این گزارش شامل توصیه های ده گانه مقام معظم رهبری در خصوص اقدامات عملی در خصوص اقتصاد مقاومتی می باشد که به صورت هفتگی رصد می شود.
پژوهش خبری صدا و سیما: نام گذاری سال 95 به عنوان « اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل » رویکردی راهبری برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی بود. حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین روز از سال نو در اجتماع انبوه و پرشور زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی(ع)، در سخنان مهمی با تبیین شعار امسال یعنی «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» پرداختند. ایشان با تاکید بر اینکه انتخاب شعار سال ۹۵، مبنای منطقی و استدلالی دقیق دارد، همه مردم بویژه جوانان را به تدبر و تعمق در این مبنای استدلالی فراخواندند و گفتند: «شاید برخی ترجیح می دادند که شعار امسال، شعاری فرهنگی یا اخلاقی انتخاب شود اما با توجه به مجموع مسائل کشور، تصمیم بر این گرفته شد که همچون چند سال اخیر، یک شعار اقتصادی انتخاب شود تا بصورت «گفتمان عمومی» رواج پیدا کند.» رهبر انقلاب اسلامی افزودند: «انتخاب شعار امسال بر یک تحلیل و نگاه کلان به مسائل کشور، مبتنی است. ایشان در تشریح این نگاه کلان افزودند: در مقطع کنونی، آمریکایی ها به دنبال تزریق تفکر خاصی در میان نخبگان جامعه و سپس افکار عمومی کشور هستند مبنی بر اینکه ملت ایران بر سر یک «دو راهی» قرار دارد و چارهای جز انتخاب یکی از - دو راه کوتاه آمدن یا تحمل فشار- ندارد!»
حضرت آیت الله خامنه ای در بخشی دیگر از سخنان، با تمرکز بر مفهوم شعار سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» با تأکید بر ضرورت مشخص شدن و ترسیم نقشه راه، ده پیشنهاد اساسی برای اقدام و عمل در زمینه اقتصاد مقاومتی، ارائه نمودند.
متأسفانه تجربه نشان داده است که اگر به صورت مستمر اجرایی شدن سیاست های کلی نظام اسلامی و همچنین بیانات مقام معظم رهبری به عنوان نقشه راه پایش و رصد نشود؛ به مرور زمان از اولویت اذهان تصمیم گیران و نخبگان جامعه دور شده و دیگر اثری از آنها در جامعه نخواهد بود. این اتفاق نباید برای اقتصاد مقاومتی رخ دهد. بر همین اساس، مدیریت پژوهش های خبری معاونت خبر تلاش دارد تحولات مرتبط با حوزه اقتصاد مقاومتی را رصد کرده و در قالب گزارش های هفتگی به اطلاع مخاطبان خود برساند.
مهم ترین موضوعات مورد بررسی در هفته گذشته عبارتند:
*بساق زاده ، عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی:
در مجموع از ابتدای سال جاری تاکنون تولید محصولات پتروشیمی و فرآوردههای پلیمری ایران در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۰ درصد افزایش یافته است.
*رضا سفاری ، مدیر بندر آبادان:
رشد ترانزیت خارجی خودرو از بندر آبادان- افزایش ۳۷درصدی تردد شناور - تخلیه ترانزیت خودرو خارجی از بندر آبادان با هزار درصد افزایش نسبت به سال گذشته، انجام شد.
*ایرج موفق ، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت البرز:
به مناسبت هفته دولت 22 طرح تولیدی و صنعتی در استان البرز آماده بهره برداری شده است. این طرح ها در زمینه نساجی، صنایع غذایی، سلولزی، کانی فلزی و غیر فلزی و انواع مواد شیمیایی احداث شده است.
*صمد بهزاد، مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استانداری البرز:
افزایش 34 برابری جذب سرمایه گذاری خارجی در استان البرز از دستاوردهای مهم دولت یازدهم است . با اینگونه مراودات زمینه اشتغال فراهم شده و چرخ اقتصادی به حرکت در می آید.
*مظاهریان ، معاون ساختمان و مسکن وزیر راه و شهرسازی:
در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی در حوزه مسکن، دو برنامه نوسازی بافت های فرسوده شهری و رونق مسکن در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است.
*علی اشرف منصوری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران:
در هفته دولت 53 طرح کشاورزی با ارزش 850 میلیارد تومان و ایجاد اشتغال 1750 نفر در استان تهران به بهره برداری
*مصطفی پورمحمدی ، وزیر دادگستری:
قانون مداری، انضباط و اجرای قانون مسیر جامعه را بر سلامت قرار می دهد. اگر قانون مداری و انضباط در حوزه مالی و اقتصادی رعایت نشود، مهم ترین حوزه بروز مفاسد است. وقتی فعالیت مالی و پولی زیر نورافکن انجام شود، فساد کاهش می یابد. تجربه جهانی به سمت شفاف سازی می رود
*منتظری ،دادستان کل کشور:
تاکید بر ضرورت کنترل و بازرسی و مراقبت از مرزها - دستگاههای لازم را به منظور کنترل مبادی مرزها و بنادر مهم به هر قیمتی خریداری کرده و در مرزها نصب کنیم . ورودی مرزها و بنادر مهم را ساماندهی کنیم و ستاد مبارزه با مواد مخدر بایستی فعال تر باشد.
*محمد کاظم چقازردی، مدیرعامل بانک سپه:
تا کنون بالغ بر 800 طرح تولیدی کوچک و متوسط با تسهیلاتی بالغ بر 6 هزار میلیارد ریال از سوی بانک سپه مورد حمایت و پرداخت تسهیلات قرار گرفته است.
*واعظی ، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:
تزریق سرمایه در گردش توسط دولت به واحدهای کوچک و متوسط صنعتی یکی از راهکارهای خروج از رکود و شتاب در تحول اقتصادی کشور است که باید استمرار داشته باشد
*عبدالمجید نگارش نژاد ، مدیرکل فرهنگی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز:
در گذشته فقط در زمینه عرضه کالای قاچاق یعنی پیشگیری از ورود کالای قاچاق به کشور کار انجام می شد اما از این به بعد در زمینه تقاضا یعنی تغییر رفتار و نگاه مصرف کنندگان به کالای قاچاق کار می شود.
*جاسم جادری ، استاندار هرمزگان:
در دولت تصمیم گرفته شده در سال جاری به هفت هزار و 500 واحد تولیدی کوچک و متوسط در کشور تسهیلات پرداخت شود .
*مرضیه شاهدایی ، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی :
تکمیل طرح های نیمه تمام از مهم ترین برنامه های صنعت پتروشیمی در سال جاری است . در سال جاری و نیمه اول سال آینده 15 مجتمع را به بهره برداری و تولید می رسانیم.
*بهروز ریاحی ، مشاور وزیر صنعت، معدن و تجار:
32هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی از ابتدای سال جاری تا 15 مرداد به واحدهای کوچک و متوسط پرداخت شده که پیش بینی می شود تا اواخر بهمن به 100 هزار میلیارد ریال برسد.
*نوراله زاده ،مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید:
پرداخت ۲۰۰۰ میلیارد ریال تسهیلات برای ایجاد مشاغل خانگی،خوداشتغالی و کارآفرینی در سطح کشور با هدف افزایش تولیدات داخلی و رونق اشتغال برای بیش از ۹۹۸۰ نفر پرداخت شده است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری صدا و سیما// محبوبه وفایی نژاد