رئیس انجمن تولید کنندگان و وارد کنندگان سم و کود ایران گفت: عوارض واردات سموم کم خطر به کشور 46،5 درصد است در حالی که برای سموم عادی و پرخطر فقط 15 تا 20 درصد است.
سید مهدی سیدحسینی یزدی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه برای واردات سموم کم خطر ارز آزاد اختصاص یافته است ، افزود: با قطع ارز مبادله ای و تخصیص ارز آزاد برای واردات سموم کم خطر هزینه واردات این گروه از سموم 16 درصد افزایش یافته است علاوه بر این با احتساب 6 درصد عوارض و تعرفه 15 تا 20 درصدی هزینه واردات به بیش از 46،5 درصد رسیده است.
وی گفت: این روند برخلاف سیاست های وزارت جهاد کشاورزی برای ترویج تولید و مصرف سموم کم خطر است.
وی گفت: افزایش عوارض ، تعرفه و دیگر هزینه های واردات سموم کم خطر سبب افزایش قاچاق کالا شده است به طوری که شاهد ورود غیرقانونی این سموم از افغانستان ، ترکیه ، پاکستان و عراق هستیم.
رئیس انجمن تولید کنندگان و وارد کنندگان سم و کود افزود: متأسفانه سازمان حفظ نباتات به علت کمبود امکانات نظارت کاملی در کنترل کیفی و واردات و قاچاق سموم ندارد.
حسینی یزدی گفت: تعرفه واردات سموم پرخطر فقط 5 درصد است و از آنجا که از یک لیتر مواد اولیه 5 تا 10 لیتر سم تولید می شود بنابر این تعرفه 5 درصدی برای این گروه از سموم به معنای صفر درصد است.
وی افزود: در حالی که برای ثبت سموم کم خطر 30 تا 32 میلیون تومان هزینه دریافت می شود و این رقم در سال های گذشته 10 تا 12 میلیون تومان بوده است.
رئیس انجمن تولید کنندگان و وارد کنندگان سم و کود گفت: سال گذشته به مسئولان وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد دادیم که عوارض واردات سموم کم خطر را کاهش دهند و در پی آن تعرفه واردات کاهش یافت و دستورالعمل آن به گمرک ابلاغ شد اما اجرایی نشد.
حسینی یزدی افزود: برغم پیگیری های انجمن و مسئولان جهاد کشاورزی علت اجرا نشدن دستورالعمل کاهش تعرفه واردات سموم کم خطر مشخص نشده است.
وی گفت: قرار بود تعرفه واردات سموم پرخطر و عادی 10 تا 15 درصد و تعرفه سموم کم خطر 4 درصد باشد که در عمل اجرا نشده است.
رئیس انجمن تولید کنندگان و وارد کنندگان سم و کود ایران با انتقاد از کیفیت سموم تولید داخل افزود: نظارت و کنترل دقیقی در تولید سموم وجود ندارد و به همین علت در یکی دو سال گذشته استفاده از این سموم با عنوان کاپیتان ، خسارت سنگینی به باغات کشاورزی در استان های مازنداران و گلستان وارد کرده است.
حسینی یزدی گفت: کارخانه های داخل در اصل صنایع تبدیلی ساده است و استاندارد نیست.
وی افزود: بیشتر سموم موجود در بازار از گروه سموم قدیمی است و میزان سموم جدید و کم خطر به 4 درصد هم نمی رسد.
رئیس انجمن تولید کنندگان و وارد کنندگان سم و کود ایران گفت: هفت هزار فروشگاه داریم که فقط 3 هزار فروشگاه آن مجوز دارند.
حسینی یزدی افزود: برای نظارت دقیق در فروشگاه های عرضه سم ، سازمان نظام مهندسی کشاورزی تاکنون برای بیش از 2 هزار فروشگاه مجوز صادر کرده است.
وی گفت: در استان تهران نیز 200 فروشگاه عرضه سم وجود دارد که انجمن تولید کنندگان و وارد کنندگان سم و کود برای این فروشگاه ها مجوز صادر می کند.
رئیس انجمن تولید کنندگان و وارد کنندگان سم و کود ایران تاکید کرد: صدور مجوز برای نظارت و کنترل فعالیت فروشگاه ها کافی نیست و باید برای ارتقای کیفی سموم مصرفی کنترل و نظارت دقیقی انجام شود و عوارض واردات سموم کم خطر کاهش یابد.
حسینی یزدی افزود: در جلسه ای که با وزرای صنعت معدن ، تجارت و جهاد کشاورزی داشتیم قول دادند که برای اصلاح ساختار واردات و عوارض سموم کم خطر اقدام کنند.