• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۱۱۴۳۱
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۶
اقتصاد مقاومتی:

رصد توصیه های ده گانه مقام معظم رهبری درحوزه اقتصاد مقاومتی(12)

این گزارش شامل توصیه های ده گانه مقام معظم رهبری در خصوص اقدامات عملی در خصوص اقتصاد مقاومتی می باشد که به صورت هفتگی رصد می شود.

 پژوهش خبری صدا و سیما: نام­گذاری سال 95 به عنوان « اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل » رویکردی راهبری برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی بود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین روز از سال نو در اجتماع انبوه و پرشور زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی(ع)، در سخنان مهمی با تبیین شعار امسال یعنی «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» پرداختند. ایشان با تاکید بر اینکه انتخاب شعار سال ۹۵، مبنای منطقی و استدلالی دقیق دارد، همه مردم بویژه جوانان را به تدبر و تعمق در این مبنای استدلالی فراخواندند و گفتند: «شاید برخی ترجیح می دادند که شعار امسال، شعاری فرهنگی یا اخلاقی انتخاب شود اما با توجه به مجموع مسائل کشور، تصمیم بر این گرفته شد که همچون چند سال اخیر، یک شعار اقتصادی انتخاب شود تا بصورت «گفتمان عمومی» رواج پیدا کند.» رهبر انقلاب اسلامی افزودند: «انتخاب شعار امسال بر یک تحلیل و نگاه کلان به مسائل کشور، مبتنی است. ایشان در تشریح این نگاه کلان افزودند: در مقطع کنونی، آمریکایی­ها به دنبال تزریق تفکر خاصی در میان نخبگان جامعه و سپس افکار عمومی کشور هستند مبنی بر اینکه ملت ایران بر سر یک «دو راهی» قرار دارد و چاره­ای جز انتخاب یکی از - دو راه کوتاه آمدن یا تحمل فشار- ندارد!»

حضرت آیت الله خامنه­ ای در بخشی دیگر از سخنان، با تمرکز بر مفهوم شعار سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» با تأکید بر ضرورت مشخص شدن و ترسیم نقشه راه، ده پیشنهاد اساسی برای اقدام و عمل در زمینه اقتصاد مقاومتی، ارائه نمودند. متأسفانه تجربه نشان داده است که اگر به صورت مستمر اجرایی شدن سیاست­ های کلی نظام اسلامی و همچنین بیانات مقام معظم رهبری به عنوان نقشه راه پایش و رصد نشود؛ به مرور زمان از اولویت اذهان تصمیم­ گیران و نخبگان جامعه دور شده و دیگر اثری از آنها در جامعه نخواهد بود. این اتفاق نباید برای اقتصاد مقاومتی رخ دهد. بر همین اساس، مدیریت پژوهش ­های خبری معاونت خبر تلاش دارد تحولات مرتبط با حوزه اقتصاد مقاومتی را رصد کرده و در قالب گزارش­ های هفتگی به اطلاع مخاطبان خود برساند.

مهم ترین موضوعات مورد بررسی در هفته گذشته عبارتند:

- فطانت ، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار:

استقبال سرمایه گذاران خارجی از بازار سرمایه ایران در پساتحریم . بورس ایران ظرفیت بازدهی مناسب برای سرمایه گذاران و از جمله سرمایه گذاران خارجی دارد .

- سید محسن قمصری ، مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت:

ایران ٨٠ درصد سهم خود را از بازار نفت پس گرفته است، هدف صادرات نفت ما چهار میلیون بشکه در روز است و برای رسیدن به آن برنامه داریم و منتظر شرایط مناسب هستیم.

- محمدرضا نعمت زاده ،وزیر صنعت، معدن و تجارت:

اگر می‌خواهیم خودروسازی کشور را نجات بدهیم باید حتما به بحث تحقیق و توسعه توجه کنیم باید با سرمایه‌گذاری های مشترک و تولید محصولات متنوع توسعه این صنعت را انجام دهیم.

- احمد لطفی ،‌مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران:

در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی توجه به تعاونی‌های دانش بنیان و هدایت تسهیلات به سمت مشاغل مولد را در دستور کار داریم . قلب اقتصاد مقاومتی در پروژه های دانش بنیان است.

- محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت:

برای مبارزه با قاچاق کالا نباید اجناس کشف شده دوباره در بازار توزیع شود بلکه باید آنها را آتش‌زد و یا به مقصد اولیه بازگردانده شوند،

- قاسم خورشیدی ، مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق سوخت:

میزان قاچاق سوخت در سال گذشته به نسبت سال قبلش روزانه ۹ میلیون لیتر کم شد و همچنین طی دو سال اخیر بیش از ۶۰ درصد از نظر حجمی و بیش از ۸۵ درصد از نظر ارزشی قاچاق سوخت کاهش یافته است.

- محمود حجتی ، وزیر کشاورزی :

ستاد پایش قاچاق محصولات کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل می‌شود. این ستاد موظف است وضعیت قاچاق محصولات کشاورزی را به طور مستمر رصد کند.

- حسن روحانی ، رئیس جمهور :

برای ایجاد رونق اقتصادی در سال‌جاری، باید بتوانیم تحرکی در فعالیت بنگاه‌های تولیدی با هدف اشتغالزایی ایجاد کنیم.

- یدالله رحمانی ، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس:

شرکت فوتورای ایتالیا با همکاری شرکت برق منطقه ای فارس به دنبال اخذ موافقت اصولی و مجوزهای مورد نیاز از جمله - پروانه احداث نیروگاه های تجدیدپذیر و پاک از سازمان انرژی های نو ایران خواهد بود.

- ترکان ،دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی:

- ماموریت مناطق آزاد در بند 11 اقتصاد مقاومتی آمده است به این ترتیب که این مناطق 4 ماموریت در بحث گسترش و تسهیل تولید ، افزایش صادرات ، انتقال فناوریهای پیشرفته و تامین نیازهای کشور و نیازهای مالی از خارج کشور دارد .

- مجتبی خسرو تاج ، قائم‌مقام بازرگانی وزیر صنعت :

- درمرحله دوم طرح خرید کالایی ایرانی، کارمندان و بازنشستگان همه دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها مشارکت دارند و هرکسی که پوشش بیمه داشته باشد می‌تواند از تسهیلات دولت استفاده کنند. در مرحله دوم اجرای طرح خرید کالای ایرانی حدود 140 واحد تولیدی مشارکت دارند.

رصد توصیه های ده گانه مقام معظم رهبری درحوزه اقتصاد مقاومتی(12)

متن کامل این تحقیق در اینجا قابل دریافت است.

پژوهش خبری صدا و سیما// پژوهشگر: محبوبه وفایی نژاد



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
یلدا، خداحافظی پاییز نیست، یک جشن ملی است
محکومیت قاچاقچی ۱۹ گونی پوشاک خارجی در ارومیه
انتقاد امام جمعه سنندج از قمار در آیین‌های شب یلدا
مرگ راهدار ماسالی بر اثر سانحه رانندگی حین انجام مأموریت
راه‌اندازی مرکز اسناد ملی در آذربایجان‌غربی ضروری است
نهایی‌شدن لایحه سازمان ملی مهاجرت در یزد؛ تعیین تکلیف اشتغال، مالیات و یارانه اتباع خارجی
دشمن در عرصه جدید جنگ ارزش‌های اسلامی را نشانه گرفته است 
هدیه پاییزی آسمان به شیرازی‌ها ؛ ۶۷ میلی متر باران ، ۳ سانتی متر برف
رژیم غاصب صهیونیستی با نفرت جهانی مواجه شده است
اطلاعیه باشگاه استقلال درباره انتشار اخبار و مصاحبه علیه آبی‌ها
اوضاع متشنج در بنگلادش
آماده‌باش ۱۱۰۰ نیروی اورژانس خوزستان در طرح زمستانی
قدردانی نماینده ولی‌فقیه در استان سمنان از همراهی مردم استان در وداع با آیت‌الله شاهچراغی
رانندگان از سفر‌های غیرضروری پرهیز کنند
لزوم اهتمام دولتمردان به ارتقا ارزش پول ملی
شش ماه پس از شهادت سردار نجفی ، «اسرا» آمد
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد
مقاومت رمز پیروزی ملت ایران است
تمامی محور‌های مواصلاتی دلگان مسدود شدند
واژگونی پراید در محور فیروزآباد–شیراز با یک فوتی و ۵ مصدوم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
اوج فعالیت سامانه سردبارشی از امشب در سراسر استان
آغاز فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهر‌ها با دستور وزیر کشور
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان
هشدار بارندگی برای نیمی از کشور در روز پنج شنبه ۲۷ آذر
هوای سرد در تهران ماندگار است
باز شدن دریچه تخلیه رسوب سد استقلال میناب
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
کشتی فرنگی قهرمانی کشور؛ نفرات برتر ۵ وزن نخست مشخص شدند
حضور هواداران ایران و ۳ کشور در جام جهانی ممنوع شد
اعطای درجه سپهبدی شهید باقری به خانواده ایشان
کارت‌سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت‌بانکی حذف نمی‌شود
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۶ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
اجرای ۴۲ طرح عمرانی در کمالشهر  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)