گفتگوهاي برگزيده :: 22 دي 94
آنچه می خوانید خلاصه ای موضوعی از دیدگاه های ارائه شده در گفتگوهای برگزیده است.
* سیاسی
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با خبرآنلاین:
سیاستهای تهاجمی عربستان باید مدیریت شود نوذر شفیعی: بدون ترديد آن چه امروزه در رفتار عربستان مشاهده مي شود، بيانگر نوعي توطئه و نيرنگ و هدف اصلي آن متشنج كردن سياست خارجي ايران است. با اين وجود، ايران در طول چند دهه سپري شده از حيات انقلاب اسلامي به خوبي آموخته است كه چگونه با به خدمت گرفتن سطوح مختلف ديپلماسي چالش ها را به فرصت تبديل كند. عربستان براي ايجاد ارعاب و وحشت در محيط داخلي و فرافكني چالش هاي دروني، شيخ نمر را به عنوان روحاني شيعه به شهادت رساند. اما در حوزه خارجي نيز سعي مي كند از اعدام شيخ نمر براي تشديد فرقه گرايي در منطقه استفاده كند. بررسي روندها بيانگر آن است كه احتمال رفتارهاي تنش زاي بيشتر از سوي عربستان وجود دارد. اما به ميزاني كه جمهوري اسلامي ايران بتواند از مولفه هاي قدرت بازدارنده استفاده نمايد، قطعاً عربستان را مجبور به انعطاف يا عقب نشيني خواهد كرد.
سفیر پیشین ايران در عراق در گفتگو با فرارو:
رفتار سعودی ها جزئی از راهبرد امریکا در پسابرجام است حسن کاظمی قمی: رفتار سعودی ها در قبال جمهوری اسلامی ایران ناشی از رویکرد جدیدِ طراحی شده در منطقه است و به نظر من رفتار سعودی ها در فضای پسابرجام صورت می گیرد که این فضا را در حقیقت آمریکایی ها مدیریت می کنند. من خیلی معتقد نیستم که توافق برجام موجب نگرانی سعودی ها در نزدیک سازی روابط جمهوری اسلامی ایران با امریکا شود؛ بلکه رفتار سعودی ها به عنوان یکی از ابزارهای صهیونیسم امریکا در مقابله با جمهوری اسلامی ایران در فضای پسابرجام است. از این رو باید به رویکرد امریکا در پسابرجام در قبال ایران توجه کرد چراکه رفتار سعودی ها نیز جزئی از راهبرد امریکا در پسابرجام است.
* انتخابات
مدیر حوزه علمیه امام مهدی (عج) در گفتگو با دانا:
ورود به عرصه انتخابات یعنی پذیرفتن قانون آیت الله روح الله قرهی: اگر کسی واقعاً دلش برای نظام سوخته و می گوید من به خاطر این نظام مقدس وارد میدان شده ام و در هر انتخاباتی ورود پیدا کرده است چه خبرگان و انتخابات مجلس طبعاً می داند ورود به عرصه انتخابات یعنی پذیرفتن قانون. این افراد باید بدانند تابع قانون بودن یعنی اینکه من مدافع این نظام و مردم و آرمانهایی که انقلاب اسلامی دنبال می کند هستم. چراکه اگر قانون زیر پا گذاشته شود راه برای نفوذ دیگران باز می شود. هر کس انتظار داشته باشد که قانون را برای او زیر پا بگذارد در شرایط دیگر نیز انتظار قانون شکنی دارد و در این صورت از آرمان های امام راحل عظیم الشان دور خواهیم شد و این شخص آرمان و هدف امام را درک نکرده است.
فعال فرهنگی و سیاسی کشور در گفتگو با بولتن نیوز:
حرکت تقوا مدارانه با شاخصه های مردم سالاری، ادامه حیات سیاسی در کشور را تضمین می کند سعید جابری انصاری: چگونه است اصلاح طلبان و اصول گرایان در مقابل برخی عوامل آگاه یا ناآگاه دلسوز که در فضا های مجازی در مسائلی در حوزه انتخابات و تخریب چهره های انقلاب می پردازند تذکر جدی نداده و مبنای حضور خود را به جز خدمت گزاری به مردم و تقویت زیرساخت های انقلاب به صورت شفاف اعلام نمی نمایند. سیره ی امام راحل و کلام رهبر انقلاب مبنای عقلانیت سیاسی برای ایشان خواهد بود و حرکت تقوا مدارانه با شاخصه های مردم سالاری می تواند ادامه حیات سیاسی ایشان را در کشور تضمین نماید.
اجتماعی:
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتگو با بولتن نیوز:
نمایندگان از توضیحات واعظی برای پیامک های غیراخلاقی قانع نشدند نصراله پژمانفر: هیچ نظارتی بر روی پیامک های تبلیغاتی که برای گوشی های تلفن همراه مردم ارسال می شود وجود ندارد و این عدم نظارت هم ناشی از ضعف وزیر و مدیریت وی بر وزارتخانه است. بعضی از این پیامک ها غیر اخلاقی، برخی در زمینه بهداشتی و درمانی و... است که مورد سوء استفاده قرار می گیرد. سوال ما این بود که چرا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نه نظارتی دارد و نه پاسخگوست؟ چرا اقدام خاصی در این زمینه انجام نمی شود و برنامه ای برای کنترل آن ندارند؟ این سوالات قبلا 2 بار در دستور کار کمیسیون قرار داشت که وزیر در جلسه کمیسیون حضور نیافت و نمایندگان عدم حضور وزیر را نوعی بی اعتنایی و بی احترامی محسوب کردند. اگر امروز وزیر در صحن مجلس به سوال ما پاسخ درستی ندهد، ما قانع نخواهیم شد.
* فرهنگی
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در گفتگو با فارس:
چابکی لازم در عرصه مدیریتی آموزش و پرورش وجود ندارد عبدالوحید فیاضی: فرهنگیان از ضعف مدیریت آموزش و پرورش نگران هستند و وضعیت مدیریتی امروز آموزش و پرورش کشور در استان و شهرستانها با گذشته تفاوت کرده است. عدم تأمین منابع برای پرداختن به امور آموزش و پرورش، عدم پرداخت به موقع حقوقها و مطالبات معلمان و رسیدگی نکردن به امور مدارس، موجب نارضایتی شده است؛ حسابهای خالی مدارس و گردش امور جاری مدارس توسط مردم، فشار بر مدیران و معاونان مدارس را بیشتر کرده است. اگرچه همکاران در آموزش و پرورش تلاش میکنند اما وقتی چابکی لازم در عرصه مدیریتی آموزش و پرورش وجود نداشته باشد باعث کدورت در جامعه فرهنگی میشود. مجلس در خصوص رفع مشکلات آموزش و پرورش چندین بار خیز برداشته است تا بتواند به دولت کمک کند تا در ساختار آموزش و پرورش اصلاحاتی انجام دهد که این کار به هر دلیلی اتفاق نیفتاده است و قولهایی که در برنامه اعلامی دولت در ارتباط با فرهنگیان بوده محقق نشده است. / کد 6036
**********
آنچه می خوانید خلاصه ای موضوعی از دیدگاه های ارائه شده در گفتگوهای برگزیده است.