سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: پیشگیری از مسمومیتهای دارویی ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، دکتر امام بخش قائدی در برنامه زنده پیک سلامت از شبکه دنا گفت: یکم تا هفتم آبانماه، هفته پیشگیری از مسمومیت با شعار "با افزایش آگاهی مانع مسمومیت دارویی شویم" نامگذاری شده است.
وی مسمومیت دارویی، غذایی و مسمومیت با گاز مونوکسید کربن را از جمله مسمومیتها عنوان کرد و افزود: مسمومیت با گاز مونوکسید کربن کشندهترین نوع مسمومیت غیر عمدی در کشور بوده که شیوع آن در فصل زمستان بسیار زیاد است.
وی ادامه داد: در سال گذشته ۸۱ مورد بر اثر گاز مونوکسید کربن دچار مسمومیت شدند که این آمار در ۶ ماهه اول سالجاری ۶۸ مورد بوده که نسبت به سال گذشته، افزایش پیدا کرده است.
دکتر قائدی توصیه کرد: شهروندان ضمن استفاده بهینه از وسایل گرمازا در فصول سرد سال، در خصوص سالم بودن وسایل گرمایشی مطمئن شوند و مسیر خروجی گاز مونوکسید کربن از دودکش را به دقت بررسی کنند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مسمومیتها مسمومیت مواد غذایی است که بهترین راه پیشگیری از این مسمومیت، آماده کردن و پخت ایمن غذا و اجتناب از مصرف غذاهای ناسالم است.
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به اینکه سرانه مصرف دارویی در کشور بالا بوده، گفت: بیمار با مراجعه به پزشک انتظار دارد که یک روزه بهبود یابد و در غیر این صورت مجدد به پزشک دیگر مراجعه کرده که در این صورت تعدد استفاده از دارو زیاد میشود.
دکتر قائدی با بیان اینکه استفاده بیش از حد مجاز هر دارو میتواند باعث مسمومیت دارویی شود، ادامه داد: ناآگاهی افراد در استفاده از دارو و مصرف خودسرانه آنها نیز از جمله عوامل بروز مسمومیت دارویی در فرد است.
وی ادامه داد: مسمومیت دارویی در کودکان نوعی از مسمومیت است که معمولا اشتباهی مصرف میشوند، بنابراین خانوادهها باید داروها را دور از دسترس اطفال قرار دهند.