توصیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد به والدین:
وجود مکمل های حاوی ویتامین A ویژه کودکان در تمامی واحدهای بهداشتی
مکمل خوراکی و ژلهای حاوی ویتامین A ویژه کودکان ۲ تا ۵ سال، در مراکز و خانههای بهداشت و پایگاههای سلامت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد موجود است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: والدین این گروه سنی کودکان میتوانند برای دریافت این مکملها به مراکز یاد شده مراجعه کنند.
دکتر زهرا اباصلتی افزود: ویتامین A یکی از مواد مغذی و مهمی است که نقش اساسی در سلامت ارگانهای بدن ایفا میکند و کمبود این ویتامین به عنوان یکی از مهمترین مشکلات تغذیهای در کشورهای در حال توسعه، شناخته شده است.
وی ادامه داد: مکمل ویتامین A یک مکمل خوراکی است که سالی دو نوبت و هر شش ماه یکبار با هدف پیشگیری از عوارض کمبود ویتامین A به کودکان دو تا پنج سال خورانده میشود.
دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه گروه هدف این برنامه همه کودکان دو تا پنج سال شهری و روستایی هستند، بیان کرد: نوع مکمل به شکل کپسول ژلهای ٢۰۰ هزار واحد بینالمللی است که در تمامی مراکز و پایگاهها سلامت و خانههای بهداشت موجود است.
او با بیان اینکه کپسولهای ژلهای ویتامین A پس از باز شدن در شرایط بهداشتی توسط پرسنل واحدهای بهداشتی در دهان کودک چکانده میشود، تأکید کرد: این مکمل یاری در محلی به جز مکانهای زیرمجموعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد قابل انجام نیست.
مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره موارد منع مصرف مکمل خوراکی ویتامین A هم گفت: کودکان مبتلا به مشکلات تنفسی و کودکانی که به دلیل ابتلا به کووید ١٩ دچار مشکلات تنفسی شده اند و قادر به تغذیه از راه دهان نیستند، به هیچ عنوان نباید این مکمل را دریافت کنند.
ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی است که نقش مهمی در تنظیم و عملکرد بدن مانند تنظیم سیستم ایمنی بدن، افزایش مقاومت در برابر بیماریهای ویروسی همچون اسهال و بیماریهای گوارشی، بیماریهای تنفسی، آنفلوآنزا، سرماخوردگی و سرخک دارد و به تقویت سیستم بینایی، خونسازی و رشد و تکامل استخوانها کمک میکند.
این ویتامین در منابع و غذاهای گیاهی و حیوانی وجود دارد و منابع گیاهی این ویتامین شامل سبزیجات زرد و نارنجی نظیر کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمهای، میوههای زرد و نارنجی رنگ ازجمله زردآلو، طالبی، انبه، آلو و موز، سبزیجات سبز رنگ شامل جعفری، برگهای سبز کاهو و برگ چغندر و سبزیجات قرمز رنگ مانند گوجه فرنگی و فلفل دلمهای قرمز است.
از منابع حیوانی این ویتامین هم میتوان به جگر، قلوه، شیر پرچرب، خامه، کره و زرده تخم مرغ اشاره کرد.