عرضه شير فله اي ، بهداشتي نيست
دانشيار دانشگاه هاي علوم پزشكي تصريح كرد: عرضه شير فله اي در بسته هاي پلاستيكي مورد تأييد نيست.
خانم دكتر شيخ الاسلامي در مصاحبه با راديو اقتصاد اظهار داشت: شير توليدي دامداران وقتي به كارخانه ها عرضه مي شود از لحاظ كيفيت كنترل مي شود و شيري که كيفيت لازم را براي پاستوريزه كردن نداشته باشد ، برگشت داده مي شود.
وي افزود: بخشي از اين شير در خارج از كارخانه هاي توليد شير پاستوريزه و در بسته هاي پلاستيكي عرضه مي شود كه از نظر ما كيفيت لازم را ندارد و به هيچ وجه مصرف آن را توصيه نمي کنيم.
خانم شيخ الاسلامي گفت : متأسفانه قانوني هم وجود ندارد كه اين شيرهاي بي کيفيت نابودسازي شود.
وي افزود: با توجه به اينكه پاستوريزه كردن شير در كارخانه ها هزينه دارد ، اين شيرها با قيمت بالاتر از شير فله اي فروخته مي شود اما كيفيت و ارزش غذايي آن مورد تأييد است.
خانم شيخ الاسلامي گفت: با توجه به كاهش سرانه مصرف شير در كشور و بيماري هاي پوكي استخوان و ضرورت ترويج فرهنگ مصرف شير پيشنهاد مي کنيم دولت براي مصرف شيرهاي فله اي و همچنين نوشابه ها و برخي محصولات پرچربي ماليات ببندد و در مقابل براي مصرف شير پاستوريزه يارانه تخصيص دهد تا اين شيرها كه در پاكت هاي بهداشتي هم عرضه مي شود ، با قيمت مناسبي در اختيار شهروندان قرار گيرد.
وي در مورد مصرف قرص كلسيم هم افزود : مصرف آن نمي تواند جاي شير را بگيرد براي اينكه شير شامل ويتامين هاي متعددي است كه قرص كلسيم ندارد.