پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: زنان اثربخشترین و مهمترین دستاندرکاران مدیریت پایدار سرزمین و انتقال دهنده فرهنگ زندگی مسالمتآمیز با طبیعت و محیط زیست هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ وحید جعفریان در حاشیه بازدید از پروژههای بیابانزدایی و احیای کویر میقان شهرستان اراک درباره انتخاب شعار امسال کنوانسیون مقابله با بیابانزایی و خشکسالی گفت: شعار امسال روز جهانی مقابله با بیابانزایی، نقش و حقوق زنان در مدیریت پایدار سرزمین (Her land. Her rights) از سوی کنوانسیون بینالمللی مقابله با بیابانزایی و خشکسالی سازمان ملل متحد انتخاب شده و این شعار اشاره دارد به این که زنان نقش کلیدی در جلوگیری از تخریب سرزمین، خشکسالی و آسیبهای ناشی از تغییرات اقلیمی دارند.
وی افزود: بر این اساس، سیاستها و برنامههایی باید تعریف شود که حقوق زنان را در عرصههای منابع طبیعی و کشاورزی بهتر پشتیبانی کند و به رسمیت بشناسد.
جعفریان با بیان این که ۱۹۷ کشور عضو کنوانسیون مقابله با بیابانزایی براساس شعارهای انتخاب شده از سوی این کنوانسیون برنامههای سالانه خود را تنظیم میکنند، اظهار داشت: در کشور ما نیز برای توسعه آموزش زنان و ارتقای مهارت آنان برای سازگاری و تابآوری بیشتر در مواجهه با مباحث تخریب سرزمین و بیابانزدایی باید فکر و برنامهریزی شود.
وی گفت: بسیاری از پروژههای مشارکتی مرتبط با مدیریت پایدار سرزمین که تعدادی از آنها در قالب پروژههای توسعه روستایی هستند، با پشتیبانی زنان به ویژه زنان جوامع محلی انجام میشود.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور زنان را نخستین و مهمترین مربی نسلهای آینده دانست و تصریح کرد: زنان بیش از نیمی از نیروی مستقیم کار در عرصههای کشاورزی و منابع طبیعی را مدیریت میکنند و با انجام فعالیتهای اقتصادی جنبی در خانواده، چالشهای ناشی از خشکسالی و تخریب سرزمین را در خانواده جبران میکنند.
وی در همین حال بر حمایتهای مالی و تامین منابع پشتیبان از ساختارهایی که با مدیریت سرزمین تشکیل میشود به منظور استفاده پایدار از کالا و خدمات مناطق بیابانی تاکید کرد.
جعفریان روز جهانی مقابل با بیابانزایی را فرصتی برای آگاهسازی و حساسسازی آحاد جامعه، مسوولان، برنامهریزان و سیاستگذاران نسبت به اهمیت مقابله با تخریب سرزمین دانست.
برپایه این گزارش، روز جهانی مقابله با بیابانزایی و خشکسالی، مناسبتی است که هر سال در ۱۷ ژوئن مصادف با ۲۷ خرداد ماه از سوی سازمان ملل متحد برگزار میشود. هدف سازمان ملل متحد از نامگذاری این روز، افزایش آگاهی از وجود بیابانزایی و خشکسالی، برجسته کردن روشهای جلوگیری از بیابانزایی و بهبود خشکسالی و توجه هر چه بیشتر مردم به معضل گسترش بیابان در سراسر جهان است.
سال گذشته روز جهانی مقابله با بیابانزایی و خشکسالی با شعار "عبور از خشکسالی با مشارکت مردم" و امسال با شعار "نقش و حقوق زنان در مدیریت پایدار سرزمین" (Her land. Her rights) نامگذاری شده است که به حقوق بنیادی زنان در حفاظت از سرزمین تاکید میکند.
گفتنی است؛ کنوانسیون بینالمللی مقابله با بیابانزایی و خشکسالی تنها چارچوب قانونی الزامآور بینالمللی است که برای رسیدگی به مشکل بیابانزایی تنظیم شده است. این کنوانسیون بر اساس اصول مشارکت و تمرکززدایی و ستون مهره حکمرانی خوب و توسعه پایدار است.