هیلاری کلینتون نامزد دمکراتها و دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان در این دوره از انتخابات رکود بیاخلاقی را در مبارزات انتخاباتی ایالات متحده شکستهاند؛ به نوعی که نتایج نظرسنجیها نشان میدهد اکثر مردم این کشور معتقدند شرایط بدی که لفاظیهای رایج حاکم بر مبارزات انتخاباتی امسال در آمریکا به وجود آورده، بدترین احساسات را در رأی دهندگان آمریکایی برانگیخته است.
هیلاری کلینتون نامزد دمکرات ها و دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان در این دوره از انتخابات رکود بیاخلاقی را در مبارزات انتخاباتی ایالات متحده شکستهاند؛ به نوعی که نتایج نظرسنجیها نشان میدهد اکثر مردم این کشور معتقدند شرایط بدی که لفاظیهای رایج حاکم بر مبارزات انتخاباتی امسال در آمریکا به وجود آورده، بدترین احساسات را در رأی دهندگان آمریکایی برانگیخته است. میانگین نتایج نظرسنجیهایی که در پایگاه اینترنتی رئال کلیر پالیتیکس منتشر میشود، حاکی از آن است دو نامزد بیش از آنکه محبوب باشند، مورد تنفر هستند. طبق نتایج نظرسنجیها، محبوبیت کلینتون 43.6 درصد و عدم محبوبیت وی 52.8 درصد است. محبوبیت ترامپ 37.4 درصد و عدم محبوبیت وی 58.6 درصد است. این یعنی اینکه مردم آمریکا علیرغم اینکه از هر دو نامزد بدشان میآید، مجبورند یکی از آنها را انتخاب کنند.
نیمه دوم مهرماه که رخدادهای انتخاباتی آن در این نوشتار مورد بررسی قرار گرفته است، شاهد برگزاری دومین و سومین(آخرین) مناظره دو نامزد نامحبوب بود. در این مناظرات موضوع رسوایی اخلاقی ترامپ بیشتر از دیگر موضوعات مورد توجه قرار داشت. انتشار یک نوار ویدئویی از اظهارات سال 2005 دونالد ترامپ در فضای مجازی، ضمن اینکه باعث شد بخشی از حامیان ترامپ از وی فاصله بگیرند، وی را در مناظره دوم بشدت تحقیر و تضعیف کرد.
از سوی دیگر نگرانیهای افکار عمومی درباره فریبکاریهای کلینتون کماکان ادامه دارد. چند ساعت پس از افشای ویدئوی جنجالی ترامپ، سایت افشاگر ویکی لیکس، گزیدههایی از سخنرانی هیلاری کلینتون در جمع مدیران اجرایی وال استریت (دوسال پیش) منتشر کرد. در این سخنرانی کلینتون از مدیران وال استریت خواسته بود با استفاده از ابزار مالی خود، نقش سیاسی ایفا کنند و بر مخالفان برخی طرح های اقتصادی فشار وارد آورند. این در حالی بود که کلینتون در سخنرانیهای عمومی خود، ایفای نقش لابیها را مذمت میکند.
در سیاست خارجی نیز، روسیه، ایران، عراق و سوریه از مهم ترین موضوعات مورد بحث بود؛ هر چند که حمله عربستان به یمن در هیچ یک از این مناظرهها مطرح نشد. یکی از نکات جالب در این مناظرهها این بود که دو نامزد بارها سعی کردند با استفاده از سخنان سندرز همدیگر را محکوم کنند؛ ترامپ با اشاره به رقابت های درون حزبی دمکراتها و اظهارات سندرز علیه هیلاری، وی را عقب میراند؛ در حالیکه کلینتون، ترامپ را متوجه حمایت سندرز از خود میکرد.
به هر حال، در متن پیش رو با بررسی رخدادهای انتخاباتی آمریکا در نیمه دوم مهرماه، مناظرهها، موضوعات مورد توجه کمپینها و واکنشهای داخلی و خارجی به انتخابات آمریکا ارائه شده است. خبرگزاری صدا و سیما، منبع اصلی این بررسی است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری صدا و سیما// پژوهشگر: دارابی