صالحی:
غنیسازی ۲۰ درصدی؛ نمادی از اراده ملی و قدرت علمی ایران
رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی ایران گفت: غنیسازی ۲۰ درصدی که قرار بود با دهها شرط به ما داده شود، توسط دانشمندان ایرانی در مدت زمان ۲ سال انجام شد و این اقدام نمادی از تحقق اراده ملی است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ «علیاکبر صالحی» با اشاره به ورود کشور به مقوله هستهای در دهه ۳۰ گفت: پایهگذاری فناوری هستهای در این سالها صورت گرفت، اما توسعه واقعی آن پس از انقلاب اسلامی آغاز شد.
وی افزود: در آن دوران، برخی میپرسیدند چرا به انرژی هستهای نیاز داریم و این موضوع حتی در روزنامههای آن زمان هم مطرح بود.
رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به ظرفیتهای فناوری هستهای ایران بیان کرد: این فناوری هم وجه علمی و هم بُعد اقتدار ملی دارد. آن زمان، اورانیوم غنیشده ۲۰ درصد را به ما نمیدادند و غنیسازی ۲۰ درصد یکی از حساسترین مراحل غنیسازی بود که توسط شهید شهریاری انجام شد. متاسفانه، فقط چند هفته پس از آن، ایشان به شهادت رسیدند.
صالحی تصریح کرد: ما نگران توقف روند کار بودیم، اما با انتقال علم و دانشی که صورت گرفته بود، دانشجویان شهید شهریاری این مسیر را ادامه دادند.
وی ادامه داد: غنیسازی ۲۰ درصدی که قرار بود با دهها شرط به ما داده شود، توسط دانشمندان ایرانی در مدت زمان ۲ سال انجام شد و این اقدام، طرفهای خارجی را متعجب کرد.
وی این اقدام را نمادی از تحقق اراده ملی دانست و به دانشجویان توصیه کرد: اگر دیگران میتوانند، شما نیز میتوانید و این را مبنای کار خود قرار دهید که سنگبنای پیشرفت است.
در ادامه رضا امراللهی دیگر رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی گفت: نیروگاه هستهای را با همکاری آلمانیها آغاز کردیم، اما پس از قطع همکاری آنها، با استرالیاییها ادامه دادیم و در نهایت کار را با روسها به پایان رساندیم.
وی افزود: در صنعت هستهای، توجه به حفاظت در برابر اشعه بسیار مهم است و بدون این موضوع، دیگر بخشهای صنعت نمیتوانند پیشرفت کنند.
رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی بیان کرد: طی ۱۶ سال ریاست بر سازمان انرژی اتمی ایران، با کمک دکتر سهرابی، قانون حفاظت در برابر اشعه را تدوین شد.
امراللهی گفت: هماکنون، در زمینه حفاظت در برابر اشعه، پیشرفتهای خوبی داشتهایم و ما در منطقه به عنوان یک پیشرو در این حوزه شناخته میشویم.