شرکتهای دانش بنیان قوی در صنعت مخابرات ایران زیاد است
صنعت مخابرات ایران از فناوری بالایی برخوردار است و شرکتهای دانش بنیان بسیار قوی هم در این صنعت فعالیت دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ غلامحسین کریمی خراسانی رئیس اتحادیه تجهیزات مخابراتی تهران ، تولیدات دانش محور را از مشخصات اصلی اقتصاد نوین دانست و افزود: ایران در بحث تئوری پیشرفتهای قابل توجهی دارد و در بخش عملی نیز باید زیر ساختهای لازم برای تولیدگان بیش از گذشته فراهم شود.
کریمی با اشاره به این جمله که استفاده از کالای داخلی در جامعه باید فرهنگ سازی شود، اظهارداشت: اگر همه مردم ایران از کالای داخلی استفاده کنند و این حرف فقط یک شعار نباشد اشتغال جوانان به راحتی فراهم و بازارها رونق میگیرد.
وی گفت: مصرف کالای خارجی موجب افزایش بیکاری، تعطیلی کارخانجات و بروز ناهنجاریهای اخلاقی، نارضایتی از میزان اندک حقوق و مزایا در خانوادههای کارگران و رکود اقتصادی را به همراه دارد.
رئیس اتحادیه تجهیزات مخابراتی تهران با تاکید بر اصلاح فرهنگ مصرف برای تحقق اقتصاد مقاومتی افزود: توجه به کمیت و کیفیت تولید داخلی و وجدان کاری لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی است.
وی با اذعان اینکه تنها راهکار علاج اقتصاد کشور حمایت از تولید، اصلاح اقتصاد و فرهنگ مصرف است، اظهارداشت:الگوی شایسته در تحقق اقتصاد مقاومتی با ارائه راهکارهای عملی به مردم محقق میشود تا ملت بتواند با تأسی به این راهکارها توان اقتصادی خود را افزایش دهد.
کریمی خراسانی در مصاحبه با رادیو اقتصاد ، با بیان اینکه تولید کنندگان داخلی به حمایت بیشتری نیاز دارند، یادآورشد: با بالا بردن کیفیت تولیدات داخلی میتوان مردم را به استفاده از کالاهای ایرانی بیشتر ترغیب کرد.
در آخر باید گفت که مصرف کنندگان داخلی یا خانوارها چنانچه از تولیدات داخلی استفاده کنند و تولید کنندگان نیز کیفیت تولیدات خود را ارتقاء دهند کمک شایانی به بخش تولید خواهند نمود این امر باعث ایجاد بازار رقابت داخلی و در مجموع کاهش تورم نیز خواهد شد. تقاضا برای محصولات داخلی رشد کیفیت این محصولات را به دنبال خواهد داشت و افزایش این کیفیت موجب رقابت پذیری و کارایی سرمایه میشود بنابراین هزینه تولید کاهش مییابد و این خود به تولید بیشتر کمک میکند. رعایت الگوهای مصرف و تعهد به انجام آن منجر به پس انداز و کاهش هزینههای تولید و سرمایه گذاری بیشتر خواهد شد.
بنگاههای اقتصادی نیز مانند خانوارها باید تلاش کنند از مواد اولیه داخلی برای تولیدات خود استفاده کنند و تولیدات خود را با محوریت صادراتی عرضه نمایند یعنی در عرضه محصولات با ارتقاء کیفیت تولید تفاوتی بین مصرف کننده داخلی و خارجی قائل نشوند و این موضوع در چرخه اقتصاد نقش به سزایی خواهد داشت.
بررسی ها نشان می دهد، دولت و دستگاههای دولتی نیز میتوانند با صرفه جویی در هزینههای خود به تولید ملی کمک کنند صرفه جویی در مصارف انرژی از سوی هر یک از مصرف کنندگان منجر به آزاد سازی انرژی و هدایت آن به سمت تولید خواهد شد. بخش دولتی علاوه بر ایفای نقش مزبور و ارائه الگوهای مناسب مصرف باید اعمال سیاستهای مناسب اقتصادی فضای کسب و کار را بهبود ببخشد و تولید را به سمت سود دهی پیش ببرند و با اصلاح سیاستها و قوانین موجود موجبات ترغیب بخش خصوصی را برای سرمایه گذاری را فراهم آورد و دولت هم در تدوین بودجه در حد ممکن از اتکاء به درآمدهای نفتی بپرهیزد.