در سومین روز جشنواره بینالمللی صنایع دستی
از پیشکسوتان عرصه صنایع دستی و هنرهای سنتی تجلیل شد
مراسم اهدای دیپلم افتخار و هدیه به استادان فعال و برگزیده حوزه صنایع دستی و مدیران برخی از دانشگاههای فعال کشور در این حوزه، در سومین روز از جشنواره بینالمللی صنایع دستی و هنرهای سنتی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مراسم تقدیر از برگزیدگان جشنواره سرو سیمین در بخش دانشجویی و اهدای دیپلم افتخار و هدیه نقدی به استادان فعال و برگزیده حوزه صنایع دستی و مدیران برخی از دانشگاههای فعال کشور در این حوزه با حضور خانم ویدا توحدی دبیر علمی جشنواره، سعد القدومی رئیس شورای جهانی صنایعدستی و دانشجویان، اساتید و مدیران برخی از دانشگاهها در برج آزادی برگزار شد.
ویدا توحدی، در ابتدای برنامه خطاب به دانشجویان رشتههای صنایع دستی و هنرهای سنتی بیان کرد: ما شما را آینده صنایع دستی کشور میدانیم، شما با افتخار این رشته را انتخاب کردید و مطمئنم با غرور تا جایی که بتوانید در رشد و توسعه خلاقیت این هنر کوشا خواهید بود. از تلاشهای فعالان دانشگاهی این حوزه که در راستای توسعه و درآمیختن دولت و مجموعههای علمی با اراده و پشتکار این فعالان شکل گرفته، تقدیر می کنیم.
در ادامه مهدی محمدی، دبیر کمیته دانشگاهی هشتمین جشنواره بینالمللی صنایع دستی و هنرهای سنتی گفت: خوشحالم که در روز سوم جشنواره در خدمت شما دانشگاهیان هستیم، هشتمین دوره این رویداد یک دستاور عالی داشت و آن این بود که شاهد مشارکت دانشکاههای متعددی بودیم. شاید بیان آمار دانشگاههای صنایع دستی در ایران برای خود ما جالب نباشد، اما در فضای بینالمللی و برای مهمانان ما جالب توجه باشد. در کشور ۳۲ دانشکاه داریم که در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، رشته صنایع دستی دارند.
وی افزود: در آینده نزدیک به همت دوستان و فعالان این حوزه، مقطع دکترای صنایع دستی را در دانشگاهها خواهیم داشت و در وزارت علوم درحال تدوین سرفصلها هستند که به زودی ابلاغ خواهد شد. چهل سال است که در مقطع کارشناسی دانشجو تربیت میکنیم و بسیاری از صنعتگران و فعالان این عرصه، کسانی هستند که در حوزه صنایع دستی و بخش طراحی و اجرا و کسب و کار از حوزه دانشگاهی آمده اند.
محمدی اشاره کرد: دو سال است که شاهد بخش دانشگاهی در جشنواره بین المللی صنایع دستی هستیم. به ویژه در جشنواره امسال، همزمان ۱۱ دانشگاه در تهران و دیگر استانها، درحال برگزاری ۱۱ نشست تخصصی در حوزه صنایع دستی بودند که نشان دهنده مشارکت حداکثری ظرفیتهای علمی کشور است.
در ادامه این مراسم از استاد مهدی رستگاری به عنوان پیشکسوت معماری ایرانی، استاد محمدتقی آشوری به عنوان یکی از بنیان گذاران رشته صنایع دستی و همچنین خانواده مرحوم استاد محمدمهدی هراتی، از اساتید برتر دانشگاه در حوزه هنرهای تجسمی تجلیل شد.
در پایان مراسم نیز از روسای دانشگاههای کشور به شرح زیر تجلیل شد:
دکتر محمدرضا حسنایی رییس دانشگاه هنر
دکتر سجاد محمد یار زاده، رییس دانشگاه هنری اسلامی
دکتر زهرا ناظم بکایی رییس دانشگاه الزهرا (س)
دکتر مصطفی ظهیری نیا، ریاست دانشگاه هرمزگان
دکتر لامعی ریاست دانشگاه بیرجند
دکتر حشمت الله علی نژاد، ریاست دانشگاه مازندران
دکتر رضا مختاری ملک آبادی، ریاست دانشگاه پیام نور اصفهان
دکتر عباس کتابی، ریاست دانشگاه کاشان
دکتر سجاد پاکزاد، ریاست دانشگاه تبریز
دکتر محمدحسین ساعی، ریاست دانشگاه سوره