پخش زنده
امروز: -
نماینده دادستان در ابتدای دوازدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده فساد بزرگ مالی کیفرخواست متهم ط ن را قرائت کرد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، نجفی در قرائت کیفرخواست «ط ن» اعلام کرد شرکت خدمات عمومی فولاد ایران به مدیرعاملی «ط ن» یکی از شرکت های ابنایی موسسه بازنشستگی و حمایت کارکنان فولاد است که مدیرعامل این موسسه آقای «م ش» است.
وی افزود: از آنجا که صدور فاکتورهای صوری و غیرواقعی فاقد وجاهت قانونی است و شرکت ها از صدور فاکتورهای صوری و غیرواقعی برای گشایش اعتبار اسناد نزد بانک ها منع شده اند، این اقدام غیرقانونی باعث خروج بی رویه نقدینگی از شبکه بانکی و تکرار این عمل باعث اخلال در شبکه پولی خواهد شد.
نجفی در ادامه قرائت کیفرخواست گفت: در پرونده موسوم به فساد کلان بانکی مطرح شده متهم م «الف الف خ» مدیر عامل شرکت امیرمنصور آریا و رئیس هیئت مدیره گروه ملی فولاد با صدور پیش فاکتورهای غیرواقعی اینگونه هماهنگ و توافق کرده بودند که درصدی از مبلغ پیش فاکتور را به عنوان کارمزد و یا حق عمل به مدیران شرکت های صادرکننده پیش فاکتور غیرواقعی پرداخت شود.
متهم «م الف الف خ » بابت صدور پیش فاکتورهای غیرواقعی و صوری از سوی شرکت خدمات عمومی فولاد ایران به مدیرعاملی «ط ن» در مجموع 8 میلیارد تومان به وی پرداخت کرده است که به هیچ وجه این پرداخت ها در دفاتر شرکت خدمات عمومی فولاد ایران ثبت و ضبط نشده است و این وجوه نیز از محل تنزیل اعتبارات اسنادی غیرقانونی که در بانک صادرات گروه ملی فولاد ایران گشایش یافته پرداخت شده است.
وی افزود: در این راستا «ع الف» مدیر امور مالی و اداری شرکت خدمات عمومی فولاد ایران و «غ الف» عضو هیئت مدیره شرکت نیز از امضای پیش فاکتورها و سیاهه های تجاری و در تنزیل اسناد مربوط به ال سی ها سهیم بودند که با عنایت به موارد مذکور کیفرخواست «ط ن» به صورت مجزا قرائت می شود.
نماینده دادستان در ادامه قرائت کیفرخواست «ط ن» گفت: متهم متولد 1343و مدیرعامل شرکت خدمات عمومی فولاد ایران است.
نجفی افزود: متهم پرونده به لحاظ صدور قرار بازداشت موقت از تاریخ 28 / 10 / 90 متهم است به :
1ـ تحصیل مبلغ 80 میلیارد ریال از طریق نامشروع.
2- پولشویی عواید حاصل از جرم به مبلغ 80 میلیارد ریال و تطهیر عواید حاصل از جرم از طریق هزینه آن در امور خیریه و... به قصد کتمان منشأ تحصیل مال نامشروع.
نجفی در ادامه به ادله اثبات اتهامات علیه ط ن اشاره کرد و گفت: اقاریر متهم در باب تحصیل مال به نحو نامشروع است.
وی افزود: متهم به رغم انکار دریافت وجوه در جلسه بازپرسی مورخ 27 / 10 / 90 در دادسرا در تاریخ 28 / 10 / 90 در مقام مواجهه حضوری فیمابین وی و« م الف الف خ »پس از آنکه «م الف الف خ » اظهار کرد طی چند مرحله وجوهی به صورت ارز و تراول داخل کیف در محل شرکت و حوالی میدان آرژانتین 8 میلیارد تومان به وی تحویل داده است گفت درخصوص پرداخت مبلغی به صورت عنوان شده، قبول دارم اما مبلغ دقیق آن بین پنج میلیارد و 800 میلیون تومان تا 6 میلیارد و 200 میلیون تومان بوده است که از م الف الف خ از بابت پورسانت خرید و فروش دریافت کرده ام.
وی افزود: در اعترافات متهم آمده است، این جانب قبول دارم که مبلغ 8 میلیارد تومان پولی که از طریق بانک کشاورزی به حساب خیریه حواله شده است دریافت کرده ام.
نماینده دادستان در ادامه قرائت کیفرخواست ط ن آورده است: متهم در خصوص نحوه دریافت وجوه در تاریخ 15 / 11 / 90 اظهار داشت که محل دریافت همان گونه که قبلاً نیز اشاره کرده ام بیشتر پارکینگ محل کار و یا در مسیر محل کار و چند مورد نیز در درب و پارکینگ منزل اش بوده است.
به گزارش خبرنگار ما، نجفی در ادامه افزود: متهم اظهار داشته است در مورد کیف ها هم همانطور که قبلاً گفته ام یک مورد را به ش دادم، یک مورد را بیرون انداختم و چند مورد را احتمالاً در ایام عید در داخل کیف ها چیزی گذاشته و به کسی داده ام که به یاد ندارم و بقیه کیف ها را نیز بیرون انداختم اما کیف های برزنتی را به یاد ندارم اما به نظرم 8 تا 10 مورد بوده و بیشتر در داخل نایلون بوده است.
نماینده دادستان در ادامه به اظهارات مورخ 28 / 12 / 90 نزد بازپرس اشاره کرد و گفت: متهم در این جلسه بازپرسی اظهار داشته است همانطور که اظهار کرده ام این پول از محل پول حاصله و توافقی بین من، گروه ملی و رئیس هیأت مدیره یعنی م الف الف خ بوده که مبلغی را بر اساس صحبت های م ک مدیر عامل مؤسسه صندوق بازنشستگی و حمایت از کارکنان فولاد به عنوان پاداش پایان سال در وضعیت خوب سوددهی شرکت به صورت تدریجی از همان محل سودی که در داد و ستد تجاری حاصل شده بود، نقدی دریافت کردم.
نماینده دادستان در ادامه قرائت کیفرخواست ط ن در خصوص پولشویی گفت: متهم در تاریخ 28 / 12 / 90 در جلسه بازرسی دادسرا در خصوص نحوه هزینه 8 میلیارد تومانی اخذ شده اظهار داشته است که 50 درصد آن را به ک دادم و مابقی را هم در ساخت و ساز و جهیزیه و پرداخت امور خیریه هزینه کردم.
نماینده دادستان در ادامه افزود: متهم اظهار داشته است که چون تامین مسائل مالی امور خیریه بر عهده خودم است بنابراین مبلغ 350 میلیون به حساب شرکت واریز و مبلغی از آن را به صورت نقدی در ساخت و ساز هزینه کردم که ازجمله ساخت مهدیه و یا پرداخت در امور خیریه بوده است و مابقی آن نیز در حسابهای خودم بوده که اکنون حضور ذهن ندارم.
نجفی در ادامه به اظهارات متهم در تاریخ 10/ 11 / 90 در نزد بازپرس اشاره کرد و گفت: متهم در این جلسه اظهار داشته توسط شرکت تدبیر یکی از شرکتهای زیرمجموعه آریا وجهی را برای قرضالحسنه پرداخت کرده است اما این شرکت در گزارش 9 / 11 / 90 اعلام کرده که هیچگونه وجهی از حسابهای آن شرکت در حساب صندوق قرضالحسنه حضرت مهدی (عج)واریز نشده است.
نماینده دادستان در ادامه افزود: با توجه به ادله اثباتی که اعلام شد و با استناد به مواد 2 و 9 از قانون مبارزه با پولشویی تقاضای مجازات متهم پرونده را دارم.
قاضی دادگاه رسیدگی به پرونده بزرگ فساد مالی پس از این که از متهم ط ن خواست تا خود را معرفی کند اتهامات وی را تفهیم کرد.
قاضی سراج خطاب به متهم گفت: متن کیفرخواست قرائت شد و بر اساس محتویات پرونده و این کیفرخواست و تحقیقات به عمل آمده و بر اساس اظهارات آقای م الف الف خ متهم ردیف اول و صورت جلسه مواجهه حضوری با وی و همچنین متهم م ش و بر اساس دیگر قرائن و نشانهها علاوه بر اتهامات قبلی متهم هستید به:
1- تحصیل مال از طرق نامشروع به مبلغ 80 میلیارد ریال
2-پولشویی عواید حاصل از جرم به مبلغ یاد شده و هزینه عواید در امور خیریه به قصد کتمان منشا تحصیل مال نامشروع.
آیا اتهامات وارده را قبول دارید؟
متهم پاسخ داد: خیر قبول ندارم.
قاضی ادامه داد: با توجه به اتهامات تفهیم شده و ادله اثباتی آن از خود دفاع کنید.
ط ن در دوازدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده فساد بزرگ مالی در دفاع از خود گفت: از سال 88 با گروه ملی فولاد آشنا شدم و در این دو سال حدود 200 هزار تن بار به م الف الف خ دادیم و پولی را که از وی دریافت کردم 7 میلیارد و 200 میلیون تومان بود که از محل سود تمام شده بود.
وی در پاسخ به این سوال قاضی که چرا نقدی گرفتید؟ گفت: م الف الف خ خودش گفت نقد میدهم و در مسیرپول را به ما داد.
ط ن ادامه داد: مجموع 7 میلیارد و 200 میلیون تومان پولی که از م الف الف خ گرفتم به عنوان وثیقه به حساب دادگاه و دادسرا برگشت داده شده است.
وی با بیان اینکه در دو سالی که با م الف الف خ کار کردیم مجموعا 500 میلیارد تومان مبادلات تجاری ما بود افزود: در این مدت 3 میلیارد و 700 میلیون تومان از محل سود یک درصد به حساب شرکت واریز شد و مابقی حساب 290 میلیارد طلب ماست.
این متهم تاکید کرد: همه حساب و کتابهای ما با گروه ملی فولاد بود و مستقیما هیچ داد و ستدی با م الف الف خ نداشتم.
وی با بیان اینکه در برگشت 3 میلیارد و 700 میلیون تومان مشکلی نداشتیم خطاب به دادگاه گفت: دادگاه هر تصمیمی را درباره سود 290 میلیارد تومان مبادلات تجاری ما بگیرد، قبول داریم.
ط ن در تشریح چگونگی آشنایی خود با م الف الف خ گفت: در سال 88 وی به دفتر ما آمد و در آن زمان گروه ملی فولاد را تازه خریده بود.
وی ادامه داد: م الف الف خ برای خرید شمش به ما مراجعه کرد و واگذاری گروه ملی فولاد به وی موجب شد ما به او اعتماد کنیم.
ط ن گفت: در مرحله اول 25 تا 30 هزار تن شمش در اختیار وی گذاشتیم و سعی کردیم با کارخانههای بزرگ کار کنیم و گروه ملی فولاد کارخانه بزرگی بود که یک میلیون و 200 هزار تن در سال تولید داشت و کسی به این گروه شک نمیکرد.
ط ن در ادامه دفاعیات خود در دوازدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده فساد بزرگ مالی گفت: احساس میکنم م الف الف خ یک مهره است و میخواهم حقایق را درباره وی بگویم.
وی افزود: م الف الف خ از گروه ملی فولاد 3 هزار میلیارد تومان بهرهبرداری کرد پس معلوم است گروه ملی یک پوشش بود و بحث کارآفرینی در بین نبود بلکه ال.سیآفرینی بود.
ط ن با بیان اینکه با کارخانههای مختلف فولاد از جمله فولاد مبارکه و خراسان کار کردم و مشکلی پیدا نکردم گفت: من سرمایه داشتم و در مقابل معاملات شمش دادم اما م الف الف خ 200 نفر و 200 خانواده را درگیر کرد و از وی خواهش کردم که چه کسی پشت این قصه است.
وی ادامه داد: نمیدانستم ال.سی م الف الف خ مشکل دارد و گروه ملی هم سومین تولید کننده فولاد کشور است و من دلیلی نمیدیدم که با این گروه کار نکنم.
این متهم گفت:آنها 3 هزار میلیارد تومان اموال بیتالمال را بردند و من مقصر نیستم و اگر میدانستم با او کار نمیکردم.
وی تاکید کرد: حتما حمایتهایی از م الف الف خ شد که توانست این کار را انجام دهد و برای شرکتی که کل آن 1200 میلیارد تومان میارزد چگونه ممکن است که 3هزار میلیارد تومان ال.سی باز شده باشد؛ بنابراین حتما از م الف الف خ حمایت شده است.
ط ن افزود: رئیس ایمیدرو که مسئول برنامهریزی بازار فولاد کشور است در اختیار م الف الف خ بود؛ در این هنگام ریاحی وکیل م الف الف خ خطاب به دادگاه گفت: آیا وی (ط ن) از خودش دفاع میکند یا علیه موکل من کیفرخواست صادر میکند؟
ط ن در پاسخ با عصبانیت خطاب به ریاحی گفت: شما از باطل دارید دفاع میکنید و 3 هزار میلیارد پول بیتالمال رفته است و شما باید به منشا این پول توجه کنید.
پس از اینکه مباحثه میان وکیل م الف الف خ و متهم ط ن بالا گرفت، قاضی سراج مداخله کرد و خطاب به متهم گقت: وکیل تکلیف دارد که از موکل خود دفاع کندو شما به اعصاب خود مسلط باش و واقعیتها را بگو.
ط ن ادامه گفت: برادر م الف الف خ به خارج از کشور فرار کرد و در تلویزیون بیگانه صحبت کرد چرا باید فرار کند باید بیاید تکلیف ما را مشخص کند.
ط ن در ادامه دفاعیات خود در دوازدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده بزرگ فساد مالی تاکید کرد: من از حق دفاع میکنم و آخرتم را به دنیا نمیدهم و به خاطر حفظ نظام حرفم را میزنم.
وی گفت: آقای م الف الف خ 3 هزار میلیارد تومان از بانک گرفت و با این پول ملک خرید و سپس همان ملک را وثیقه گذاشت.
ط ن تاکید کرد: آقای م الف الف خ یک مهره است و کسان دیگری پشت پرده هستند و انشاالله آنها هم بیایند در این دادگاه صالحه پاسخگو باشند.
قاضی سراج از وی خواست در مورد دامپینگ در بازار فولاد توضیح دهد.
آقای ط ن پاسخ داد: آقای م الف الف خ بازار فولاد را کنترل میکرد و شمش ارزان در اختیارش بود و کار شاقی نکرده است وقتی که رئیس ایمیدرو را در اختیار داشته یعنی همه فولاد کشور را در اختیار داشت.
وی ادامه داد: حتی اسلکه خصوصی در اختیار آقای م الف الف خ در انزلی گذاشتند و خط اعتباری برای او بازکردند.
متهم ادامه داد: بارها و کالاهای دیگران در گمرک زنگ میزد اما کالاهای آقای م الف الف خ به روز ترخیص میشد.
وی ادامه داد: روند واگذاری گروه ملی فولاد به وی و اینکه فولاد خوزستان را میخواستند به آقای م الف الف خ دهند و دادن این امتیازات ویژه در ما اعتماد ایجاد کرد.
ط ن گفت: من به خاطر اعتمادی که دوستان دولتمرد برای وی ایجاد کردند در این دادگاه هستم و گناه من اعتمادی است که دولت عدالتخواه به او کرد.
قاضی سراج خطاب به متهم گفت: کلی گویی نکن و اگر موردی دارید معرفی کنید و اگر نادرست بگوئید باید پاسخگوی اتهاماتی باشید که به دیگران نسبت میدهید.
متهم پاسخ داد: یک فرد بدون پشتوانه نمیتواند این کارها را انجام دهد و این خود دلیل است و زمانی که از مجموع 17 میلیون تن فولاد تولیدی کشور 10 میلیون تن آن در اختیار آقای م الف الف خ است وی همه کار میتواند انجام دهد.
وی با بیان اینکه آقای م الف الف خ یک مهره است و هرم اصلی کسی دیگری است، گفت: به این علت این حرفها را میزنم چون در این چندوقت فشار زیادی به من وارد شده است.
ط ن افزود: برای آقای م الف الف خ پشتوانه ایجاد کردند و اعتماد من تاجر را جلب کردند.
وی با بیان اینکه 15 سال است در زمینه واردات و صادرات فولاد فعال است، گفت: همه این موضوعات نشان میدهد که زمنیه دامپینگ را برای آقای م الف الف خ ایجاد کردند.
متهم با تاکید براینکه خروج 3 هزار میلیارد از بانک بر روی نرخ کالاها و ارز تاثیر میگذارد، گفت: آقای م الف الف خ رانت مخفی داشت که این رانت از دید خیلی ها پوشیده است اما در اختیار وی بود.
ط ن ادامه داد: نوسانات قیمت فولاد تاثیر مستقیمی بر روی دیگر کالاها دارد و بحث دامپینگ جدی بود و یک فرد به تنهایی نمیتوانست این کار را انجام دهد و حتما از جایی حمایت میشد.
وی با بیان اینکه ما قربانی این جریان شدیم، گفت: آقای م الف الف خ حتی حاضر نیست عذرخواهی کند و وی 200 نفر را درگیر این موضوع کرده است.
وکیل مدافع متهم ط ن گفت: آقای ط ن فرزند الف متولد 1343 از سال 1358 در بسیج فعال بود و از 17 سالگی به مدت چهار سال در جبهه های حق علیه باطل از خاک کشور دفاع کرد و برادر دو شهید است و سالیانی به عنوان فرمانده جنگ خدمت کرده است.
مسعود مرادی افزود: آقای ط ن مدیرعامل بدون سهم شرکت خدمات فولاد ایران چندین سال در زمینه تجارت فولاد فعالیت کرده و با شرکت های مهم داخلی مراوده داشته که یکی از آنها گروه ملی صنعتی فولاد ایران بوده است و بیش از 500 یا 600 میلیارد تومان با این گروه خرید و فروش داشته که اسناد آن موجود است.
مرادی اضافه کرد: سود این خرید و فروش بیش از 60 یا 70 میلیارد تومان بوده که در سه سال طلبکار بوده و این گروه این مبلغ را در این سه سال باید بپردازد که اسنادش موجود است.
وی گفت: گروه صنعتی فولاد ایران قسمتی این مبلغ را از طریق چک پرداخته است و حدود 10 درصد از سود شرکت آقای ط ن را ظرف شش ماه که نزدیک به شش تا هفت میلیارد تومان بود پرداخت کردند که پیوست تقدیم می شود.
وکیل مدافع ط ن افزود: قرار بود پاداش هایی به سبب فعالیت خوب شرکت به مدیرعامل آقای ط ن پرداخت شود بنابراین مدیرعامل هم این پاداش ها را اخذ کرد و این حقی بوده که صندوق بازنشستگی فولاد ایران پرداخت کرده بنابراین آقای مدیرعامل، مالک آن است.
آقای مرادی ادامه داد: شرکت سهامی خاص به پاس قدردانی از مدیر خود این وجه را به وی پرداخت کرده است بنابراین حسب محتویات گزارش پرونده و اقرارهای صریح متهم مبلغ 7 میلیارد و 200 میلیون تومان ظرف سه سال به وی پرداخت شده و هر مالک هر تصرفی در مال خود می تواند انجام دهد.
وکیل مدافع گفت: سود به دست آمده در اختیار هیأت مدیره و شرکت بوده بنابراین پرداخت قسمی از سود حاصله امری قانونی است و منشأ پرداخت این مال برای موکل من غیرقانونی و نامشروع نبوده است.
آقای مرادی افزود: از این مبلغ 3.5 میلیارد تومان به رئیس صندوق بازنشستگی فولاد ایران پرداخت شده است و بحث پولشویی هم در این زمینه مطرح نیست.
وی اضافه کرد: وقتی موکلم سود خود را گرفت تصور نمی کرد که منشأ پول، خلاف بوده باشد، پس از اینکه از منشأ پول با خبر شد، مبلغ سه میلیارد و 280 میلیون تومان آن را به دولت پرداخت کرده است، همچنین 500 هزار دلار نیز برگردانده که اسنادش موجود است و کل مبلغ دریافتی را موکل کامل برگردانده و دینی بر گردن ندارد.
وکیل مدافع ط ن افزود: با توجه به اینکه موکلم با حرکت و روش غیرمعقولانه خود موجب ظلم به خود شده و با توجه به همه خدماتی که انجام داده ، نباید در این جایگاه قرار گیرد، موکلم از عملکرد خود که تعمدی نیست اظهار ندامت و پشیمانی می کند.
وی گفت: تقاضای عفو و تبرئه وی را از دادگاه می کنم.
در ادامه دادگاه رسیدگی به پرونده فساد کلان بانکی نماینده دادستان پس از دفاعیات وکیل مدافع ط ن گفت: وکیل متهم می گوید موکلم اطلاعی نداشته و نمی دانسته است در حالی که ما قرائن و دلایل متعددی داریم که نشان می دهد او به موضوع آگاه بوده است.
نجفی افزود : در کیفرخواست سابق که صادر شده بود و موضوعش بحث صدور 17 فقره اعتبار اسنادی و پیش فاکتورهای صوری است که جمعاً به مبلغ 420 میلیارد تومان بود که متهم صادر کرده بود و او می داند حسب اظهارات خود باید سه هزار تن بار می داد تا حجم ال سی پوشانده شود اما وی اقرار می کند که سه هزار تن بار را ندادیم اما شاید در آینده آن را می دادیم .
نجفی افزود : همچنین فاکتورها و بعضاً پیش فاکتورها بعد از گشایش اعتبار انجام شده و با تاریخ مؤخر تنظیم شده در حالی که اصل بر این است که پیش فاکتورها قبل از گشایش اسناد اعتباری انجام شود.
نجفی گفت: وکیل متهم می گوید متهم حدود 60 تا 70 میلیارد تومان طلب دارد بر فرض صحت این موضوع چرا ادعای طلب 270 میلیارد تومانی می کند؟
نماینده دادستان افزود: می گوید این مبلغ پاداش بوده و با توافق صورت گرفته است اگر توافقی بوده و این وجود برای شرکت اخذ شده چرا در جایی ثبت نشده است؟ به طور کلی در هیچ جایی از مدارک شرکت خدمات عمومی فولاد ایران راجع به این پرداخت ها و 8 میلیارد تومان چیزی ثبت نشده است.
نجفی گفت: اگر این وجوه به عنوان مشارکت بوده چرا وجه نقد و چرا به حساب شرکت خدمات عمومی فولاد ایران واریز نشده اگر قرارداد مشارکت هست بیارید آن را ارایه کنید.
وی گفت: پس اگر قرارداد مشارکت بوده به قول آقای م الف الف خ چرا او را به روح پدرش قسم می دهد که این مطلب جایی فاش نشود؟ مشارکت که کتمان ندارد.
نماینده دادستان در ادامه خطاب به رئیس دادگاه گفت: در ابتدای تحقیقات متهم به طور کلی منکر هرگونه دریافت وجهی از م الف الف خ می شود اما پس از مواجهه حضوری با او ناگزیر اقرار می کند پرداخت حدود 5 الی 6 میلیارد تومان که البته این مبلغ به مرور اضافه می شود و به سقف 8 میلیارد تومان می رسد که این انکار خود دلیلی بر نبود مشارکت است و همه اینها بابت خدمات متهم است که در بحث صدور گشایش اعتبار اسنادی و فاکتورهای صوری انجام داده است.
نجفی گفت: طلبی که ادعا می کنند صرف نظر از اینکه اثبات نشده میزان آن چقدر است؟ حسب اظهارات الف ش معاون تأمین منابع گروه آریا و یکی از متهمان همین پرونده ایشان بابت طلبی که از قبل داشته حدود 20 تا 25 درصد سود دریافت می کرده است و این در اظهارات خودشان هم هست که ما سود می گرفتیم اما دلیلی ارایه نکردند که این سود سود مشارکت است.
نماینده دادستان افزود: آقای «ر» اینجا حضور دارد و می توان از وی سوال کرد که آیا کالایی در قبال این مبلغ وارد گروه ملی شده است؟ البته آقای «ر» پیش از این اظهار داشت که اصلاً کالایی در این باره وارد گروه ملی نشده است که متهم ادعای طلب می کند و مستند ادعای ایشان هم چک 290 میلیارد تومانی است که این چک باید به امضای دو نفر از مسئولان شرکت آریا می رسید اما ب ب می گوید من هیچ امضایی در این چک نکرده ام.
وی گفت: او می گوید که با آقای ش موافقت کردیم که بر اساس قانون تجار سودی بپردازم در حالی که این طور نیست و این مبلغ بابت خدماتی بوده که آقای ن ارایه کرده است.
نماینده دادستان در ادامه به اظهارات ش در همین زمینه اشاره کرد و گفت: وکیل مدفاع متهم می گوید مبالغی که پرداخت شده مطابق عرف بوده است و به موادی از قانون مدنی هم استناد می کند ؛ خوب بحث قانون را ما هم قبول داریم اما ما هشت میلیارد تومان که با آقای ن و در کنارش حسب اقرار متهم یک میلیارد و 240 میلیون تومانی که آقای ش دریافت کرده اند این کجا مطابق عرف است؟!
نجفی افزود: باز اظهار می کند که این پرداخت ها مجانی نبوده و البته ما هم می گوییم مجانی نبوده زیرا برای خوش خدمتی در قبال پیش فاکتور این پرداخت ها صورت گرفته است.
نماینده دادستان گفت: ریاست محترم دادگاه لازم می دانم بگویم پس از صدور قرار مجرمیت برای متهم در مقام اظهار نظر اعتقاد ما بر این بود که با توجه به علم کامل متهم به منبع تحصیل وجوه در واقع اتهام ایشان افساد فی الارض است اما از آنجا که تشخیص عنوان کیفری در اختیار ریاست دادگاه است بنا بر این موضوع را به تشخیص حضرتعالی قرار دادیم.
در ادامه دادگاه رسیدگی به پرونده فساد کلان بانکی ، ط ن یکی از متهمان این پرونده به عنوان آخرین دفاعیات خود پس از تفهیم اتهام مجدد توسط قاضی سراج گفت: 60 میلیاردی که گفته شده طلب ماست این طور نیست این مبلغ از محل مبادلات تجاری که ما داشتیم سود ما بوده است و تمام اینها قرارداد دارد.
این متهم گفت: فاکتورها به هیچ وجه صوری نبوده و کاری به ال سی ها ندارد پیش از این هم گفته بودم که از محل 500 میلیارد ال سی ، آقای ش در مجمع نظرشان این بود که چون سود بالاست درصدی گرفته شود حالا روشی که وی داده غلط بوده و بعد هم متوجه شدیم که این روش اشکال دارد و برگرداندیم یعنی واقعاً اعتقاد داشتیم روش کارشان درست نبود اما نمی دانستم پول به چه صورت بوده است؟
ط ن افزود: آقای ر که گفته بار نیامده است اگر باری فرستاده نشده خودشان مقصرند اصلاً بخش بازرگانی گروه فولاد ملی تعطیل بود و در تهران کارها انجام می شد.
این متهم افزود: خرید و فروشها از نظر قانون تجارت کاملاً قانونی است اما هیأت مدیره مصوب کرده بود که فقط چک از گروه ملی گرفته شود زیرا آنها ترس از برگشت سرمایه خود را داشتند.
این متهم گفت: در این موضوع 50 تا 60 چک بوده و برگشت خورده است البته ما مقداری طمع سود کردیم چرا که م الف الف خ نسبت به بازار سود بیشتری می داد و پیش از این هم گفته بودم که وی ما را با سود زیاد فریب داده است.
متهم افزود: مبلغ 7 میلیارد و 200 میلیونی که من گرفته ام از محل سود بوده و میان من و ش توافق شده بود حالا اینکه مبالغی را در کیف یا گونی بدهند من مسئول آن نیستم و تخلفی نکرده ام زیرا کار آنها اشکال داشته و ما فریب اعتماد به ایشان را خورده ایم.
وی اضافه کرد: موضوع دامپینگ هم درست بوده و سود ما 60 تا بود که همه اینها با مدارک است.
در دوازدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده فساد بزرگ مالی ، یکی دیگر از دو وکیل مدافع متهم ط ن در آخرین دفاع از موکلش گفت: از آقای نجفی نماینده دادستان گلایه دارم زیرا عددی که در کیفرخواست ارائه کرد دقیق نبود و ظاهراً وی به پرونده شرکت خدمات مراجعه نمی کند.
نظام رنجبر افزود: دفاتر شرکت نشان می دهد این شرکت 289 میلیارد تومان از گروه ملی طلبکار است همچنین هیچ مطلبی از 22 فقره گشایش اعتبار اسنادی در این دادگاه و از سوی نماینده دادستان مطرح نمیشود.
وکیل متهم ط ن گفت: شرکت خدمات از قبل گشایش ها بدهکار و صد میلیارد تومان پرداختی داشته است اما صحبتی از این موارد به میان نمی آید.
وی افزود: رقمی نیز که دادستان ارائه می کند صحیح نیست و رقم صحیح آن چنان که موکلم بیان کرد این است که 60 میلیارد تومان سود شرکت بوده و از قبل آن بخشی به عنوان پاداش به هیأت مدیره اختصاص یافته است.
وکیل مدافع متهم ط ن خطاب به قاضی گفت: از سوی دیگر موکلم کل مبلغ دریافتی را زمانی که متوجه می شود اصل مال از طریق نامشروع به دست آمده است اعاده می کند.
وی افزود: نماینده دادستان همچنین عمل موکل بنده را از مصادیق افساد بیان کرده که این عنوان برای موکلم خیلی سنگین است.
در این هنگام قاضی سراج خطاب به وکیل گفت: البته من افساد را برای وی تفهیم نکردم.
در ادامه ، وکیل مدافع متهم ط ن گفت: با توجه به شخصیت موکلم و نداشتن علم به موضوع و سوء نیت، از محضر دادگاه تقاضای برائت دارم و در صورتی که نظر دادگاه چنین نباشد تقاضای تخفیف دارم.