پخش زنده
امروز: -
۱۲ حلقه چاه برای جلوگیری از تنش آبی در خراسان جنوبی حفر و تجهیز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان در برنامه پرسمان شبکه خاوران گفت: در شهرستانهای طبس، قاینات، بیرجند و نهبندان تنش آبی داریم که اقداماتی از جمله احداث ۸ حلقه چاه در طبس برای رفع این تنشها انجام داده ایم.
دوستی با بیان اینکه به خاطر کاهش بارندگی در استان ظرفیت آبی سد نهرین طبس را برای تأمین آب شرب این شهرستان از دست دادیم افزود: از ۸ حلقه چاه حفر شده در طبس ۴ حلقه وارد مدار شده و تا ۱۰ روز آینده ۲ حلقه چاه دیگر وارد مدار میشود تا ظرفیت آبی که از سد نهرین تامین میشد جبران شود.
وی گفت: در شهر بیرجند با توجه به گستردگی تنش تأمین آب برای بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، ساخت مخزن ۱۰ هزار لیتری برای افزایش ظرفیت ذخیره سازی و حفر یک حلقه چاه را در دستور کار قرار داده ایم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان افزود: استفاده از ظرفیت آب شهر برای تأمین آب روستاها در آرین شهر و حفر و تجهیز یک حلقه چاه با دبی ۲۰ لیتر در ثانیه در نهبندان از دیگر اقدامات این شرکت برای کاهش تنش آبی در استان است.
دوستی گفت: در شهرستان قائنات هم که تنش آبی در ۱۷ مجتمع روستایی به دلیل مصارف غیر مجاز اتفاق افتاد ۲ حلقه چاه برای کاهش تنش آبی حفر شد.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون ۸۸ فقره و پارسال نیز ۲۸۸ فقره انشعاب غیر مجاز در استان شناسایی شده است افزود: بر اساس تحلیل مصرف و تولید، ۶ هزار انشعاب غیر مجاز در استان وجود دارد که هزار و ۶۰۰ فقره از این انشعابها در شهرها و ۴ هزار و ۵۰۰ فقره در روستاهاست.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان گفت: براساس برآوردهای به دست آمده باید در تابستان، در شهرها ۱۵ درصد و در روستاها ۲۵ درصد افزایش تولید آب داشته باشیم که مصارف اضافه شده و منابع از دست داده را جبران کنیم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: با توجه به اینکه ۹۸ درصد آب شرب استان از سفرههای زیرزمینی تامین میشود، به طور میانگین سالانه ۲۶ سانتی متر به کاهش منابع زیرزمینی را که با کاهش ۲۴ درصدی آبدهی چاهها در سطح استان مواجه هستیم.
او افزود: میانگین بارندگی در استان ۷۸ میلی متر است که ۳۱ درصد نسبت به بلند مدت کاهش داشته و ۱۰۰ درصد مساحت استان متاثر از خشکسالی است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: هر ساله باید ۱۷ حلقه چاه حفر و تجهیز کنیم که بتوانیم وضعیت فعلی تأمین آب را حفظ کنیم.
او ادامه داد: از مجموع ۹۱۱ میلیون متر مکعب مصرف آب استان ۸۸ درصد در بخش کشاورزی، ۳ درصد در صنعت و ۹ درصد برای شرب استفاده میشود.