شیوع سل در حاشیه شهرها؛
داروهای جدید درمان سل بسیار گران است
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت: شیوع بیماری سل در حاشیه شهرها و در میان گروههای کم درآمد بسیار بالاست.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد مهدی گویا در نشست خبری افزود: وضعیت سل در دنیا هر روز پیش رفتهتر میشود و درمان این بیماری را با وخامت روبرو میکند.
وی گفت: اگر کار جدی در مورد این بیماری صورت نگیرد به اهدافی که تا سال 2030 در نظر گرفته شده است نخواهیم رسید.
گویا افزود: سل، مالاریا و ایدز دغدغه های جدی جهان است و هزینه های زیادی به همراه داشته است.
وی با بیان اینکه 80 درصد موارد سل باید به طور کامل درمان شود ادامه داد: اگر این مهم در هر کشوری محقق شود ، به چشم انداز 2030 یعنی سال ریشه کنی جهانی بیماری سل رسیده است.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: بر اساس این پیش بینی 80 درصد موارد ابتلا به سل باید کاهش یابد که تحقق آن مستلزم اقدامات جهانی برای تشخیص، درمان و کنترل این بیماری است.
گویا ادامه داد: الان سل در کشور ما در میان حاشیه نشینان، مبتلایان به ایدز، معتادان و زندانیان دیده می شود و باید به فکر کنترل آن در این گروه ها باشیم.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: کسی که هنوز کوچک ترین علائم سل را بروز نداده است باید در کمتر از یک روز شناسایی شود و این مهم در جهان امکان پذیر است و ما هم باید به این مرحله برسیم زیرا سل مقاوم به درمان هزینه هایی کمرشکنی برای دولت و خانواده ها دارد، بنابراین دولت باید به فکر درمان رایگان این بیماری باشد.
گویا افزود: هر بیمار سل در سال می تواند 12 نفر را مبتلا کند و ما این مرحله را باید کنترل کنیم.
وی با بیان اینکه سل معمولی به راحتی درمان می شود گفت: با وجود اینکه ایران در زمینه تحقیقات سل سرآمد است، ولی نیاز داریم تحقیقات را در این زمینه بروزرسانی کنیم.
گویا افزود: سل مقاوم به درمان بیش از دو سال درمان و شش ماه بستری نیاز دارد که شاید با احتمال 50 درصد درمان شود، داروهای درمان سل دیگر کارساز نیست و داروهای جدید بسیار گران قیمت است.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: درخصوص ارتباط سل و ایدز شایع ترین علت مرگ بیماران ایدزی سل است که این آمار تا حدود 30 درصد در بیماران ایدزی است.
وی با بیان اینکه درمان ایدز همراه سل بسیار دشوار است گفت: کسانی که دیابت کنترل نشده دارند شانس ابتلا به سل در آن ها بسیار زیاد است.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: 20 درصد بیماران مبتلا به سل در کشور سابقه استعمال دخانیات دارند که آمار واقعی بیش از این است، بنابراین برای رسیدن به اهداف ریشه کنی سل تا 2030 برنامه ریزی های بیماریابی ما الکترونیکی شده است.
گویا گفت: برنامه مقابل با سل در حاشیه شهرها از دو سال پیش آغاز، مراکز درمانی مجهز و 13 قطب مقابله با سل در کشور راه اندازی شده است.