پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت بهداشت: خودمراقبتی در تمام ابعاد سلامت خصوصا سلامت روان دارای نقش بسیار مهم و کلیدی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ ایرج حریرچی در نشست خبری گفت: «سلامت روان جوانان و نوجوانان: جهان در حال تغییر است» به عنوان شعار هفته سلامت روان نامگذاری شده است.
وی افزود: شعار سال ۲۰۱۸ (سلامت روان جوانان و نوجوانان: جهان در حال تغییر) تاکید دارد که به دولتها و ملتها هشدار دهد که، دنیا درحال تغییر است و در این جهان نوین که نحوه تعاملات اجتماعی و گفتگو در فضاهای مجازی به سرعت در حال دگرگونی و پیشرفت هستند، مزایا و معایب فراوانی نهفته است که برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و عوارض ناشی از این تغییر، راهی به جز خودمراقبتی وجود ندارد.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مهمترین مهارت برای توانمند سازی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، آموزش مهارت خودمراقبتی است که در این راستا توجه و تمرکز و مراقبت از نوجوانان و جوانان، مهمترین و ضروریترین وظیفه بزرگسالان در این زمینه به شمار میرود.
حریرچی افزود: بهترین مسیر برای سلامتی مادام العمر، از سلامت روان خوب میگذرد؛ جوانانی که با عوامل استرس زای بسیار روبرو هستند، به احتمال بسیار زیاد در تمام طول عمر و زندگی شان مشکلات روانپزشکی را تجربه میکنند.
وی گفت: توانمندسازی، اقدامات پیشگیرانه، مداخلات زودهنگام، آموزش مهارتهای زندگی و تاب آوری، دسترسی به خدمات آموزشی و سلامت از عوامل کلیدی در ساختن آیندهای سالم برای نوجوانان و جوانان هستند
وی افزود: سلامتی چهار بعد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی دارد و بعد روانی از جایگاه و اهمیت ویژهای برخوردار است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مهمترین شاخصهای تشکیل دهنده سلامت روان شامل احساس ارزشمندی و مفید بودن، رضایتمندی از خویشتن، توانایی همدلی کردن با دیگران، احساس نشاط و شادمانی و توانمند بودن در ارتباط اجتماعی و حل مساله است که بدون شک بهترین زمان آموزش و توانمند سازی در این زمینهها دوران کودکی، نوجوانی و جوانی است و مناسبترین جایگاه آن خانه، مدرسه و دانشگاه است.
وی افزود: در عصر ارتباطات و فناوری، نوجوانان و جوانان مهمترین گروه هدف کاربران دنیای دیجیتال و فضای مجازی هستند، دنیایی کاملا متفاوت با دنیای بزرگسالان که مملو از فرصتهای مثبت و منفی برای این گروه هدف است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: به منظور پیشگیری از آسیبهای دنیای دیجیتال و بهره مندی از فرصتها و امکانات مفید و مثبت اینگونه فضا ها، آشنا شدن والدین و بزرگسالان با ابزارهای الکترونیک فضاهای مجازی یکی از راههای کمک به نوجوانان و جوانان است.