پخش زنده
امروز: -
از ۱۴۷ مقاله ارسالی به همایش ۱۴۰ مقاله مورد پذیرش قرار گرفته، ۱۰ مقاله در بخش سخنرانی داخلی و چهار مقاله نیز در بخش سخنرانی بین الملل ارائه شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان،همایش بین المللی کنترل بیولوژیک در کشاورزی و منابع طبیعی با حضور اساتید داخلی کشور و اساتید و محققانی از کشورهای اسپانیا، ایتالیا، ترکیه و عراق در دانشگاه جیرفت با هدف توجه بیشتر و علمی تر به امنیت غذایی برگزار شد
در این همایش ٢ روزه کارشناسانی با ارائه مقالاتی از اسپانیا، ایتالیا، ترکیه و عراق سخنرانی دارند.
قانون حفظ نباتات باید بهروز شود
رییس این همایش در آیین آغازین آن با اشاره به اینکه مسئولان کشور به ۲ امر امنیت و سلامت غذایی اهتمام ویژه دارند گفت: مسئولان امنیت غذایی را مساوی با امنیت ملی قرار دادهاند چون اگر امنیت غذایی نباشد همه شالودههای مملکت برهم میریزد.
ذبیح الله اعظمی افزود: سلامت غذا در برنامه ششم بهتر دیده شده است و در این راستا شناسه دار کردن محصولات کشاورزی بعد از برگشت محصولات کشور از روسیه مطرح شد.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قانون حفظ نباتات مربوط به سال ۱۳۴۶ و استانداردهای دنیا تغییر کرده است اظهارداشت: به این دلیل بهروزرسانی آن در دستور کار قرار مجلس می گیرد.
اعظمی یادآور شد: زمانی می توانیم موفق شویم که کشاورز تشویق شود باقیمانده حد مجاز سموم او (MRL) در حداقل ممکن باشد.
وی تاکید کرد: اگر کشاورز بداند محصولش رصد می شود تلاش می کند میزان سم در آن را کمتر کند.
۶۰ درصد محصولات کشاورزی جنوب کرمان صادر می شود
رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان هم در این همایش گفت: پنج میلیون تن انواع محصولات کشاورزی پارسال در این منطقه تولید شد که سهم هر ایرانی از آنها ۵۹ کیلوگرم میشود.
احمد احمدپور با بیان اینکه چهار درصد سهم تولیدات کشور را تامین می کنیم اضافه کرد: تنوع اقلیم محصولات کشاورزی را تنوع بخشیده به طوری که ۸۵ گونه گیاهی در جنوب کرمان تولید می شود.
وی ادامه داد: اولویت ما تولید محصول سالم است و در این راستا در بخش کیو آرکد و شناسه دار کردن محصولات به رتبه اول کشور رسیده ایم.
احمدپور بیان کرد: ۶۰ درصد محصولات ما به خارج از کشور صادر می شود، همه گواهینامهها را اخذ کرده ایم و عدم تطابق کمتر از چهار درصد بوده است.
یکی از مسئولان شرکت های کنترل بیولوژیک نیز در این همایش گفت: پاشنه آشیل صادرات کشاورزی باقیمانده سموم است؛ درحالی که دنیا در حال حذف سموم بوده و هست.
آزاد عمرانی ادامه داد: اتحادیه اروپا برنامه ریزی می کند تا سال ۲۰۳۰ حدود ۲۵ درصد زمین هایش زیرپوشش کشاورزی ارگانیک باشد این به معنی حذف همه سموم شیمیایی است.
وی با اشاره به شکننده بودن آینده صادرات محصولات کشاورزی بیان کرد: بی توجهی به کنترل بیولوژیک و فرایند زمانبر آن مشهود است به عنوان مثال یک قارچ کُش شیمیایی را یک ساله به نتیجه رساندیم اما قارچ کش بیولوژیک همچنان بی نتیجه مانده است.
عمرانی با بیان اینکه تغییرات آب و هوایی و افزایش دما بر کشاورزی تاثیر می گذارد اضافه کرد: ۷۰ درصد گیاهانی که غذا را تولید می کنند سه کربنه هستند و باید دمای ۲۵ درجه داشته باشیم؛ در گرما بهرهوری فتوسنتز و تولید غذا پایین می آید.
وی با اشاره به اینکه مگس مدیترانه ای با افزایش دما به ارتفاعات بالاتر نفوذ کرده است یادآور شد: شیوع آن یکی از تهدیدهای تولید میوه در جهان است و محصولاتی که جوابگوی این موضوع در سبد آفت کُش های کشور باشد وجود ندارد.
عمرانی اضافه کرد: بدنه بسیاری از ساختارهای دولتی، کشاورزی ارگانیک و کشاورزی مبتنی بر استفاده از روش های غیرشیمیایی را قبول ندارند و این باور ذهنی در آنان دیده نمی شود