مهشید ناصحی:
هزینه 40 میلیون تومانی درمان سل مقاوم
رئیس اداره پیشگیری از ابتلا به سل وزارت بهداشت گفت: پارسال بیش از 9 هزار و 915 مورد سل در کشور گزارش شد که 13 درصد آن مربوط به اتباع غیرایرانی بود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ مهشید ناصحی در نشست خبری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: موارد سل در برخی کشورهای واقع در شمال ایران 4 تا 10 برابر است، به طوری که در کشورهای آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان سل مقاوم به درمان شیوع بالایی دارد و کشور ترکیه تنها همسایه ایران است که وضعیت مشابه ما دارد.
وی گفت: سازمان بهداشت جهانی برای ایران تخمین زده است که رقم ابتلا به سل 16 در 100 هزار مورد است، این در حالی است که ما تصور میکنیم حدود 22 درصد موارد ابتلا به سل به سیستم درمانی گزارش نمیشود.
ناصحی در ادامه درباره هزینه درمان بیماران مسلول افزود: هر یک مورد سل حساس به دارو برای یک دوره درمان خود باید 450 هزار تومان هزینه کند، اما این رقم برای سل مقاوم به درمان نزدیک به 40 میلیون تومان هست، در عین حال به طور متوسط یک بیمار مبتلا به سل مقاوم به درمان 50 تا 250 میلیون تومان هزینه برای کشور دارد.
رئیس اداره پیشگیری از ابتلا به سل و جذام وزارت بهداشت ادامه داد: اگر بیمار مبتلا به سل بیماری دیگری نداشته باشد، احتیاجی به بستری پیدا نمیکند، اما در سل مقاوم به درمان بیمار بستری میشود و تا زمانی که خلط او عاری از میکروب نشود باید در بیمارستان باقی بماند.
ناصحی با بیان اینکه پارسال نیمی از جمعیت بیماران مسلول را زنان و نیمی از آنان را مردان تشکیل دادند گفت: به طور کلی سل در دنیا در میان مردان شیوع بیشتری دارد، البته حدود 15 سال پیش تعداد زنان مبتلا به سل در سه کشور ایران، افغانستان و پاکستان بیشتر از مردان بود و هرچه وضعیت بهداشت زنان بهبود مییابد این رقم نیز کاهش پیدا میکند.
وی در ادامه با بیان اینکه از هر سه نفر یک نفر میکروب سل را در بدن خود دارد افزود: کسی که این میکروب را در بدن خود دارد، درصورت ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن به طور متوسط 5 تا 10 درصد احتمال دارد که به سل مبتلا شود، اما اعتیاد به ویژه از نوع تزریقی و استفاده از مواد نیمه صنعتی، سوءتغذیه، دیابت، سیگار، سرطان و شیمیدرمانی، نارسایی کلیه، بیماریهای مزمن تنفسی و سالمندی از مهمترین عوامل تشدیدکننده احتمال بروز سل در این دسته از این افراد است.