پخش زنده
امروز: -
آیین سنتی پخت شیره انگور سالهاست در خانه قدیمی معروف به خانه مرتضایی در بویین میاندشت برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ فرزند خانواده مرتضایی که دانشجوی کارشناسی ارشد گردشگری است، گفت: دیگهای پخت شیره انگور به روش سنتی ۸۰ سال است که دراین خانه قدیمی برپاست و هرسال در مهر وآبان حدود ۴۰۰ کیلوگرم شیره انگورتولید میشود.
حسین مرتضایی در زمینه طرز تهیه شیره انگور افزود: بعد از چیدن این میوه بهشتی از باغهای انگور شسته و سپس در یک مخزن مخصوص آبگیری میشود و بعد خاک سفیدی که از باغهای منطقه تهیه میشود به آن اضافه میشود تا شیرین شود.
وی گفت: بعد از دو روز آب انگور با یک پارچه تمیز تصفیه و روی کوره شیره پزی قرار میگیرد.
وی در خصوص خانه مرتضایی نیز گفت: این بنا درواقع دو ساختمان مجزا است که یکی مربوط به دوره پهلوی ودیگری هم نظیر کاخی در گرجستان ساخته شده است.