حزب دموکرات ایالات متحده، پیشنویس سند ساماندهی این حزب در سال 2016 را منتشر کرد. این سند رسمی بیانگر ارزش های بنیادین، ماموریت ها و چشم اندازهای این حزب سیاسی است و در کنوانسیون ملی دموکرات در مرداد ماه به تصویب خواهد رسید.
متن کامل پیشنویس سند راهبردی حزب دموکرات
https://demconvention.com/wp-content/uploads/2016/07/2016-DEMOCRATIC-PARTY-PLATFORM-DRAFT-7.1.16.pdf
محورهای ضدایرانی سند راهبردی حزب دموکرات
1- «دموکراتها نقش مخرب ایران در منطقه را مدنظر دارند و تحریمهای غیر هستهای را با قدرت تمام اجرا و در صورت لزوم تشدید میکنند.»
2- «ایران جلودار حمایت دولتی از تروریسم و بزرگترین اسپانسر آن در جهان است، حقوق بشر ملت ایران را زیر پا میگذارد، هلوکاست را انکار میکند، نابود کردن اسرائیل را در سر میپروراند و اثر انگشتش تقریباً روی تمام مناقشات خاورمیانه دیده میشود.»
3- «دموکراتها با اقدامات ایران در جهت بیثباتی منطقه، حمایت این کشور از گروههای تروریستی مثل حماس و حزب الله و برنامه موشک های بالستیک برخورد میکنند، همچنین دموکراتها به تقویت ظرفیتهای متحدینمان در منطقه خلیج میپردازند و اطمینان حاصل میکنند که اسرائیل همواره توان لازم برای دفاع از خود را در اختیار داشته باشد.»
هافینگتون پست: دموکرات و جمهوریخواه تفاوتی ندارند
دکتر ایوان ایلند، تحلیلگر مسائل دفاعی و سیاسی آمریکا در یادداشتی در وبسایت خبری و تحلیلی هافینگتونپست، ضمن نقد رویکرد رسانههای مختلف به رقابتهای انتخاباتی ایالات متحده آمریکا کوشیده است مسائل اساسی انتخابات در آمریکا را زیر ذرهبین برد. او که صاحب تألیفات متعددی در حوزه روابط بینالملل است و در حال حاضر، مدیریت مرکز صلح و آزادی اندیشکده ایندیپندنت آمریکا را بر عهده دارد، اعتقاد دارد برخلاف آنچه به نظر میرسد، سیاستهای اصولی و برنامههای محوری دو حزب سیاسی آمریکا در دو حوزه داخلی و خارجی چندان تفاوتی با یکدیگر ندارد. او برای اثبات این باور، شواهدی از برنامههای جورج بوش و باراک اوباما را پیش روی خواننده میگذارد و تصریح میکند ساختارهای سیاسی و نهادهای حقوقی ایالات متحده آمریکا، نوع خاصی از حکمرانی را ایجاب میکند و از این رو، واقعاً تفاوتی نمیکند چه کسی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2016 پیروز شود. این پژوهشگر تأکید میکند رقابت جمهوریخواهان و دموکراتها، کاملاً نمایشی و صوری است و این دو حزب در پشت پرده، زد و بندها و ائتلافهای بنیادینی دارند. یعنی به رغم نمایش سیاسی آتشین و پر هیاهویی که احزاب سیاسی در کشور به راه انداختهاند، در حکومتداری، هر دو حزب سیاستها و برنامههای مشابهی پی میگیرند که اکثراً برای کشور خسارتهای جبرانناپذیری به دنبال دارد. شگفت اینکه در یک سیستم سیاسی دو حزبی، احزاب همچون دو شرکت بزرگ که در یک صنعت انحصار را در اختیار دارند، عمل میکنند. آنها تظاهر به رقابت میکنند و زیر میز با یکدیگر تبانی دارند. این رخداد، مکرراً در پشت پرده سیاست در آمریکا رخ میدهد و تداوم مییابد؛ از این رو فرقی نمیکند چه کسی در انتخابات ریاست جمهوری 2016 به پیروزی برسد. اگرچه بدون اصلاحات سیستمی که جرح و تعدیل قانون اساسی آمریکا را میطلبد، رأیدهندگان همچنان از اوضاع جاری در کشور ناراضی خواهند بود و این نارضایتی تشدید خواهد شد.
http://www.huffingtonpost.com/ivan-eland/in-the-2016-campaign-the_b_9131678.html
نظر رهبر انقلاب درباره جناحهای سیاسی در آمریکا
حضرت آیتالله خامنهای بعد از تأکید بر افزایش توانمندیهای ششگانهی اساسی کشور برای مقابله با طراحی دشمن، خاطرنشان کردند: «دشمن عبارت است از «شبکهی استکبار» که در رأس آن دولت آمریکا قرار دارد و همچنین «شبکهی صهیونیستی» که مظهر آن رژیم جعلی صهیونیستی است.» ایشان با اشاره به اینکه طرف مقابل بههیچوجه دشمنی خود را پنهان نمیکند، گفتند: «سخن چند روز پیش وزیر امور خارجه در جلسهی علنی مجلس مبنی بر اینکه ذات آمریکا تغییری نکرده، سخن کاملاً درستی است، ذات آمریکای کنونی همان ذات آمریکای دوران ریگان است و هیچ تفاوتی هم میان دموکرات و جمهوریخواه وجود ندارد.»