سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر، تعداد نابینایان کشور حدود ۱۵۰ هزار نفر تخمین زده میشود که این افراد حدود ۲۰ درصد کل معلولان جسمی، حرکتی و ذهنی کشور را شامل میشوند.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: متاسفانه ۷۵ درصد معابر پایتخت برای نابینایان مناسب نیست، حدود ۲۵ درصد از معابر پایتخت برای نابینایان بهسازی شده است و این وضع برای نابینایان در دیگر شهرها نامطلوبتر است.
وی افزود: مراقبتهای بازتوانی نابینایی و کمبینایی به دو دسته بزرگ، وسایل کمبینایی (اپتیکی) و غیر آن (مانند عصای سفید و خط بریل) طبقهبندی میشود و از سوی دیگر ناظر بر اقدامات بازتوانی اجتماعی و شغلی و آموزشی است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ناآگاهی بیماران و ارجاع ندادن آنان به نظام درمانی برای دریافت این خدمت و در درجات بعدی سازوکارهای حمایتی خانواده و جامعه و عوامل فرهنگی در کنار مسایلی همچون پوشش ناکافی بیمه نیز از مهمترین موانع بهره مندی و استفاده از خدمات به شمار میرود.
وی افزود: براساس برآورد انجمن نابینایان، میزان بیکاری در افراد نابینا و کم بینا بیش از ۶۰ درصد برآورد شده، با وجود اقدامات انجام شده به منظور توانمندسازی اجتماعی و فردی افراد معلول، ولی اصولا این اقدامات ناکافی است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دسترسی به خط بریل در کل کشور به دلیل کمبود مربی برای آموزش و هزینه بالای دستگاه، ضعیف و دسترسی به رایانههای مناسب به منظور کاربران نابینایان نیز برای نابینایان تحصیلکرده حدود ۴۰ درصد تخمین زده میشود.