سخنرانی رئیس گمرک ایران در اجلاس سالانه روسای گمرکات جهان در خصوص کشفیات مواد مخدر و توسعه فن اوری اطلاعات در گمرک ایران بازتاب گسترده ای داشت.
127 امین اجلاس سالانه روسای گمرکات جهان در مقر سازمان جهانی گمرک در بروکسل با حضور150رییس و وزیر گمرکات کشورها در حالی برگزار شد که ارایه گزارش عملکرد گمرک ایران در حوزه مبارزه با مواد مخدر و افزایش کشفیات پیش سازهای سنتی و صنعتی با استقبال گسترده ای همراه شد.
مقامات ارشد سازمان جهانی گمرک و روسای گمرکات جهان پس از سخنان مسعود کرباسیان از میزان کشفیات مواد مخدر در گمرک ایران ابراز شگفتی وان را موفقیتی بزرگ توصیف کردند و عزم و اراده جمهوری اسلامی ایران به ویژه گمرک ایران را در مبارزه با مواد مخدر در منطقه ستودند.
رییس کل گمرک ایران در بخشی از سخنان خود در این اجلاس گفت:گمرک جمهوری اسلامی ایران در سالهای 92 و 93 و 94 به ترتیب 18تن،148تن و 290 تن مواد مخدر سنتی و صنعتی و انواع پیش سازها و قرص های روان گردان را کشف کردند که این امار افزایش چشمگیر کشفیات مواد مخدر در گمرک ایران طی سالهای اخیر را نشان می دهد.
وی افزود : بخش عمده ای از این کشفیات به پیش سازهایی اختصاص دارد که قرار بود از ایران به افغانستان ترانزیت و در انجا پس از تبدیل شدن به انواع مخدرهای صنعتی و قرص های روان گردان به اروپا ترانزیت شود.
کرباسیان در جمع روسای گمرکات جهان به با ارزشترین و بزرگترین کشف مواد مخدر در گمرک طی روزهای گذشته نیز اشاره و تصریح کرد: یک باند بین المللی قاچاق مواد مخدر قرار بود از مسیر ایران 536 کیلوگرم هرویین را تحت رویه تیر به ترکمنستان منتقل کنند اما ماموران گمرک لطف اباد ایران با کمک تجهیزات کنترلی موفق به کشف این محموله بزرگ شدند.
بخش دیگری از سخنان دکتر کرباسیان در این اجلاس به توسعه فن اوری های نوین و مکانیزاسیون گمرکات ایران و همچنین ایجاد پنجره واحد تجاری اختصاص داشت.
کرباسیان گفت : تمامی رویه های گمرکی در ایران الکترونیکی شده و این اقدامات موجب شفافیت و تسهیل تجارت شده است و ما به دنبال ایجاد پنجره مشترک مجازی با برخی کشورهای همسایه هستیم.
رئیس کل گمرک ایران در ادامه با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران کشوری مهم در منطقه به شمار می رود و در مسیر کریدورهای تجاری و ترانزیتی بزرگ جهان قرار دارد به اهمیت مسیر ایران برای ترانزیت کالا به کشورهای همسایه اشاره کرد و گفت:هم اکنون بیش از 100 کشور جهان از مسیر ایران برای ترانزیت کالاهای خود به کشورهای منطقه استفاده می کنند.