پخش زنده
امروز: -
شاخص آسیب پذیری آبخوانهای خراسان جنوبی ۱۱۰ درصد بیشتر از میانگین کشوری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار صداوسیما گفت: شاخص آسیب پذیری سفره های آب زیرزمینی از تقسیم متوسط کسری مخازن آب بر میزان برداشت آب زیرزمینی توسط چاههای بهره برداری به دست می آید که میانگین این عدد در خراسان جنوبی ۰.۲۱ و در کشور ۰.۱ است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی کسری مخازن آب استان را ۳.۷ میلیارد متر مکعب اعلام کرد و گفت: متوسط کسری ۲۰ ساله مخازن استان ۱۴۱ میلیون متر مکعب و متوسط افت سالانه ی آن ۲۶ سانتیمتر است.
سروری افزود: در آماربرداری دور سوم از ۲۰هزار و ۶۲۰ منبع آب استان، تخلیه تمام منابع آبی استان بیش از ۹۵۱ میلیون متر مکعب گزارش شده است که ۹۰۵ میلیون متر مکعب معادل ۹۵ درصد آن، از تخلیه منابع آب زیرزمینی است و بقیه آن مربوط به تخلیه چاهها، قنوات و چشمه هاست.
۸۸ درصد از آب زیرزمینی خراسان جنوبی برای کشاورزی، ۹ درصد شرب و ۳ درصد جهت مصارف صنعت و خدمات استفاده میشوند.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی با بیان اینکه اینکه این استان دارای ۳۵ محدوده مطالعاتی شامل ۸ محدوده ممنوعه بحرانی، ۱۸ محدوده ممنوعه و ۹ محدوده آزاد است گفت: از میان دشتهای ممنوعه بحرانی استان دشتهای سرایان و سده دارای وضعیت شکنندهای هستند به طوریکه ما در آبخوان سرایان شاهد فرونشست زمین هستیم.
کاهش شدید آبدهی چاهها و معیوب شدن چاهها، نوکنی و جا به جایی چاه و تحمیل هزینه هنگفت بر اقتصاد کشاورز، ایجاد شکاف و فرو چاله، از بین رفتن زمینهای کشاورزی و تغییر شکل آبراههها و در نهایت از بین رفتن آبخوان ها از عوارض مشهود پدیده فرو نشست زمین است.