افزایش جمعیت سالمندان نتیجه افزایش امید به زندگی و کاهش مرگ و میر
کارشناس سلامت سالمندان مرکز بهداشت خوزستان افزایش جمعیت سالمندان را نتیجه افزایش امید به زندگی و کاهش مرگ و میر دانست.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان،
نسیم علیپور با اشاره به هفته ملی
سالمندان از ۸ تا ۱۴ مهرماه و اهمیت آموزش و توانمندسازی این قشر جامعه گفت: اول ماه اکتبر هر سال مصادف با ۹ مهرماه با هدف آگاهیبخشی و تکریم سالمندان به عنوان روز جهانی سالمند نامگذاری شده است.
وی افزود: شعار امسال این روز "تحقق وعدههای اعلان جهانی حقوق سالمندان" تعیین شده که بیانگر ضرورت پرداختن به حقوق سالمندان است.
علی پور با بیان اینکه با افزایش امید به زندگی و کاهش مرگ و میر شاهد افزایش جمعیت سالمندان هستیم، ادامه داد: سالمندی یک فرآیند زیستی اجتنابناپذیر است که در آن افراد دچار کاهش در ظرفیتهای درونی بدن میشوند و در نتیجه آن افت عملکرد سیستمها و ارگانهای بدن بروز پیدا میکند، این افت عملکرد ممکن است در گروهی از سالمندان منجر به ناتوانی آنان شود.
کارشناس سلامت سالمندان مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: هر چند گذشت عمر و تبعات سالمندی را نمیتوان متوقف کرد، اما میتوان با به کارگیری روشها و مراقبتهای مناسب، از اختلالات و ناتوانیهای دوران سالمندی پیشگیری کرد یا آنها را به تعویق انداخت تا سالمندان بتوانند از عمر طولانی همراه با سلامت و رفاه بهرهمند شوند.
وی میگوید: مجموعه کارهای و سیاستهایی که با هدف بهبود سلامت و کیفیت زندگی سالمندان انجام میشود، توانمندسازی سالمندان اطلاق میشود، بر همین اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت، توانمندسازی در سالمندان شامل ایجاد شرایطی است که سالمندان در آن قادر به دستیابی به سطوح بالای سلامت جسمی و روانشناختی، مشارکت فعال در جامعه و حفظ استقلال و خودکفایی باشند.
علی پور گفت: برای دستیابی به این اهداف، اقدامات توانمندسازی در سالمندان را میتوان متناسب با نیازها و ویژگیهای سالمندان به آنان ارائه کرد. مجموعه این اقدامات عبارتند از ارائه خدمات سلامتی، حمایتی، آموزش و اطلاعرسانی مناسب، ایجاد فرصتهای اشتغال و فعالیتهای اجتماعی، تسهیل دسترسی به محیطهای سالم و سازگار با نیازها و تضمین حقوق و مشارکت سالمندان در جامعه. این رویکرد موجب ایجاد زندگی مستقل، ارتقای رضایتمندی افراد سالمند و کاهش بار وابستگی آنان به دیگران میشود.