پخش زنده
امروز: -
کارشناسان کشاورزی میگویند استفاده از هوش مصنوعی در حوزه کشاورزی گام مهمی در رسیدن به خودکفایی در محصولات اساسی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به گفته کارشناسان، در کشاورزی با استفاده از دادههای هوش مصنوعی میشود کمیت و کیفیت مححصولات اساسی را ارتقا داد و در مصرف آب هم صرفه جویی قابل توجهی کرد.
شوکتی خبرنگار گروه کشاورزی خبرگزاری صدا وسیما در برنامه پيك نيمرروزي راديو ايران دراین ارتباط میگویدهوش مصنوعی مجموعهای از الگوریتمهای ریاضی و کامپیوتری است که با استفاده از دادههای قبلی و با تقلید از قدرت یادگیری انسان ذهن و هوش انسانی را در سطحی وسیعتر وبا سرعت ودقت بالاتر شبیه سازی میکند و در زمینههای مختلف صنعتی، علمی و از جمله کشاورزی کاربردهای گستردهای دارد.
شوکتی افزود در کشاورزی قبل از اینکه محصولی کشت شود باید بدانیم چه محصول، چه مقدار، در چه شرایط منطقهای و چه زمانی کشت شود تا عملکرد خوبی به دست آید. میزان نهادهها مثل سم وآبی که به گیاه میخواهیم بدهیم هم با هوش مصنوعی قابل سنجش وکنترل است.
شوکتی خاطرنشان کرد بطور مثال از گلخانهای که بازدید کردیم در آنجا رباتی ساخته بودند که انگار احساس گیاه را درک میکرد و میدانست گیاه چه زمانی به آب، تغذیه و ... نیاز دارد و حتی احساس گیاه رو هم درک میکرد که چه مقدار نورنیاز دارد.
خبرنگار میز کشاورزی وروستا در خبرگزاری صدا وسیما در باره آبیاری به روش هوش مصنوعی نیز گفت: بیشتر استفاده از هوش مصنوعی در کشاورزی در خصوص بازار وآبیاری است، کمبود منابع به خصوص آب یکی از چالشهای بزرگ دنیاست و حدود ۷۰ درصد آب مصرفی دربخش کشاورزی است که مشکل ساز شده است امروزه با هوشمندسازی انتقال آب از منبع به ریشه گیاه انقلاب بزرگی در صرفه جویی آب در مصارف کشاورزی رخ داده و در نمونهای که بازدید کردم استفاده از سیستم آبیاری زیر سطحی در تولید چغندر قند ونیشکربود.
به گفته شوکتی درر این نمونه، از طریق هوش مصنوعی با تجهیزاتی که در زیر زمین کار شده بود گیاه هر زمان که نیاز به آب داشت هوش مصنوعی سنجش میکرد و مقدار آب لازم را مستقیم به ریشه گیاه میرساند وبه این صورت ۵۰ درصد صرفه جویی آب شده بود.
به گفته شوکتی در هلند حدود ۷۵ درصد گلخانهها دارای سیستم هوش مصنوعی هستند درحالیکه بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی استفاده از هوش مصنوعی در بخش کشاورزی کشور کمتر یک دهم درصد است.
شوکتی همچنین به چند نمونه تحقیقی از کاربرد هوش مصنوعی در چند استان کشور طی ۴ تا ۵ سال گذشته اشاره کرد و گفت این نمونهها با استفاده از هوش مصنوعی ۳۰ درصد افزایش بهره وری داشته اند که این مسئله میتواند نقش مهمی در دستیابی به خودکفایی طبق برنامههای کشور داشته باشد.