پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز سالمندی جمعیت را یکی از بزرگترین موفقیتهای بشری و مرهون پیشرفت و رشد تکنولوژی و مراقبتهای بهداشتی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا گفت: هرسال مصادف با اول اکتبر و به منظور آگاهسازی در زمینه پیری و سالمندی یک هفته که از ۸ تا ۱۴ مهرماه است، با عنوان هفته ملی سالمندان نامگذاری شده است.
وی با بیان اینکه امسال این هفته با شعار "تحقق وعدههای اعلان جهانی حقوق سالمندان" نامگذاری شده است، افزود: ما کشوری هستیم که با شتاب به سمت تغییر ترکیب جمعیتی میرود، جمعیت سالمندی ما رشد زیادی دارد و این مسئله موجب شده که ما در آینده نیز با این پدیده مواجه شویم.
دکتر بختیاری نیا ادامه داد: هرچند دنیا قبل از ما تجربه سالمندی را داشته و ما میتوانیم از تجربه دنیا در این مسئله استفاده کنیم، اما شرایط خاص فرهنگی و اجتماعی جامعه ما ایجاب میکند که مسئله سالمندی را با یک رویکرد بومی و متناسب با شرایط ملی خودمان نگاه کنیم و ببینیم که در این حوزه چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان سالمندی جمعیت را یکی از بزرگترین موفقیتهای بشری دانست و اضافه کرد: این مهم مرهون پیشرفت و رشد تکنولوژی، گسترش مراقبتهای بهداشتی اولیه، پیدایش تکنولوژی جدید در پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری ها، بهبود شرایط اقتصادی- اجتماعی و به دنبال آن کاهش مرگ و میر، افزایش زاد و ولد و بالا رفتن امید به زندگی است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه این موفقیت بزرگ، بدون برنامه ریزی، آمادگی و سیاست گذاری صحیح میتواند به یکی از چالشهای بزرگ کشور تبدیل شود، گفت: بدیهی است سیاست گذاری و برنامه ریزی سیاسی- اقتصادی مبتنی بر تغییرات سنی جمعیت، در پاسخگویی به نیازهای آحاد جامعه از جمله سالمندان، بسیار حائز اهمیت است.
به گفته ذکتر بختیاری نیا؛ برنامه ریزی برای داشتن سالمندان توانمند، فعال و سالم در فاز جمعیتی آینده، میتواند سالمندی جمعیت را تبدیل به یک فرصت مناسب برای سالمندان و جامعه کرده و از بسیاری از مشکلات اجتماعی و اقتصادی که ممکن است با سالمندی جمعیت ایجاد شود، جلوگیری کند.
وی میگوید: با بررسی طرحهایی که در جهان برای بهبود وضعیت سالمندان اجرا میشود متوجه میشویم نتیجه اساسی این طرحها "ادغام دوباره سالمندان در جامعه" است و در واقع ایده اصلی این است که سالمندان به عنصری جدا از جامعه تبدیل نشوند
دکتر بختیاری نیا هدفمندکردن سیاستهای رفاهی در حوزه سالمندان و بازنشستگان را عامل همبستگی اجتماعی بیشتر و جلوگیری از هزینههای جدید عنوان کرد و گفت: اگرچه گذشت عمر را نمیتوان متوقف کرد، اما میتوان با بکارگیری روشها و مراقبتهای مناسب از اختلاهای و معلولیتهای سالمندی پیشگیری کرد یا بروز آن را به تاخیر انداخت تا بتوان از عمر طولانی همراه با سلامت برخوردار شد.