته نماینده دولت نجات ملی در صنعا نیز هستند استفاده کنیم، مذاکرات خوبی هم به صورت دوجانبه با آنها و هم در راستای نشستهایی کهای ۴ با ایران و انصارالله برای دستیابی به راه حل بحران یمن داشته است انجام شد.
اقای موسوی با بیان این که گفتگوهای خوب و صریحی انجام شد، اظهار داشت: از نظر ما این گفتگوها امیدوار کننده و ثمربخش بود و توافقات خوبی صورت گرفت و اعلام آمادگیهای بسیار خوبی نیز صورت گرفت تا ان شاءالله بتوانیم به راه حلهای سیاسی در بحران یمن دست پیدا کنیم.
وی تصریح کرد: البته امیدوار هستیم که طرف متقابل و متجاوزین نیز به این توافقات و در مجموع به راه حل سیاسی باور داشته باشند و به این نتیجه برسند که بحران یمن پس از ۵ سال درگیری، راه حل نظامی ندارد و چیزی جز تخریب زیرساختهای این کشور و قتل عام زنان و کودکان و همچنین نا امنی بیشتر در منطقه، عایدی برای هیچ کشوری در منطقه ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: اگر آنها ۵ سال که هیچ، ۵۰ سال نیز بخواهند در یمن بجنگند به هیچ پیروزی دست نخواهند یافت پس بهتر است که همه به دنبال یک راه حل سیاسی باشند تا به این بحران خاتمه دهند.
سرنوشت نفتکش انگلیسی را دادگاه مشخص میکند
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: برای تعیین سرنوشت نفتکش متخلف انگلیسی باید منتظر حکم دادگاه باشیم.
آقای سید عباس موسوی در ادامه نشست خبری با اشاره به اینکه توقیف نفتکش انگلیسی مراحل قانونی خود را طی میکند افزود: ارتباطی میان نفتکش ایرانی و نفتکش انگلیسی وجود ندارد و خوشحالیم که مواضع ما در قبال نفتکش ایرانی که توقیف شده بود اثبات شد.
وی گفت: برای آزادی نفتکش متخلف انگلیسی هم باید منتظر حکم دادگاه باشیم.
سخنگوی وزارت خارجه ابراز امیدواری کرد: بررسیها هرچه سریعتر صورت بگیرد.
گفتگویی درباره افغانستان با آمریکا انجام نشده است
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه در موضوع افغانستان دولت قانونی و مستقر این کشور محور کار است گفت: درباره این موضوع با واشنگتن فعلا گفتگویی نداشته ایم.
آقای سید عباس موسوی در نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا گفتگوهایی بین ایران و واشنگتن با موضوع افغانستان انجام شده است یاخیر؟ افزود: این خبر را در خبرگزاری رویترز دیده ام، اما اینکه پیامی رد و بدل شده باشد بعید میدانم.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید براینکه در موضوع افغانستان دولت قانونی و مستقر این کشور محور کار است گفت: تاکنون جمهوری اسلامی ایران برنامهای درباره مسایل افغانستان و گفتگو و رایزنیهایی با آمریکاییها نداشته است.
وی افزود: فعلا از این موضوع خبری ندارم و کمی هم آن را بعید میدانم.
اقای موسوی درباره تحولات بحرین اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بدون آنکه بخواهد دخالتی در امور این کشور داشته باشد همواره دغدغه بحرین را دارد و امیدواریم اقداماتی که شروع کردیم و بقیه کشورها هم نسبت به آن حساسیت دارند با حمایت دولت بحرین مواجه شود.
وی با اشاره به موضوع انسانی و حقوق بشری که در بحرین مطرح است گفت: امیدواریم حساسیتی که هم ما و هم سایر کشورها نسبت به این موضوع داریم و همچنین رایزنیها و گفتگوها در این زمینه با حمایت دولت بحرین مواجه شود.
ایران؛ آماده امضای پیمان عدم تعرض با کشورهای منطقه
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده امضای پیمان عدم تعرض با کشورهای منطقه و خلیج فارس است.
آقای سید عباس موسوی در ادامه نشست خبری هفتگی خود با اشاره به سفرهای اخیر وزیر امور خارجه به کشورهای کویت و پیش از آن به قطر، عمان و عراق افزود: این سفرها در راستای طرح مجمع گفتگوهای منطقهای در خلیج فارس و پیشنهاد امضای پیمان عدم تعرض میان ایران و کشورهای منطقه است و این پیمان میتواند هم بصورت تک تک و هم بصورت کلی با کشورهای خلیج فارس باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را اعلام کرده است مبنی بر اینکه حاضر است برای اینکه یک تهدید واهی و ایران هراسانه بی مورد را رفع کند و جلوی سوء استفاده برخی کشورهای نامشروع و فرا منطقهای را بگیرد و آماده است از این طریق اطمینان کافی به کشورهای منطقه بدهد.
آقای موسوی افزود: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه خواهان ناامنی در کشورهای منطقه نیست و این طرح در محافل و سطوح مختلف در این کشورها بررسی شده است واکنشهایی هم داشته ایم و یک سری اعلام آمادگیهای کلی و سیگنالهایی دریافت شد، اما اینکه ما با کشور بخصوصی به نتیجه رسیده و شروع کرده باشیم فعلاً در این مرحله قرار نداریم.