پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت بهداشت تورم را موجب کاهش مراجعه برای استفاده از خدمات سلامت برشمرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری امروز گفت: تجربه در تورم جهانی سال ۲۰۰۸ و همچنین تورم کشور در سال ۱۳۹۱ نشان داد که گرانی موجب کاهش مراجعه مردم و کاهش استفاده از خدمات سلامت شده است.
وی افزود: براساس پیش بینیهای صندوق بین المللی پول تورم در ایران برای سال ۲۰۱۸ میلادی (امسال) ۲۹ درصد و برای سال آینده میلادی ۳۴ درصد پیش بینی شده است.
حریرچی گفت: جنگ تجاری آمریکا با چین، سوریه، ترکیه و ایران موجب تنش در بازارها به ویژه بازار نفت شده است که تهدید عربستان نیز به آن اضافه شده است.
وی افزود: تمام کشورهای جهان در شرایط تورمی نگران سلامت شهروندانشان میشوند.
حریرچی گفت: کاهش قدرت خرید مردم موجب کاهش دریافت خدمات در حوزه سلامت میشود.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره بودجه درخواستی این وزارت خانه برای سال ۹۸ نیز افزود: ما بر اساس واقعیتهای کنونی کشور نیازهایمان را از دولت و مجلس درخواست میکنیم.
حریرچی گفت: در شرایط کنونی بهترین راه ادامه اجرای طرح تحول سلامت است که در سال ۹۵ تا ۵۰ درصد از هزینههای درمان را بیمه و دولت تقبل میکرد.
وی افزود: برای دست یابی به سهم ۲۵ درصدی مردم (کمتر از ۳۰ درصد) از هزینههای درمانی راه زیادی باقی مانده است.
حریرچی با اشاره به مصاحبه دیروز رئیس سازمان بیمه سلامت گفت: وی سخن زیبایی داشت که بخش بیمه و سلامت باید در سیاستهای انقباضی در ردیف آخر قرار گیرد.
وی افزود: علاوه بر اقشار آسیب پذیر گروههای متوسط جامعه نیز در شرایط تورم نیاز به حمایت برای استفاده از خدمات سلامت دارند.
حریرچی گفت: احتمال افزایش هزینههای فقر زای حوزه سلامت وجود دارد، اما با همکاری تمام دستگاههای مرتبط تلاش میکنیم تا طرح تحول سلامت ادامه یابد و مشکلات مردم کاهش یابد.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: در حاشیه شهرها پایگاههای سلامت ایجاد شده و سرشماری و همچنین ارائه خدمات فعال و غیرفعال به صورت حضور مراقبان سلامت در منازل و مراکز اشتغال حاشیه نشینان و همچنین مراجعه شهروندان حاشیه نشین به این مراکز صورت گرفته است.
حریرچی گفت: در برخی موارد حتی مکانی مناسب برای اجاره و تشکیل پایگاههای بهداشت در حاشیه شهرها وجود نداشت، اما توانستیم در حاشیه شهرها بیش از هزار مرکز بهداشت داشته باشیم.
وی خواهان از بین بردن حاشیه نشینی و افزودن این حاشیهها به متن شهرها و روستاهای همجوارشان شد و تأکید کرد تا دستیابی به این شرایط خدمات سلامت در این مناطق افزایش خواهد یافت.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هزار و ۹۰ پایگاه سلامت در حاشیه شهرهای کشور فعال هستند که ۴۹۲ پایگاه دولتی و ۵۱۶ پایگاه دیگر به بخش خصوصی برون سپاری شده است.