پخش زنده
امروز: -
رئیس مطالعات مناطق بیابانی سازمان منابع طبیعی کشور گفت: برای مقابله با کانونهای بحرانی گرد و غبار باید سالیانه حدود ۱ میلیون هکتار در اراضی بیابانی کشور اقدامات بیابانزدایی انجام شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای حاجی بِگلو گفت: برای انجام این یک میلیون هکتار عملیات بیابانزدایی، اعتباری حدود ۵ هزار میلیارد تومان لازم است.
از ۱۰ سال گذشته تا کنون ده میلیون هکتار به بیابانهای کشور اضافه شده است. ۳۰ میلیون هکتار از این مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی و ۱۴ میلیون هکتار آن کانونهای بحرانی هستند.
در این ده سال میزان فرسایش بادی در کشور از ۲۰ میلیون هکتار به ۳۰ میلیون هکتار رسیده و در نتیحه باعث خسارت به منابع تاسیسات زیست انسانی شده است.
۱۵۰ هزار هکتار کانون بحرانی گرد و غبار اطراف پایتخت را احاطه کرده است که یکی از این کانونها در مناطق اشتهارد و نظر آباد با مساحت ۲۴ هزار و ۵۰۰ هکتار است. در شش سال گذشته بیش از ۱۰ هزار هکتار عملیات بیابان زدایی در این مناطق انجام شده است.
رئیس مطالعات مناطق بیابانی سازمان منابع طبیعی کشور گفت: در ۱۰ سال اخیر حدود یک میلیون و ۷۵۳ هزار و ۶۳۲ هکتار اقدامات بیابانزدایی شامل نهالکاری، بذر پاشی و بذر کاری، مالچ پاشی، بادشکن زنده و غیر زنده، مدیریت رواناب و مدیریت چرای دام و قرق در سراسر کشور انجام شده است.
طبق ماده ۲۴ قانون هوای پاک، سازمان منابع طبیعی موظف است سالانه ۳۰۰ هزار هکتار برای مقابله با پدیده گرد و غبار و بیابانزادیی در مناطق بحرانی و کانونهای حساس اقدام کند.