مسئول سالن متمرکز واردات گمرک ایران از طراحی سامانه جامع امور گمرکی در چارچوب تجارت فرامرزی و تسهیل ترخیص کالاهای وارداتی و صادراتی در کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ علی عادلی افزود : پنجره واحد تجارت فرامرزی از زیر سامانه های سیستم جامع امور گمرکی است.
وی اظهار داشت : هم اکنون با استفاده از سامانه جامع گمرکی ارتباط الکترونیکی گمرک با 21 سازمان همکار برقرار شده و تبادل اطلاعات اقتصادی با برخی سازمانها از طریق سامانه بیتا (بستر یکپارچه تبادل اطلاعات) و صدور مجوزهای ترخیص کالا نیز از طریق پنجره واحد تجارت فرامرزی به وسیله سازمانهای همکار گمرک به صورت الکترونیکی انجام میشود.
مسئول سالن متمرکز واردات گمرک ایران گفت: سامانه بیتا به وسیله گمرک تدوین و در وزارت امور اقتصادی و دارایی مستقر شده است.
وی در ادامه افزود: بانک مرکزی، سازمان امور مالیاتی، سازمان ملی استاندارد، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، سازمان غذا و دارو، سازمان توسعه تجارت، نیروی انتظامی، سازمان حفظ نباتات و سازمان دامپزشکی کشور و ... ازجمله سازمان های هستند که تبادل اطلاعات و صدور مجوزها با استفاده از سامانه جامع گمرکی بهصورت الکترونیکی صورت می گیرد.
عادلی در مصاحبه با رادیو اقتصاد بیان داشت: الکترونیکی شدن تبادل اطلاعات و صدور مجوزها از جعل و تقلب اسناد گمرکی جلوگیری و راه را برای پیشگیری از قاچاق کالا بهخصوص کالاهای سلامت محور هموار می سازد.
وی گفت: تسریع و تسهیل درصدور قبض انبار و جلوگیری از ورود اطلاعات مجدد، تسریع در ارزیابی و مشخص کردن محل دقیق کالا ، نظارت و کنترل دقیق و هوشمند برنحوه بارگیری و تخلیه کالا و... از جمله موارد مهم سامانه جامع امور گمرکی است.
عادلی در خصوص ضریب امنیتی سامانه جامع امور گمرکی هم افزود: این سامانه از امنیت مناسبی برخوردار بوده و خوشبختانه تمامی رویه های گمرکی از قبیل واردات و صادرات، ترانزیت داخلی و خارجی، رویه های مرجوعی، رویه های ورود و خروج موقت و ... در قالب این سامانه طراحی شده است.
وی همچنین زمان سنجی را از دیگر قابلیت های این سامانه دانست و اظهارداشت: در سال 91 و 92 متوسط زمان ترخیص کالا در گمرکات کشور 26 روز بوده که این عدد در حال حاضر به 2 تا 3 روز رسیده است.
مسئول سالن متمرکز واردات گمرک ایران گفت: در حال حاضر 50 درصد کالا از بندر شهید رجایی و 20 تا 30 درصد از بنادر بوشهر و خرمشهر وارد کشور می شود.
وی در ادامه با اشاره به این جمله که 75 تا80 درصد کالا از سه بندر شهید رجایی، بوشهر و خرمشهر وارد کشور می شود، افزود: روزانه هزار و 500 فقره اظهارنامه های وارداتی در سراسر کشور تنظیم می شود که از این تعداد هزار تا هزار و 200 فقره مربوط به این سه بندر است.
عادلی اظهار داشت: گمرک جمهوری اسلامی ایران بهعنوان مرزبان اقتصادی کشور مسئولیت اعمال حاکمیت دولت در اجرای قوانین و مقررات مربوط به عبور کالا تحت رویههای صادرات، واردات و ترانزیت را مطابق با ماده( 2 ) قانون امور گمرکی و با ایجاد تعامل و هماهنگی فیمابین سازمانهای همجوار و همکار، عهدهدار است.
وی گفت : بر همین اساس و به منظور بهبود فضای کسب و کار، از طریق ارائه تسهیلات در فرآیند تجارت خارجی، همراستا با سیاستهای سازمان جهانی گمرک، از سال گذشته در خصوص سادهسازی فرآیندهای گمرکی در تمامی رویهها و حذف تشریفات زائد با بهکارگیری فناوریهای نوین اطلاعاتی و سامانههای هوشمند الکترونیکی اقدام کرده است.
عادلی تصریح کرد: این سازمان در چارچوب تحقق گمرک الکترونیک و بر اساس طرح پیکارد سازمان جهانی گمرک، اقدام به تولید و پیادهسازی سامانه جامــع گمرکی با امکان پوشش تمامی فـرآیندها و عملیات ترخیص کالا از لحظه ورود کالا به قلمرو گمرکی تا اتمام تشریفات ترخیص کالا کرده است.