پخش زنده
امروز: -
استفاده از هوش مصنوعی در کشاورزی، علاوه بر صوفه جویی در مصرف نهادههای تولید، بهره وری در تولید محصولات کشاورزی را بیش از ۳۰ درصد افزایش میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نتایج به دست آمده از آزمایش کاربرد هوش مصنوعی در چند نمونه از مزارع، حاکی از آن است که کاربرد هوش مصنوعی در کشاورزی علاوه بر کاهش مصرف نهادههای کشاورزی، میزان تولید محصولات را تا بیش از ۳۰ در صد افزایش میدهد.
سرعت عمل در هرس یک باغ یک هکتاری فقط در ده دقیقه یا آفت کشی یک مزرعه یک هکتاری در نیم ساعت با کمک هوش مصنوعی از نتایج کاربرد هوش مصنوعی است.
احمدی کارشناس هوش مصنوعی میگوید به کمک هوش مصنوعی میتوان اطلاعات و دانش قبلی را در تولید بکار برد و مسیر آینده را بهینه کرد.
به گفته احمدی، سیستمهای کامپیوتری مبتنی بر هوش مصنوعی امکان تجزیه وتحلیل اطلاعات گذشته و یادگیری از این اطلاعات را در اختیار ما قرار میدهند و کمک میکنند به اینکه ما بیشترین بازدهی را داشته باشیم و حتی آفات کشاورزی را کنترل کنیم.
کیفیت محصول وبازار فروش چالش پیش روی تولیدات کشاورزی امروز است. این سالها کشاروزان از دغدغه تغذیه گیاه حرف میزنند وهوش مصنوعی برای این دغدغه هم حرفهایی دارد.
ادیب تولید کننده محصولات کشارزی با استفاده از هوش مصنوعی نیز میگوید با استفاده از هوش مصنوعی در تولید محصول کشاورزی به فرمولی رسیده ایم که هم مصرف بهینه تغذیه گیاه را کنترل کنیم و هم اینکه با مدیریت خاک اطراف ریشه ها، پیوندی از منبع آبی و تغذ یهای ایجاد کنیم و با ارتباطی که ایجاد شده گیاه هر وقت که نیاز داشته باشد متناسب با نیازش آب و مواد مغذی دریافت میکند.
عطری عضو هیئت علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز میگوید برای سنجش تاثیر کاربرد هوش مصنوعی در افزایش بهره وری در کشاورزی، طی ۴ تا ۵ سال گذشته در ۵ نقطه کشور هوش مصنوعی را به مزرعه بردیم و نتایج خوبی به دست آوردیم بطوری که بهره وری در این مزارع نمونه تقریبا بالای ۳۰ درصد بود.
در لایحه برنامه هفتم توسعه پایدار، به هوش مصنوعی در کشاورزی توجه شده است و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داده اند تا شورای عالی فضای مجازی برای بکار گیری هوش مصنوعی در کشور دستورالعمل و برنامه مدون دهد که اگر این تلاش نمایندگان نتیجه دهد بهره وری ۳۰ درصدی ناشی از کاربرد هوش مصنوعی در کشاورزی نهادینه خواهد شد.
بر اساس بندالحاقی مجلس شورای اسلامی، مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همکاری سایر دستگاههای اجرائی مرتبط، موظف اند «برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی» را به منظور فراهم نمودن دانش و زیرساختهای پایدار هوش مصنوعی را تدوین و به تصویب شورای عالی فضای مجازی برساند.