پخش زنده
امروز: -
بیش از ۵۰ هزار هکتار تاغزار سمنان به بیماری سفیدک مبتلا شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به ابتلای تاغزارهای این استان به بیماری سفیدک و شپشک گفت: بیش از٥٠ هزار هکتار از تاغزارهای استان سمنان به بیماری سفیدک سطحی و آفت شپشک آلوده شدند.
حمیدرضا عبدوس با بیان اینکه این آفت آسیب جدی به تاج پوشش جنگلهای دست کاشت ایجاد کرده است گفت: این بیماری در تمامی تاغزارهای استان و در ٧ شهرستان مشاهده شده است.
رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به اینکه برای اولین در کشور کارشناسان منابع طبیعی استان سمنان توانستند با طرحی جدید ریشه این مهمان ناخوانده را خشک کنند گفت: برای مبارزه با آفت شپشک، درختان آلوده کف بر شده و پس از مدتی درختان دوباره جست زنی کرده و منطقه با درختان جوان و سالم تاغ احیا میشود.
به گفتهی عبدوس از دلایل احتمالی شیوع بیماری سفیدک سطحی تاغ، تغییر شرایط اقلیمی، شرایط محیطی، آلودگی نهالستان تولید نهال کویری، کاشت نهالهای آلوده به سفیدک در عرصه، تراکم زیاد پایه در هکتار و زادآوری بیش از حد، و عدم اجرای تنوع گونهای در احیا مناطق بیابانی (تک کشتی با گونه تاغ) است.
حمیدرضا عبدوس گفت: عامل بیماری به علت ایجاد پوشش قارچی سفید رنگ روی برگها و شاخهها مانع رسیدن نور به برگها و جلوگیری از عمل فتوسنتز مینمایند که موجب کندی رشد و خسارت جدی به میزبان میشوند. شدت بیماری در اواخر تابستان و ابتدای پاییز میباشد و میسلیوم قارچ سفیدکهای سطحی وارد نسج گیاه میشود و بافت گیاه سفید رنگ و خشک میشوند که ضمن تضعیف گیاه میزبان، بذردهی تاغ را به شدت کاهش میدهد و نهایتا موجب خشک شدن تاغها میشود ضمن اینکه وجود درختان تاغ آلوده به سفیدک، کانونی برای آلودگی تاغهای دیگر میباشد.