بولتن حاضر تلاش دارد مهمترین چالش های داخلی و خارجی دولت جدید آمریکا را دربازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی و در اختیار علاقه مندان این حوزه قرار دهد.
در زمینه روابط بین الملل و خارجی نیز انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رییس جمهور آمریکا هر چند در وهله اول حزب جمهوریخواه آمریکا را تقویت می کند اما شواهد دال بر این است این انتخاب جریان تندروی ضد ایرانی را نیز تقویت کرده و دامنه اختلاف با برخی کشورها همچون روسیه و کره شمالی به شدت افزایش یافته است.
نوشتار حاضر تلاش دارد مهمترین چالش های داخلی و خارجی دولت جدید آمریکا را دربازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی و در اختیار پژوهشگران و علاقه مندان این حوزه قرار دهد.
بخش اول - رصد اوضاع داخلی و خارجی آمریکا
الف - نمودارها
در خصوص اوضاع داخلی آمریکا باید گفت: تداوم روند اختلافی میان مقامات مختلف آمریکا و شهروندان این کشور(در زمینه سیاسی و اجتماعی ) این هفته نیز به مانند هفته های قبل ادامه یافت. البته با این تفاوت که بهانه جدید برای اختلافات سیاسی عبارتست از عزل جیمز کومی رییس معزول اف بی آی که به شدت حجم نمونه های تبلیغاتی در این باره را افزایش داده است. بنابر این به این بهانه شخصیت ها وحتی هم حزبی های ترامپ به تصمیمات سیاسی وی اعتراض کردند. علاوه بر اعتراضات افراد یادشده اعتراضات مردمی چندی نیز مخابره شد. در خصوص مسائل حقوق بشری نیز رسانه ها از اعتراضات نهادهای حقوق بشری در این خصوص خبر دادندکه در جداول مربوط به همراه متن کامل موجود است. در زمینه سیاست خارجی آمریکا نیز ؛ مناسبات چالشی واشنگتن با کره شمالی نیز در صدر خبرها قرار دارد .
پژوهش خبری صدا وسیما// پژوهشگر: مرتضی هوشیار