عضو انجمن ارگانیک کشور با تاکید بر اینکه هزینه تولید برنج باید منطقی شود ،گفت: باید شالیزارها در چرخه تولید حفظ شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،منوچهر درزیان در مصاحبه با رادیو اقتصاد بر ضرورت خودکفایی محصول برنج در کشور تاکید کرد و افزود : با افزایش تولید در واحد سطح و بکارگیری اراضی راکد و رها شده می توان به مرز خودکفایی در محصول برنج رسید.
وی همچنین تغییر کاربری اراضی را بلای جان اقتصاد کشاورزی دانست و اظهار داشت : به دلیل پایین بودن قیمت برنج و هزینه بر بودن زراعت این محصول راهبردی کشاورزان به منظور تامین معاش خود به ناچار اراضی شالیزاری را در معرض فروش می گذارند.
عضو انجمن ارگانیک کشور گفت: هزینه تولید برنج باید منطقی شود تا از حیث اقتصادی زراعت برای کشاورزان مقرون به صرفه باشداز این نکته نباید غافل شد که به دلیل مقرون به صرفه نبودن زراعت برنج، کشاورزان به فروش زمین های خود راضی می شوند.
وی افزود: زمین کشاورزی میراث و ناموس کشاورزان است و به راحتی راضی به فروش اراضی خود نمی شوند مگر اینکه تامین معاش زندگی ، عرصه را بر آنان تنگ کرده باشد.
درزیان تصریح کرد: کشاورز راهی جز فروش اراضی خود نمی بیندکه این یک تلنگر به مسئولان و گناهی نابخشودنی است.
وی تاکید کرد: به جهت جلوگیری از فروش و تغییر کاربری اراضی کشاورزی همه مسئول هستند و باید تلاش کنند تا همچنان اراضی شالیزاری در چرخه تولید باقی بمانند و در تامین امنیت غذایی جامعه سهیم باشند.
عضو انجمن ارگانیک کشور در ادامه به مقوله برندسازی محصول برنج برای صادرات اشاره کرد و گفت: با مصرف سموم و کودهای شیمیایی در شالیزارها طی سالیان گذشته برنج های داخلی در معرض آلودگی قرار دارند از اینرو با بکارگیری کودهای زیستی و مهارگرهای بیولوژیک می توان از مصرف کود و سموم شیمیایی در مزارع جلوگیری کرد.
وی افزود: با تولید محصولات ارگانیک ضمن تامین غذایی سالم برای تمامی آحاد جامعه می توان حضور موثری به جهت صادرات برنج در بازارهای جهانی داشت.
درزیان همچنین با اشاره به اینکه " با دریافت برند ارگانیک اروپا می توان برنج ایرانی را به کشورهای اروپا صادر کرد"، اذعان داشت: در بحث تولید محصول ارگانیک هیچ وقت افزایش هزینه در میان نخواهد بود و در عین حال ایران هیچ نیازی به ورود مواد مصنوعی از خارج در زمینه تولید محصولات زراعی و باغی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: برنج در رژیم غذایی مردم کشور از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و در ردیف کالاهای راهبردی جای گرفته و دومین ماده غذایی اکثر مردم کشور پس از گندم است.
عضو انجمن ارگانیک کشور گفت: با توجه به اینکه برنج محصول عمده استان های شمالی کشور بوده است و از طرف دیگر به عنوان یک کالای استراتژیک و سیاسی محسوب می شود، خود کفایی در این زمینه باید مد نظر قرار گیرد.
وی بیان داشت: برنج یکی از مهمترین تولیدات کشاورزی در مناطق روستایی در جهان به ویژه ایران محسوب می شود.
درزیان در پایان به هزینه های بالای تولید برنج در ایران اشاره کرد و یادآورشد: دولت برای بقای اراضی شالیزاری و خودکفایی برنج باید حمایت مناسبی از کشاورزان داشته باشد.