پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت بهداشت، ابتلا به سل در ایران را تا ۱۴ برابر کمتر از متوسط جهانی اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری گفت: ابتلا به سل در جهان به صورت میانگین ۱۴۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.
وی افزود: ابتلا به سل در ایران با وجود دو همسایه که بیشترین میزان ابتلا به سل در کشورهایشان مشاهده شده تنها ۱۱ بیمار به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمیعت کشور است که ۱۳ تا ۱۴ برابر کمتر از متوسط جهانی است.
حریرچی گفت: در ۴۵ سال گذشته نیز ابتلا در ایران ۱۴۲ بیمار به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر بوده است.
وی افزود: در سال ۹۶ هشت هزار و ۸۱۹ بیمار مبتلا به سل در کشور شناسایی شدند که ۱۵ درصدشان غیر ایرانی بودند.
حریرچی با بیان اینکه بیشتر افراد بالای ۶۵ سال مبتلا به سل میشوند، گفت: در ایران ۸۷ درصد از بیماران درمان میشوند و برنامه ریزی برای رسیدن به موفقیت ۹۵ درصدی درمان این بیماران صورت گرفته است.
وی افزود: برخی از انواع سل مقاوم به درمان است که برای این بخش نیز برنامههایی در نظر گرفته شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: برخی از گروهها همچون معتادان، افراد مبتلا به اچ آی وی یا ایدز و افراد بی خانمان بیشتر در معرض ابتلا به سل قرار دارند به گونهای که در افراد مبتلا به ایدز، سل تا ۱۰ درصد مشاهده میشود.
حریرچی افزود: ۳۰ آزمایشگاه ویژه کشت ویروس سل، ۵ مرکز بستری سل مقاوم به درمان در استانهای کرمانشاه، فارس، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و گلستان که از سال ۹۰ آغاز شده بود اکنون فعال شده اند.
وی گفت: ۸ آزمایشگاه مرجع منطقهای برای سل و همچنین فعالیت شبکه آزمایشگاه سل در ۳۸۱ شهر به صورت رایگان نیز از جمله برنامههای وزارت بهداشت برای مقابله با این بیماری است.
حریرچی افزود: بیمارستان مسیح دانشوری نیز به عنوان قطب بین المللی در زمینه سل به بیماران ایرانی و غیر ایرانی خدمات ارائه میدهد.
وی گفت: یک بیمارستان پیشرفته تشخیص و درمان سل در زابل تا دو ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.
حریرچی افزود: تشخیص و درمان سرپایی بیماری سل در کشور رایگان است.
وی گفت: سل نهمین بار بیماری را در جهان به خود اختصاص داده است و عامل مرگ بر اثر بیماریهای عفونی محسوب میشود که تا سال ۲۰۳۰ میلادی نیز افزایش خواهد داشت.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: ۹۰ درصد مرگهای ناشی از بیماری سل در کشورهای درحال توسعه است.
حریرچی گفت: ۶۰ درصد از بیماران مبتلا به سل در جهان شناسایی شده اند که جمعیتی حدود ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر را بالغ میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره اینکه افرادی که دارای دو دفترچه بیمه هستند بیشتر تنها در یکی از دفترچه هایشان حق بیمه پرداخت میکنند و دفترچه دیگر یا مربوط به بیمه روستائیان و یا بیمه رایگان سلامت است، افزود: همچنین افرادی که از سوی سرپرست خانوار بدون پرداخت حق بیمه دفترچه دوم دارند نیز شامل این افراد میشود.
وی گفت: در سامانه استحقاق سنجی سازمان بیمه سلامت با همکاری دیگر بیمهها همچون بیمه تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح به شناسایی افراد دارای دو دفترچه بیمه میپردازد.
حریرچی افزود: عملاً دفترچههای بیمهای که بدون پرداخت حق بیمه صادر شده اند غیرقابل استفاده هستند و مردم خود باید این دفترچهها را کنار بگذارند.
وی درباره برخی درمانها در زمینه بیماریهای پیشرفته نیز گفت: بیماران باید پیش از اقدام به هر درمان از مؤثر بودن آن درمان مطلع شوند چرا که برخی افراد با انگیزههای مختلف خیرخواهانه یا سودجویانه بیماران را امیدوار میکنند و سپس با بی نتیجه ماندن درمان ناامیدی و یأس را برای بیماران به همراه میآورد که خود به سلامت روان آنان زیان وارد میکند.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مراکز تحقیقاتی نیز درخواست کرد تا در صورت انجام دادن آزمایش و تحقیقات برای درمان هر بیماری موضوع تحقیقاتی بودن را به بیماران اطلاع دهند.