پخش زنده
امروز: -
دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران گفت: درخواست ما از دولت چهاردهم این است که طرح ملی توسعه شبکه فیبر نوری را با سرعت بیشتری اجرا کند تا مردم و کسب و کارها طعم ان را احساس کنند.
آقای فرامرز رستگار در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره طرح ملی توسعه شبکه فیبر نوری که اجرای آن در دولت گذشته آغاز شده بود افزود: آمار مربوط به خانوارهای زیر پوشش این طرح به حدود ۱۰ میلیون رسیده است، اما این ۱۰ میلیون پوشش چیزی نیست که مردم سر سفره هایشان بتوانند ببینند؛ این کاری زیرساختی است که ما را به نقطه مصرف نزدیک میکند و حالا در نقطه مصرف زمانی که متقاضی درخواست میدهد باید درمدت یک ماه دسترسی فراهم شود.
وی گفت: آمدن فیبر به نزدیکی مناطق در حد ۱۰ میلیون شده و این آمار درستی است؛ بحث مهمی که مطرح شد این بود که اگر در بهره برداری ا ز این سرمایه گذاری سرعت نداشته باشیم عملا سرمایه گذارها در آینده دچار اشکال میشوند، چون این سرمایه گذاری اکنون با حمایت مالی دولت انجام میشود یعنی خرجش را اپراتورهای مربوط از منابع داخلی خودشان نمیتوانند تامین کنند.
رستگار گفت: البته باید تعرفهها در زمان مناسبش، مناسب سازی میشد و منابعشان اجازه میداد که خودشان این طرح را انجام دهند و اگر این اتفاق افتاده بود فاصله میان سرمایه گذاری و بهره برداری کوتاه میشد، اما الان، چون منابع را دولت تامین میکند اینها تا جایی میروند و صورت وضعیت میشود و یارانه دولت را دریافت میکنند و این وقفهای میان تجهیزات منصوبه و دایری و واگذاری ایجاد کرده که اصل موضوع همین است و مردم در واگذاری، طعم فیبر نوری را حس میکنند، اما ۸ تا ۱۰ میلیون خانوار تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفته اند، اما از این امار فقط حدود ۵۰۰ هزار اتصال انجام شده است.
وی افزود: شهید رئیسی چند روز قبل از شهادتش در نظارت ستادی از وزارت ارتباطات حضور یافت و پس از استماع گزارشها این گونه جمع بندی کرد که این فاصله پوشش و اتصال زیاد شده است و باید کم شود.
دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران گفت: وزارت ارتباطات از اوایل امسال بحثی را مطرح کرد که به موازات پوشش، سه میلیون اتصال هم تا پایان امسال برقرار شود و این، ما و مردم را خوشحال کرد و باعث رضایت سهامداران اپراتورها هم شد.
دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران گفت: به همین مناسبت در ابتدای اردیبهشت امسال، جلسهای با حضور مسئولان وزرات صنعت، ستاد وزارت ارتباطات و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، برگزار شد.
رستگار افزود: انجا تفاهم نامهای تنظیم شد و درباره مودمهای مورد نیاز (مودم فیبر نوری ONT) تصمیم گرفته شد که هر یک از اپراتورها به هر میزانی که تولید کننده داخلی سفارش دهد دو و نیم برابر میتوانند واردات از خارج کشور داشته باشند البته اگر سفارشها به موقع داده میشد تولید داخل از نظر ظرفیت برای تامین کل نیازهای مودم مشکلی نداشت، اما این کار نشد و کل کار روی پوشش متمرکز شده بود تا واگذاری.
مودمهای تولید داخل مشکل کیفیت ندارند
وی در پاسخ به سوالی درباره برخی اظهار نظرها مبنی بر این که کیفیت مودمهای داخلی، پاسخگوی نیاز نیست افزود:ما اگر درباره تولیدات داخلی ایرادی بر مساله داریم باید واضح بگوییم که تفسیرهای اشتباه نشود؛ مودم تولید داخل مطلقا مشکل کیفیت ندارد، چون همه بر اساس استانداردهای جهانی است و در آزمایشگاه معتبر، امتحان شده است ان جایی ایجاد گله میکند که یک اپراتور و یا یک مصرف کننده انتهایی، انتظارت آپشن بیشتری از مودم دارد و انجاست که بحث میشود که مثلا فلان مودم یک چیزی کم دارد لذا این بحث کیفیت نیست بحث آپشن است.
رستگار گفت: از طرفی هم این آپشنها برای درصد کمی از مشترکان که پهنای باند استثنایی بالاتری نیاز دارند و یا آنهایی که در محل کسب و کارشان ویژگیهایی از جمله انتشار وای فای وجود دارد مطرح میشود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا امکان ساخت این نوع مودمها در داخل وجود دارد؟ افزود:اگر فرصت بدهند قطعا امکان را دارد نه این که یک دفعه تقاضا کنند و مثلا سه ماه بعد امکان ساخت در داخل وجود دارد. رستگار گفت: این کم لطفی است که بگویند کیفیتش پایین است.
وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم ارتباطش را با شرکت مخابرات اصلاح کند
رستگار گفت: توصیه من به دولت چهاردهم این است که آقای وزیر ارتباطات، ارتباطش را با شرکت مخابرات ایران اصلاح کند و دعوا و بلاتکلیفی به ضرر همه کشور است و یک رابطه مناسبی میان وزارت ارتباطات و رگولاتور با شرکت مخابرات ایران برقرار شود تا تکالیفی که تعیین شده است فراهم شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که اگر شرکت مخابرات، تحرک و چابکی را برای فعالیت نداشت چه باید کرد؟ افزود: اگر این گونه باشد سران سه قوه باید تعیین تلکیف کنند و به نظر من چابک نبودن شرکت مخابرات به تعداد بالای کارکنان و هزینه جاری اش است و این را باید سازمان امور اداری و استخدامی تدبیر کند.
دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر این که مگر این شرکت خصوصی نیست و اختیار لازم را ندارد؟ گفت: شرکت مخابرات امروز برای استخدام نفر جدیدی با وجود این که شاید نیاز نداشته باشد تحت فشار بیرون است و برای اخراج کارکنان هم با عوامل خارجی مواجه است پس خیلی نمیتوانیم بگوییم خصوصی است و به لحاظ امنیت ارتباطات و تسهیل خدمت رسانی باید دولت تکلیفش را با شرکت مخابرات ایران مشخص کند.
آقای رستگار در پاسخ به سوالی درباره علل اختلالات در سرعت اینترنت شبکههای تلفن همراه افزود: این مشکل قطعا وجود دارد و کسانی که این مشکلات را رد کنند احتمالا حواسشان جمع نیست و این مشکل به لایه دسترسی مربوط میشود یعنی انجایی که ما ظرفیتی از اینترنت داریم که یا با شبکه سلولار موبایل به دست مردم میرسانیم یا با شبکه کابل مسی یا با شبکه فیبر نوری و این که تصورمان این یاشد که بخش توزیع مساله ماست و در قسمت تجمیع و هسته ظرفیت کافی داریم درست نیست و یکی از دلایل این که در قسمت توزیع سرمایه گذراریهای خوبی انجام میدهیم این است که در بخش ظرفیت هم خبری نیست.
وی گفت: تستهایی که با سرعت سنج در افتتاحیههای فیبر نوری و نسل چهارم اینترنت نمایش داده میشود اندازه گیری بی بار است در حالی که شبکههای مخابرت همواره باید در شرایط اوج ترافیک و در حالتهای بحرانی که ایجاد میشود باید طراحی شود و این جاست که میبینیم یک دهم سرعتهایی که در تستها نشان میدهیم در عمل وجود ندارد.
دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران افزود: برخیها این گونه اظهار نظر میکنند که " نیاز مردم را به طور عادی شناسایی کرده و بر ان اساس، ظرفیت اینترنتی حتی بیشتر ایجاد کرده اند و در تلاشند که از طریق دسترسی مناسب به دست مشتری برساننند در حالی که معتقدیم بخش عمدهای از ظرفیت اینترنت ما به لحاظ فیلتر از میان میرود؛ اگر فیلتر قرار است به عنوان موضوعی دائمی باشد به عنوان بخشی از تقاضا باید ان را هم منظور کرد.
رستگار افزود: با توجه به این که میدانیم تعداد زیادی از فیلترشکن استفاده میکنند و میدانیم که حالاحالاها برداشتن ان طولانی میشود بلادرنگ باید اثر فیلتر شکنها را در طراحی شبکه لحاظ کنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که در مجموع علت اصلی اختلالات موجود در اینترنت و حتی مکالمه در شبکههای تلفن همراه چیست؟ گفت: شاید برخی بخواهند کمبود ارز و تحریم را به عنوان یکی از علتها مطرح کنند، اما علت اصلی، مشکلات مالی اپراتورهاست؛ ما مشکلی که در ارتباطات ثابت در شرکت مخابرات رخ داد از چند سال پیش لمس کرده بودیم، زیرا دخل و خرجشان با هم نمیخواند.
وی گفت: از طرف دیگر همیشه اپراتورهای موبایل را جزو بنگاههای پولدار مطرح میکردیم در حالی که اکنون وضع خوبی ندارند و مانند همان مسجد سلیمانی هستند که تا وقتی بهترین ذخایر نفتی را داشت مدرترین شهر کشور بود، اما امروز که نفتش تمام شده است مسجد سلیمان در حد پایینترین روستاهای کشور قرار دارد.
رستگار افزود: اپراتورها هم به همین روز افتاده اند و اگر به اعتقاد برخیها بریز و بپاش هم دارند آن هم برای ماندشان است.
دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران گفت: اصلاح تعرفهها اگر زودتر انجام میشد مردم هم همراهی میکردند، اما اگر بگویند ابتدا کیفیت را درست کنید و سپس تعرفه اصلاح میشود دیر شده است.