پخش زنده
امروز: -
قائم مقام صدا و سیما در نشست فیلمنامه نویسان دینی با بیان اینکه ابعاد دراماتیک انقلاب اسلامی بی نظیر است، گفت: این حادثه بزرگ تصورات جهانی را از جامعه ایران متحول کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، وحید جلیلی، قائم مقام رئیس صدا و سیما در امور فرهنگی با اشاره به اهمیت انقلاب اسلامی و انعکاس حوادث و وقایع آن در زبان ادبیات و هنر، گفت: انقلاب اسلامی به یکباره تصویری از جامعه ایرانی ارائه میدهد که با عمده آن چیزی که قبل از انقلاب مطرح شده بود تفاوت زیادی دارد.
وی با بیان اینکه آنچه که قبل از انقلاب ارائه میشد بیانگر این نبود که جامعه ایران آبستن بزرگترین انقلاب قرن است، گفت: با انقلاب اسلامی به یکباره به جهان شوک وارد شد چرا که تا پیش از انقلاب آن تصویری که از قم و جامعه روحانیت به بیرون ارائه می کردند اینگونه بود که روحانیت به متعهد نبودن، چشم بینا و قدرت تحلیل نداشتن متهم بود اما آنچه که در واقعیت رخ داد خلاف این تصورات و اتهامات بود.
جلیلی یکی از دلایل عمده نفرت غرب زدهها از انقلاب اسلامی را این دانست که آنان نتوانستند حادثه انقلاب اسلامی را پیش بینی یا حتی آن را تخیل کنند.
وی گفت: روشنفکران فکر میکردند که اگر این واقعه و حوادث انقلاب را انکار کنند واقعیت تغییر میکند که به یکباره چشمهایشان را باز کردند و دیدند ایران پر از نسلی است که با تخیلات آنها فاصله دارد.
جلیلی افزود: بسیاری از آنها سالها در حوزه علم و هنر تلاش کردند و به یکباره دیدند جامعه به دنبال کسانی افتاده که بیش از ۱۰۰ سال در شماتت آنان سخن میگفتند.
قائم مقام صدا و سیما در امور فرهنگی جامعه ایرانی و حوادث انقلاب و دفاع مقدس را مملو از شخصیتها و قهرمانان بیبدیلی دانست که کل قدرتهای جهان را به چالش کشید و در ادامه با اشاره به شکوفایی و انکشاف در فضای ادبیات و هنر پس از انقلاب گفت: گروهی از جوانان پا به کار بودند که خلاء هنری برخی از فیلمسازان یا هنرمندانی که نخواستند با انقلاب اسلامی همراه شوند را پر کردند و هنرمندان ارزشی یک جریان تازهای را در هنر کشور تا اواخر دهه ۶۰ شکل دادند.
وی با اشاره به تلاش ۱۵۰ ساله جریان روشنفکری در انکار عناصر دینی هویت ایرانی و عقبه رسانهای این جریان، گفت: حدود ۶۰۰ سریال در ۲۰ سال گذشته در صدا و سیما ساخته شده است، اما اثری از نشانه شناسی انقلاب و صحنههای اجتماعی مانند نماز جمعه در بیش از ۵۰۰ عدد آنها نیست.
جلیلی راه تغییر پارادایم غالب را تولید اثرات مطابق با فرهنگی ایرانی دانست و افزود: فیلم سازان حزب الهی توسط جریان روشنفکری به دنیا و حتی ایران معرفی نمیشوند.
وی افزود: اختناق در فضا به حدی است که مرضیه برومند با ۷۰ سال سن و ۴۰ سال سابقه تولید خاطره برای مردم، حق حرف زدن از مبارزه با اسرائیل را ندارد و وی را تا حد استعفاء میکشانند.
جلیلی در پایان گفت: ما باید هم به خاطر تعهد به انقلاب اسلامی و هم به خاطر تعهد به هنر از شناساندن و پرداختن به شخصیتهای دراماتیک و پرکشش به مخاطبان ایرانی و جهانی دریغ نکنیم.
کمال اکبری، رئیس دانشکده دین و رسانه با اشاره به اینکه رسانه تلویزیون همچنان پرکاربرد و اثرگذار است، مطرح کرد: قصهگوییها و روایتهای داستانی دنبالهدار و سریالی جذاب، همچنان طرفدار دارد.
در این جلسه فیلمنامه نویسان گزارشی از کارگروههای در حال اجرا ارائه کردند و مراحل نگارش فیلمنامه خود را توضیح دادند.
پیش از این نشست، کارگاه انتقال تجربه فیلم «اخت الرضا (س)» با حضور سیدمجتبی طباطبایی تهیه کننده و مصطفی نیکزاد فیلمنامه نویس برگزار شد.