پخش زنده
امروز: -
میزان مصرف نمک هر فرد در کهگیلویه و بویراحمد12 گرم برآوردشده که بالاتر از حداستاندارد کشور است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی در کارگاه تدوین برنامه جامع سلامت با ابراز نگرانی از آمار مصرف نمک در استان گفت: میزان نمک دریافتی هر فرد طبق استاندارد حداکثر کمتر از ۶ گرم در روز بوده که با مطالعات انجام شده، این میزان مصرف در استان حدود ۱۲ گرم است.
دکتراورنگ ایلامی استفاده از نمک به عنوان نگهدارنده مواد غذایی در موادی مانند نان، گوشتهای بسته بندی شده، کبابها و فست فودها را از جمله دلایل مصرف بالای نمک در استان عنوان کرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه میزان تحرک بدنی در استان در ۹۲ درصد از افراد کمتر از ۱۵۰ دقیقه در هفته است، گفت: کم تحرکی، عادت نامناسب غذایی و استفاده بیش از حد نمک، شکر و چربی، موجب بروز بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
وی با بیان اینکه حدود ۳۸ میلیون مرگ بر اثر بیماریهای غیر واگیر در دنیا رخ میدهد ادامه داد: سهم ایران از مرگ بر اثر بیماریهای غیر واگیر حدود ۷۰ درصد که سهم بالایی از این درصد را بیماریهای قلبی و عروقی، پر فشاری خون، بیماریهای مزمن تنفسی و سرطانها به خود اختصاص دادند.
دکترایلامی با اشاره به اینکه سند بیماریهای غیرواگیر ملی تدوین شده است، تاکید کرد: این سند در اواخر دولت یازدهم به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ و برش استانی این سند در استان مشخص شده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد با بیان اینکه تحرک بدنی یک از عواملی است که در سلامتی فرد نقش بسزایی دارد، گفت: حداقل فعالیت بدنی ضروری برای انسان ۵ روز در هفته به مدت ۳۰ دقیقه تخمین زده شده است.
وی با اشاره به اینکه برنامه ایراپن برای ارزیابی این عوامل خطر و میزان خطرسـنجی سکتههای قلبی و مغزی در حال اجرا است ادامه داد: این برنامه به طوری است که افراد بالای ۳۰ سال با مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی، خانههای بهداشت و با انجام خطر سنجی و آزمایشات رایگان میتوانند از میزان بروز سکته قلبی و مغزی در خود در ۱۰ سال آینده مطلع شوند.