در گفتگو با راديو ورزش مطرح شد؛
سجادي: فدراسيون فوتبال خودش را سرزميني جدا ميداند
معاون وزير ورزش و جوانان گفت: برخي در فدراسيون فوتبال اساسنامه را طوري ميخواهند تغيير دهند تا لباس قواره تن خودشان باشد.
به گزارش
خبرگزاري صدا و سيما، نصرالله سجادي در گفتگو با راديو ورزش در خصوص اساسنامه فدراسيون فوتبال و ابهاماتي که در خصوص برخي تغييرات آن وجود دارد،گفت: از زماني که مطلع شدم قرار است تغييراتي در اساسنامه ايجاد کنند، در جلسهاي که هفته گذشته و اين هفته با علي کفاشيان رئيس فدراسيون فوتبال و عليرضا اسدي دبيرکل فدراسيون فوتبال داشتم، به اين نکته تأکيد کردم با توجه به اينکه انتخابات فدراسيون در پيش است، براي اينکه شائبهاي پيش نيايد که اساسنامه در قواره فرد يا گروه خاصي اصلاح شده است، نبايد اين کار انجام شود.
وي افزود:ميخواستم که از اين تغييرات جلوگيري شود و به بعد از انتخابات رئيس فدراسيون موکول شود،در سالي که انتخابات را پيشرو داريم، صلاح نيست که تغييرات زيادي در اساسنامه آن ايجاد شود. به مسئولان فدراسيون گفتم شما براي اين تغييرات فرصت چند ساله داشته و تازه هم نيامدهايد. به آنها گفتم تغييراتي را که مدنظرتان است بعد از انتخابات رئيس و هيئت رئيسه انجام دهيد تا با حوصله باشد و با عجله انجام نشود.
معاون توسعه ورزش قهرماني و حرفهاي وزير ورزش و جوانان گفت: هنوز هم همين اعتقاد را داريم و ميخواهيم که اين تغييرات به آينده موکول شود، به خصوص اينکه اساسنامه تغييرات زيادي داشته و يکي دو مورد نيست که بخواهند تغيير بدهند ،زماني اساسنامه را در يک مجمع تغيير ميدهند که ضرورت داشته باشد، اما اين مجمع براي خودش دستورجلسه دارد، گزارش مالي و گزارش حسابرس را بايد در آن بررسي کرد.
گزارش تمام فعاليتهاي فدراسيون در سال جاري، بودجه سال آينده در مجمع بايد مورد بررسي قرار بگيرد که هرکدام از اين مسائل زمان زيادي لازم است و بحثهاي کارشناسي دارد، به خصوص در فدراسيوني مانند فوتبال که بسيار حائز اهميت است، حاشيههاي زيادي دارد و در کانون توجه قرار ميگيرد.
سجادي گفت:اين درست نيست که همه چيز را به اين مجمع بياورند و با ضربالاجل بخواهند اساسنامه را آن هم با يک نشستن و برخواستن تغيير بدهند. اين مسئله حوصله بيشتري ميخواهد و بايد نظر کارشناسان بيشتري را گرفت و حتي نظر اهالي فوتبال را جويا شد. قرار نيست که فقط اعضاي مجمع نظر بدهند، اين فوتبال افراد زيادي دارد که داراي تخصص هستند، رؤساي قبلي فدراسيونها و کارشناسان مطبوعات و رسانهها ميتوانند در اين مورد کمک کنند.
وي با بيان اينکه هنوز هم معتقد است که اساسنامه نبايد با ضربالاجل تصويب شود، ادامه داد: اين مسئله را در جلسه مجمع هم اعلام خواهم کرد، خود اساسنامه را خواندم و اشکالات زيادي حتي به لحاظ اساسنامهاي دارد. به طور مثال در اساسنامه پيشنهادي ،ماده 23 در بند چهار اين اختيار را به مجمع داده که حسابرس مستقل را تعيين کند اما بند هشت آن ميگويد بازرس مستقل رسيدگي به گزارش مالي مي کند.
معاون توسعه ورزش قهرماني و حرفهاي وزارت ورزش و جوانان با اشاره به گزارشي که از سوي فدراسيون فوتبال به اعضاي مجمع فرستاده شده است، گفت: در گزارشي که فرستادهاند گزارش حسابرس و بازرس مستقل همراه با گزارش مالي تلفيقي را فرستادهاند. اين موضوع از اساس ايراد دارد، چراکه حسابرس بايد يک فرد باشد و بازرس هم که گفته شده مستقل بايد يک فرد ديگر باشد، نه اينکه از يک مؤسسه انتخاب شود. اين بازرس مستقل همه چيز فدراسيون را ميبيند و بايد به مجمع گزارش بدهد، اما اصلاً گزارش مجمع را ندادند و فقط يک گزارش چاپي به ما دادهاند که گزارش عملکرد است و اين را به سليقه خودشان دادهاند، گزارشي که براي يکي از مؤسسات حسابرسي است، روي آن نوشته شده گزارش حسابرس و بازرس مستقل که اين ايراد دارد. اين ايراد را هم طبق اساسنامه ميگويم، چون اساسنامه اجازه نميدهد حسابرس و بازرس يکي باشند، به ويژه در خصوص مسائل مالي که حرف و حديث هم بوده و مراجع قانوني ايرادهايي هم گرفتهاند.
سجادي با بيان اينکه اين مسائل را قرار بود در مجمع عنوان کند، چراکه همين گزارش مالي بحث زيادي دارد، گفت:گزارش مالي را دقيق خواندهام و دو صفحه مطلب در خصوص گزارش مالي نوشتهام. اين سؤالاتم است که بايد به عنوان عضو مجمع بپرسم و پاسخ بگيرم. اين وظيفه من است و در مجمع فدراسيونهاي خودمان هم درباره گزارش حسابرس و بازرس از رئيس فدراسيون ميپرسم. نزديک به 47 مجمع برگزار کردهام و هميشه ميپرسم، چون رؤساي فدراسيونها بايد در قبال کارهاي خود به خصوص مسائل مالي پاسخگو باشند.
وي درباره اينکه انتخاب حسابرس و بازرس را در اختيار مجمع قرار دادهاند، آنهم در صورتي که انتخاب حسابرس و بازرس با پيشنهاد هيئت رئيسه است، گفت: اين موضوع را در اساسنامه آوردهاند، اما بايد تعيين کنند که حسابرس و بازرس چه کساني هستند. البته عرض من چيز ديگري است و اينکه اين دو نبايد يکي باشند.
معاون توسعه ورزش قهرماني و حرفهاي وزارت ورزش و جوانان درباره تأييد اساسنامه فدراسيون فوتبال که در سال 86 توسط هيئت دولت به تأييد رسيد و اينکه آيا اکنون هم ضرورت دارد اصلاحات اساسنامه به تأييد هيئت دولت برسد، گفت: به عنوان يک فرد حقيقي و حقوقي صحبت ميکنم. فدراسيونها به نام فدراسيون فوتبال، واليبال و تمام آنها به نام فدراسيون جمهوري اسلامي ايران هستند و در اين مرز و بوم فعاليت کرده و در اين کشور کار ميکنند.
همه فدراسيونها در تمام ساختمانهاي دولتي و در تمام ورزشگاهها و اماکن ورزشي ما فعاليتهاي خود از جمله تمرين و مسابقات را انجام ميدهند. حتي از دولت کمک نقدي هم ميگيرند. در هيچ جاي دنيا هم اينطور نيست که فدراسيون فکر کند مستقل يا سازمان و شرکت خصوصي است.
سجادي افزود:وقتي فدراسيون پسوند نام يک کشور را دارد، بايد به قوانين آن کشور هم احترام بگذارد و در چارچوب قانون عمل کند. اتفاقاً سازمانهاي بينالمللي روي اين مسئله تأکيد دارند. از جمله کميته بينالمللي المپيک، شوراي المپيک آسيا و حتي فيفا روي عملکرد فدراسيونها در چارچوب قوانين ملي تأکيد دارند. فيفا هيچوقت نميگويد که اساسنامه فدراسيونتان را بياوريد من تأييد کنم، بلکه ميگويد اساسنامه را بياوريد تا ببينم و بيشتر هم مجمع و اختيارات را نگاه ميکند. فيفا توصيه ميکند و نميگويد حتماً بايد اين اتفاقات رخ بدهد.
وي ادامه داد: وقتي ما در کشور جمهوري اسلامي ايران زندگي ميکنيم، خودمان بايد به قوانين داخليمان احترام بگذاريم. نميتوانيم در فدراسيونمان بگوييم يک جزيره هستيم و بقيه فدراسيونها جدا از ما هستند. فرض بر اينکه در اساسنامه اول اختيار را به مجمع دادند و دولت اين احترام را گذاشته و اختيار را به شما داده است، اما وقتي در اين کشور زندگي ميکنيد و با امکانات اين دولت و کشور کارهاي خود را انجام ميدهيد ، با نام تيم ملي جمهوري اسلامي ايران در ردههاي بانوان و آقايان و در ردههاي مختلف 13 تيم داريد. حداقل حق اين است که شما با دولت هماهنگ باشيد.
معاون توسعه ورزش قهرماني و حرفهاي وزير ورزش و جوانان با بيان اينکه از جايگاه حقوقي خود صحبت ميکند، گفت: آيا اين درست است که شما اساسنامه را دو هفته قبل براي من به عنوان فردي از دولت و معاونت توسعه ورزش قهرماني و حرفهاي وزارت ورزش و جوانان بفرستيد و بگوييد «ما ميخواهيم اين تغييرات را بدهيم و شما هم وارد مجمع شويد که دستتان را بالا و پايين بگيريد». اين غلط است و درست نيست. شما در اين کشور کار ميکنيد و چنين کاري خوب نيست. يعني شما خودتان يک دولت و مستقل هستيد؟ نميخواهيم دخالت کنيم و اين را هم نشان دادهايم و در اين مدت کاري هم نکردهايم، اما شما در اين کشور کارهاي خود را انجام ميدهيد و بايد به اين قوانين اين کشور احترام بگذاريد و در چارچوب دولت عمل کنيد. وزارت ورزش نميخواهد دخالت کند و نگفتهايم که اعضاي ما را زياد کنيد. کمترين حق را هم ما داريم که فقط وزير و معاونش عضو مجمع هستند. بقيه اعضاي مجمع از فوتبال هستند و درست هم همين است، اما بالاخره اگر ميخواهيد حمايت و پشتياني دولت را داشته باشيد، بايد احترام هم بگذاريد.
سجادي گفت:اينطور استنباط ميشود که فدراسيون فوتبال يک فدراسيون جداست و هر کاري که ميخواهد، ميتواند بکند. اگر مشورت و کمک بگيرد و از بخشهاي مختلف و حقوقي دولت مشورت بگيرد و هماهنگ باشد، بهتر است. متأسفانه تفکري که جا افتاده و به غلط جا افتاده و از آن حمايت هم ميکنند، خوب نيست. همه فدراسيونها دائماً با ما در تعامل هستند، اما فدراسيون فوتبال خودش را يک سرزمين جدا ميداند. اينطور نيست. شما از فدراسيونهاي ديگر بپرسيد آيا ما دخالتي در کارشان داريم؟ روش ما در وزارت ورزش کمک به فدراسيونها بوده تا کارشان تسريع پيدا کند و اين کار هم براي پيشرفت ورزش بوده است. ما گرفتاري زيادي در کشورمان داريم و نبايد خودمان براي خودمان گرفتاري جديد به وجود بياوريم.
وي درباره اينکه آيا با شيوه به رأي گذاشتن اساسنامه مخالف است، گفت: بله، اين شيوه با عجله بوده و ما نبايد عجله کنيم. چرا در سالي که انتخابات برگزار ميشود و حدود 40 روز تا انتخابات مانده، اساسنامه را تغيير ميدهند؟ چرا برخي مفاد اساسنامه به نوعي تغيير کرده تا لباس به اندازه قواره خودمان باشد؟ بايد طوري اساسنامه را درست کنيم که حداقل براي 20 سال باشد. چرا اين کار را ميکنيم؟ مگر قرار است چقدر رياست کنيم؟
معاون توسعه ورزش قهرماني و حرفهاي وزير ورزش و جوانان درباره حذف شدن اين بند که حضور رئيس فدراسيون فوتبال در دو دوره متوالي منع شده بود، اما اکنون از اساسنامه حذف شده است، گفت: اين بند حذف شده و سن رئيس فدراسيون را هم بالاتر بردهاند. خيلي مسائل ديگر در خاطر من هست، اما خوب نيست خيلي مسائل را بگوييم. اين افراد ميگفتند رئيس نبايد بيشتر از 60 سال باشد اکنون ميگويند 70 سال. من اين پيشنهاد را به اعضاي مجمع خواهم داد که عجله نکنند و دلايلم را هم نوشتهام.
سجادي درباره اينکه گفته ميشود قرار است اساسنامه با رأي بالا به تصويب مجمع برسد، گفت:بايد نتيجه را ببينم. رأي بالا و پايين فرق ندارد. به فرض که به تصويب رسيد، اما فرد بعدي ميآيد و دوباره تغيير ميدهد. نبايد اساسنامه طوري باشد که دوباره در آن تغييرات صورت بگيرد و اساسنامهاي باشد که چند سال طبق آن عمل کرد. يک اساسنامه نبايد اين همه تغيير داشته باشد، چون بسيار مهم است. اساسنامه چيزي است که بايد به آن نگاه کرد و بر اساس آن همه به مفادش احترام بگذاريم و کارهاي آينده را طبق آن انجام بدهيم. ما بايد براي هر کدام از تغييرات دليل بياوريم و با حوصله انجام بدهيم. اين کاري ندارد که بيرون مجمع با هم هماهنگ کنيم و وقتي وارد جلسه شديم، همه با هم دستمان را بالا بياوريم و به اساسنامه رأي بدهيم. آيا اين اتفاق براي فوتبال کشور خوب است يا نه؟
وي ادامه داد: حتي اگر سمتي هم نداشتم، اين حرفها را ميگفتم. اين همه تغيير ضرورت ندارد و برخي مسائل ضرورتي براي تغيير ندارد. ضمن احترام به تمام آرا خواهم گفت با حوصله جلو بريم، چون اين مسائل ثبت ميشود و اسامي هست و دليلي ندارد هر چهار سال يک بار اساسنامه را تغيير بدهيم. سال 86، 90 و حالا 94 اساسنامه را تغيير ميدهيم يعني براي هر دوره رياست تغييراتي ايجاد ميکنند که اين خوب نيست.