مشارکت هنرمندان ۱۷ کشور خارجی در جشنواره بین المللی صنایع دستی
۴۷۰ اثر برگزیده از هنرمندان ۱۷ کشور خارجی و ۳۱ استان کشور، در هشتمین جشنواره بین المللی صنایع دستی و هنرهای سنتی تهران در سه سالن مجزا به نمایش گذاشته شده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دبیر علمی هشتمین جشنواره صنایع دستی و هنرهای سنتی با اشاره به تعداد آثار شرکت کننده در این دوره گفت: نزدیک به ۱۳۰۰۰ اثر از طریق وبگاه جشنواره، استانهای سراسر کشور، هنرمندانی که مستقیم مراجعه کردند، دانش آموزان و دانشجویان به جشنواره راه پیدا کرد که با داوریهای صورت گرفته، از تعداد آنها کاسته شد چراکه برخی آثار محصول صنایع دستی نبودند و برخی نیز قابلیت حضور در جشنوارهای فاخر را نداشتند.
ویدا توحدی افزود: از بین همه آثار ارسالی، نهایتا ۴۷۰ اثر برگزیده و در ۳ سالن چیدمان شدند و به نمایش در آمدند. ۳۸ کشور نیز برای حضور در نمایشگاه صنایع دستی اعلام آمادگی کرده بودند که بنابر دلایلی نتوانستند خودشان و آثارشان در نمایشگاه حضور پیدا کنند و در حال حاضر ۱۷ کشور در نمایشگاه آثار دارند؛ مانند لبنان، مجارستان، تایلند، هند، اندونزی، مالزی، افغانستان، پاکستان، ازبکستان و ترکمنستان که تعدادی از هنرمندان این آثار نیز در نمایشگاه حضور دارند.
توحدی با اشاره به ارزیابی کیفیت آثار ارسالی به نمایشگاه عنوان کرد: تعداد و کیفیت آثار در مقایسه با سالهای گذشته با توجه به اطلاع رسانی و وجود وبگاه متمرکز که از چند ماه قبل برای ثبت نام در اختیار علاقهمندان قرار گرفت، بهبود بسیاری یافته است. خوشبختانه برگزاری برنامه داوری مهر اصالت هفتم نیز بسیار موثر واقع شده و تمامی آثار از کیفیت، معیار و شاخصهای بین المللی برخوردارند. امسال به دلیل هم زمانی برگزاری جشنواره صنایع دستی با برنامه داوری مهر اصالت نسبت به سال گذشته ما از تمامی استانهای کشور آثار بسیار با کیفیتی در نمایشگاه داریم.
دبیر علمی هشتمین جشنواره صنایع دستی و هنرهای سنتی همچنین اشاره کرد: خوشبختانه آثار هنرمندانی تحت عنوان توان یابان جسمی، حرکتی و ذهنی و آثار دانش آموزان و دانشجویان خلاق را در نمایشگاه شاهد هستیم. همچنین آثار مرتبط با امام هشتم تحت عنوان هنر در حرم نیز در این نمایشگاه به نمایش در آمده است که این آثار برای برنامه داوری نهایی که با حضور اساتید، پیشکسوتان، متحصصان و دانشگاهیان برگزار میشود، انتخاب خواهند شد.
هشتمین جشنواره صنایع دستی و هنرهای سنتی فجر عنوان سرو سیمین ساعت ۱۹ جمعه ۱۴۰۲/۱۱/۲۷ در محل همایشهای برج آزادی آغاز به کار کرد. اختتامیه این جشنواره نیز روز سه شنبه ۱ اسفند ۱۴۰۲ در مرکز همایشهای بین المللی برج میلاد با حضور هنرمندان و برگزیدگان برگزار خواهد شد.