کارشناس ارشداقتصاد کشاورزی تاکید کرد: همه طرح های توسعه تولیدات کشاورزی تابع منابع آب است و در اقلیم های 11 گانه کشور باید محصولاتی متناسب با شرایط آنها برنامه ریزی شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر فریدون گل افرا در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهار داشت: در زمینه تولید چغندر قند در فصل پاییز باید به شرایط اقلیمی و میزان و درجه حرارت هوا توجه کنیم که حداقل باید بین 20 تا 24 درجه باشد.
وی افزود: کشت چغندر قند با توجه به تناوبی که می تواند با دیگر محصولات زراعی داشته باشد توجیه خوبی دارد اما باید یکپارچه سازی اراضی مورد توجه باشد تا بتوانیم از روشهای آبیاری زیرسطحی استفاده کنیم و دیگر روش های غرقابی جواب نمی دهد چون منابع آب کشور روز به روز محدودتر می شود.
گل افرا گفت: کشت چغندر قند در مقایسه با توسعه نیشکر در خوزستان توجیه بیشتری دارد و به دلیل افزایش شوری آب در جنوب ، صنعت نیشکر آینده خوب و مطمئنی ندارد و درباره اقتصادی کردن فعالیت ها کشاورزی هم باید به عوامل بنیادی ان توجه شود.
کارشناسان معتقدند کشت پائیزه چغندر قند به خودکفایی کشور در تولید شکر کمک می کند.
در کشور 35 کارخانه فراوری چغندر قند فعال است ، سالانه یک میلیون تن شکر، از طریق فرآوری چغندر قند و نیشکر در کشور تولید می شود و مصرف سرانه شکر در کشور حدود دو میلیون تن است.
استفاده از ارقام با درصد قند بالا و کیفیت مناسب و مقاوم به آفات و امراض و مدیریت منابع اب می تواند به توسعه تولید کمک کند.
زراعت پائیزه این محصول می تواند حداکثر استفاده را از نزولات فصل پائیزه و زمستانه بکند.