رئیس سازمان حفظ نباتات کشور از بدهی 10 میلیارد تومانی این سازمان به بخش خصوصی در طرح مبارزه غیرشیمیایی با آفات خبر داد.
محمدعلی باغستانی با اشاره به اینکه توسعه و ترویج روشهای مبارزه غیرشیمیایی با آفات از اولویت های سازمان حفظ نباتات کشور است، افزود: سال گذشته در سطح 200 هزار هکتار از اراضی کشاورزی مبارزه غیرشیمیایی انجام شد که اعتبار آن با کمک بخش خصوصی تامین شد .
وی گفت: برای اجرای طرح مبارزه غیرشیمیایی با آفات محصول گوجه فرنگی از محل یارانه سلامت 5 میلیارد تومان درخواست کردیم قول دادند اما دو سال است که هیچ اعتباری تخصیص ندادند.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: اگر از محل یارانه 40 تا 45 میلیارد تومان اعتبار اختصاص یابد امکان تولید 160 هزار تن عوامل مبارزه غیرشیمیایی فراهم خواهد شد .
باغستانی گفت: هم اکنون 130 انسکتاریوم مرکز تولید و پرورش عوامل مبارزه غیرشیمیایی) در کشور ثبت شده است که فقط با 10 تا 15 درصد ظرفیت تولید می کنند.
وی تاکید کرد: برای توسعه روش های مبارزه غیرشیمیایی با آفات و تضمین سلامت افراد جامعه دولتها در بیشتر کشورهای جهان یارانه پرداخت می کنند.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: تخصیص یارانه به منظور توسعه روش های مبارزه غیرشیمیایی امری ضروری است .
باغستانی گفت: برنامه طرح توسعه مبارزه غیرشیمیایی هم اکنون برای چهارده محصول تدوین شده و قرار است 23 محصول تحت پوشش طرح قرار گیرد.
وی افزود: در طرح مبارزه غیرشیمیایی محور کار برای محصولات تازه خوری است و در حال حاضر هشت عامل غیرشیمیایی برای مقابله با آفات این محصولات تولید شده است .
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: تا کنون 90 هزار هکتار از شالیزارهای برنج در استان های مازندران گیلان و گلستان تحت پوشش طرح مبارزه غیرشیمیایی قرار گرفته است .
باغستانی افزود: به منظور تشویق کشاورزان برای جایگزینی عوامل غیرشیمیایی به جای سموم 60 درصد از هزینه مبارزه غیرشیمیایی از محل یارانه سموم به کشاورز پرداخت می شود.
وی تاکید کرد: برای اجرای طرح مبارزه غیرشیمیایی 100 تا 150 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که اگر اختصاص یابد اتفاقات خوبی در توسعه روند اجرای طرح خواهد افتاد .
رئیس سازمان حفظ نباتات کشورگفت: در صورت اختصاص اعتبار، 730 هزار هکتار از باغات و اراضی کشاورزی تحت پوشش طرح مبارزه غیرشیمیایی برای تولید محصول سالم قرار می گیرد.