محمدرضا مسجدی:
شیوع قلیان میان زنان نوعی تهاجم فرهنگی است
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: ترویج فرهنگ استعمال قلیان در زنان و دختران نوعی تهاجم فرهنگی است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ محمدرضا مسجدی در نشست خبری معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: عده ای در تلاش اند استعمال قلیان را تفننی و سطحی نشان دهند که این گناهی نابخشودنی است.
وی با بیان اینکه غذای ناسالم، فعالیت فیزیکی نامناسب، سیگار و دخانیات و الکل مهمترین عوامل بیماری ساز و مرگ و میر در کشور ماست ادامه داد: 23 مهر روز جهانی مبارزه با سل است و اداره سل وزارت بهداشت برنامه های مفصلی در این زمینه دارد، سل در جایی که فقر غذایی وجود دارد شیوع می یابد.
مسجدی گفت: در این زمینه باید تلاش شود برای خانواده های مسلول سبد غذایی مخصوص در نظر گرفته شود که این کار خوشبختانه در استان گلستان در حال انجام است.
این فوق تخصص ریه افزود: جایی که سیگار و قلیان مصرف می شود سل هم بیشتر است، لذا مبارزه با قلیان فقط برای کنترل بیماری های قلبی نیست بلکه تاثیرمستقیم با سل دارد.
وی ادامه داد: روزانه 10 میلیارد تومان هزینه استعمال سیگار در کشور است و بیش از 14 درصد جمعیت کشور سیگاری هستند.
مسجدی گفت: ورودی برخی مناطق کشور 200 هزار تومان است که عده ای آن را می پردازند تا قلیان بکشند، متاسقانه 30 درصد دانشجویان دختر ما قلیان می کشند که این آمار تاسف بار است و نیازمند ورود دستگاه های ذی ربط برای کنترل این موضوع هستیم.
وی افزود: در جوامعی که زنان قلیان می کشند سرطان ریه عامل اصلی مرگ و میر زنان است، تشخیص این سرطان سخت است و ما نگرانیم در چند سال آینده این سرطان اولین سرطان در کشور ما هم باشد، آمارها از مصرف قلیان در دختران دانش آموز تا دانشجویان و زنان حکایت دارد که در مصرف مداوم اعتیاد آور هم هست.
مسجدی با بیان اینکه سیگار کشیدن در اتاق از آلودگی اگزز تریلی ها و موتور ها بیشتر است افزود: تاثیر دود سیگار به مراتب بیشتر از آلودگی هواست.