پخش زنده
امروز: -
متأسفانه تجربه نشان داده است که اگر به صورت مستمر اجرایی شدن سیاست های کلی نظام اسلامی و همچنین بیانات مقام معظم رهبری به عنوان نقشه راه پایش و رصد نشود؛ به مرور زمان از اولویت اذهان تصمیم گیران و نخبگان جامعه دور شده و دیگر اثری از آنها در جامعه نخواهد بود.بر همین اساس در این مطلب تلاش شده است تحولات مرتبط با حوزه اقتصاد مقاومتی رصد و در قالب گزارش های هفتگی به اطلاع مخاطبان برساند.
پژوهش خبری: نامگذاری سال 95 به عنوان « اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل » رویکردی راهبری برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی بود. حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین روز از سال نو در اجتماع انبوه و پرشور زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی(ع)، در سخنان مهمی با تبیین شعار امسال یعنی «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» پرداختند. ایشان با تاکید بر اینکه انتخاب شعار سال ۹۵، مبنای منطقی و استدلالی دقیق دارد، همه مردم بویژه جوانان را به تدبر و تعمق در این مبنای استدلالی فراخواندند و گفتند: «شاید برخی ترجیح می دادند که شعار امسال، شعاری فرهنگی یا اخلاقی انتخاب شود اما با توجه به مجموع مسائل کشور، تصمیم بر این گرفته شد که همچون چند سال اخیر، یک شعار اقتصادی انتخاب شود تا بصورت «گفتمان عمومی» رواج پیدا کند.» رهبر انقلاب اسلامی افزودند: «انتخاب شعار امسال بر یک تحلیل و نگاه کلان به مسائل کشور، مبتنی است. ایشان در تشریح این نگاه کلان افزودند: در مقطع کنونی، آمریکایی ها به دنبال تزریق تفکر خاصی در میان نخبگان جامعه و سپس افکار عمومی کشور هستند مبنی بر اینکه ملت ایران بر سر یک «دو راهی» قرار دارد و چارهای جز انتخاب یکی از - دو راه کوتاه آمدن یا تحمل فشار- ندارد!»
حضرت آیت الله خامنه ای در بخشی دیگر از سخنان، با تمرکز بر مفهوم شعار سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» با تأکید بر ضرورت مشخص شدن و ترسیم نقشه راه، ده پیشنهاد اساسی برای اقدام و عمل در زمینه اقتصاد مقاومتی، ارائه نمودند.
متأسفانه تجربه نشان داده است که اگر به صورت مستمر اجرایی شدن سیاست های کلی نظام اسلامی و همچنین بیانات مقام معظم رهبری به عنوان نقشه راه پایش و رصد نشود؛ به مرور زمان از اولویت اذهان تصمیم گیران و نخبگان جامعه دور شده و دیگر اثری از آنها در جامعه نخواهد بود. این اتفاق نباید برای اقتصاد مقاومتی رخ دهد. بر همین اساس، مدیریت پژوهش های خبری معاونت خبر تلاش دارد تحولات مرتبط با حوزه اقتصاد مقاومتی را رصد کرده و در قالب گزارش های هفتگی به اطلاع مخاطبان خود برساند.
برخی خبرهای مهم اقتصاد مقاومتی در یک هفته گذشته
1- وعده های مرتبط با اقتصاد مقاومتی از سوی مسئولان:
- علی قنبری، معاون وزیرجهاد کشاورزی: پیش بینی میشود امسال حدود ۱۳ میلیون تن گندم در کشور تولید شود.
- عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی: تلاش میشود تا شبکههای ریلی در شهرهای مرزی به کشورهای همسایه متصل شود. در حوزه جادهای هم بزرگراههای ایران را به کشورهای همسایه متصل و پایانههای مرزی را فعال می کنیم.
2- خبرهای امیدآفرین:
- ناصر سجادی، مدیرعامل شرکت پخش فراورده های نفتی ایران: در سال گذشته به دلیل افزایش تولید گاز و به تبع آن آزادسازی فرآوردههای نفتی، واردات نفت گاز ٢٠ درصد کاهش یافت.
- محمدرضا عراقی، مدیرعامل شرکت ملی گاز: 95 درصد تجهیزات گازی بومی سازی شده است و در داخل تولید می کنیم.
- محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت: در فروردین سال ۱۳۹۵ صادرات نزدیک به یک میلیارد دلار بیش از واردات به کشور بوده است.
3- فساد، ویژه خواری و قاچاق:
- علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی: با 20 میلیارد دلار قاچاق، اقتصاد مقاومتی صورت نمیگیرد.
- مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری: مهم ترین راه مبارزه با فساد، تحقق دولت الکترونیک است.
- طیب نیا، وزیر اقتصاد: موضوع دریافت حقوق چند دهمیلیونی توسط برخی مدیران ارشد بیمه مرکزی پیگیری و در صورت اثبات صحت موضوع، ضمن اصلاح، با تخلفات احتمالی هم برخورد شود.
- عطاءالله حکیمی، نماینده مجلس: حقوقهای چند ده میلیونی فساد آشکار است، روحانی حقوق مدیران دولت خود را شفاف کند.