سوال : شما الان توانستید به قرارداد برسید و در دوره های قبل کمک شده به شما به قرارداد با صنعت برسید و نیاز صنعت را برطرف کنید ؟
رضایی: بله کمک ها متاسفانه فقط در حد وام هست ، می دانید وام زمانی به درد می خورد که شرکت به حالت استیبلی رسیده باشد ولی در زمینه توسعه محصول برای یک محصولی که 50-60 هزار دلار هزینه فقط ساختش هست و زمانی که می خواهید شما روی آن توسعه محصول صرف بکنید سه چهار سال باید هزینه کنید در این زمینه تقریبا هیچ کمکی در ایران نمی شود تقریبا هم نه دقیقا هیچ کمکی نمی شود .
سوال : سوالم این است که الان توانستید با صنایع به قرارداد برسید و صنایع از شما استقبال کردند ؟
رضایی : بله ما با چند تا از شرکت های پتروشیمی بهسوال: اقای فشمی صحبت های آقای رضایی را شنیدیم ، یک آمار و ارقام در خصوص شرکت کننده ها هم می فرمایید حدودا 450 بازیگر اصلی در این رویداد حضور دارند درست است ؟ قرارداد رسیدیم الان امسال برای ، یعنی دقیقا یک سال و نیم هست که اولین محصول مان در پارس جنوبی نصب شده و آنجا با موفقیت در این یک سال و نیم تست شده و کار کرده ، الان ما چند تا از شرکت های پتروشیمی هم داریم کار می کنیم که قراردادهایی که با ایشان داریم احتمالا تا دو هفته دیگر ما حداقل یک دانه از قراردادها را تحویلشان می دهیم .
سوال: اقای فشمی صحبت های آقای رضایی را شنیدیم ، یک آمار و ارقام در خصوص شرکت کننده ها هم می فرمایید حدودا 450 بازیگر اصلی در این رویداد حضور دارند درست است ؟
فشمی : بله ما امسال ظرفیت پذیرش مان 450 مجموعه در قالب غرفه دار بود که این 450 تا در قالب شرکت های فناور، کسب و کارهای نوپا ، پارک های فناوری ، شتاب دهنده ها و مراکز رشد بودند و همچنین شرکت های سرمایه گذاری
سوال : و شما میهمانان خارجی هم داشتید ؟ ما چند روز گذشته نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران داشتیم میهمانانی از آنجا هم من فکر کنم به این رویداد آمدند درست است ؟
فشمی : ما امسال کشور همکارمان در برگزاری این نمایشگاه کشور روسیه بود که در قالب 25 مجموعه و شرکت فناور در نمایشگاه امسال حضور پیدا کردند ، غیر از این از کشورهای ترکیه و پاکستان هم شرکت های فناوری را داشتیم در این دوره از نمایشگاه که محصولات خودشان را آوردند اما با توجه به همزمانی با نمایشگاه توانمندی های صادراتی که هیات های تجاری مختلفی را نمایشگاه توانمندی های صادراتی دعوت کرده بود طی تعاملی که با هم داشتیم یک تبادل مخاطبی داشتیم و هیات های تجاری این نمایشگاه از رویداد نوآوری و فناوری هم بازدید کردند و ما امروز هم یک قرارداد مهمی را بین یکی از پارک های فناوری کشور روسیه و پارک فناوری پردیس از ایران داریم که امروز منعقد خواهد شد .
سوال : با چه مضمونی ؟
فشمی : این قرارداد در راستای همکاری مشترک بین دو تا کشور پارک های فناوری شان است که شرکت های فناور و کسب و کارهای نوپای هر دو تا کشور بتوانند از خدمات متقابل کشورها استفاده کنند برای ایجاد یک بازار مشترک جدید .
سوال : ما تامین مالی از طرف شرکت های خارجی ، سرمایه گذاری روی محصولات داخلی هم داشتیم ؟
فشمی : در این دوره رویداد تا به اینجا تامین مالی خارجی روی شرکت های داخلی نداشتیم اما در بخش ایجاد ارتباطات متقابل بین شرکت های مختلفی که بودند من یک آماری خدمت شما بدهم ، این آمار تا دیروز روز دوم نمایشگاه است . 30 تفاهم نامه فروش منعقد شده ، 12 تفاهمنامه رفع نیاز فناورانه منعقد شده ، این در خارج از رویدادهای ارائه نیازهای فناوری هست در داخل خود نمایشگاه است ، اما داخل رویدادهای ارائه نیازهای فناوری مان که آقای مهندس هزاوه هم به آن اشاره کردند امسال در 5 تا حوزه داشتیم ، صنعت تجهیزات پزشکی ، نفت ، گاز ، پتروشیمی ، صنعت لوازم خانگی ، صنعت مواد غذایی و نوآوری های عمومی ، سه تا رویداد آن تا دیروز آخر وقت برگزار شد و مجموعا 25 تفاهمنامه در این سه تا رویداد تفاهمنامه رفع نیاز منعقد شد ارزش این تفاهمنامه ها 650 میلیارد ریال یا 65 میلیارد تومان بود که این آماری هست که تا دیروز آخر وقت اتفاق افتاد در نمایشگاه .
سوال : آقای هزاوه به هرحال نمایشگاه نوآوری و فناوری یکی از بزرگترین رویداد عمومی در کشور است که هر سال برگزار می شود ، شرکت های دانش بنیان ، کسب و کارهای نوپا، فعالان زیست بوم فناوری که می آیند محصولات خودشان را عرضه می کنند مهم ترین دغدغه ای که دارند توسعه بازارشان است ، در سال های گذشته به توسعه بازار داخلی محصولات کمک شده همانطور که آقای رضایی گفتند توانستند در مسیر درست قرار بگیرند ، رفع نیاز صنعت راداشته باشند رویدادهای جانبی که تعریف شده در این نمایشگاه هم خبر از این مهم می دهد . در خصوص توسعه بازارهای بین المللی هم می توانیم صحبت بکنیم بهرحال محصولاتی که شرکت های دانش بنیان تولید می کنند محصولات با فناوری بالا هست برخی هایشان مخصوصا در حوزه هایی که شما به آنها اشاره کردید و قابلیت صادراتی دارد مزیت های صادراتی دارد ، مهم ترین مزیت صادراتی اش هم فکر کنم همان تفاوت قیمت با نمونه های خارجی است ، ما توانستیم در جهت توسعه بازار بین المللی در سال های گذشته گام برداریم ؟ و این مهم را رویکرد نمایشگاه امسال هم قرار بدهیم ؟
هزاوه : همانطور که اشاره کردید الان موضوع بازار و به صورت خاص بازار خارج از مرزهای کشور یکی از موضوعات دغدغه های مهم شرکت های دانش بنیان نوپا است که از طرفی باید استانداردهای حضور در بازارهای بین المللی را هم داشته باشند که خیلی از شرکت های ایرانی این موضوع را دارند . ما در برنامه های مختلفی که در مجموعه پارک فناوری پردیس برگزار می کنیم و انجام می دهیم یکی از محورهای اصلی فعالیت مان است به صورت خاص در این رویداد و نمایشگاه ما هر سال با یک یا چند کشور همکار بخش بین المللی مان را جلو می بریم و تعدادی از آنها غرفه هایی را برگزار می کنند در داخل رویداد که حالا در پارک برگزار می شود که همانطور که اشاره کردند امسال از چند کشور حضور دارند و این ها به دستاوردهایشان می پردازند . از طرفی در کنار این ها هیات های خارجی و بین المللی از این رویداد بازدید می کنند که این باعث می شود ارتباط آن شرکت ها و بازدیدکننده ها برقرار بشود در طول سال های گذشته هم قراردادهایی از این بابت منعقد شده و حتی تفاهم نامه همکاری بین مجموعه های مشابه ما و برخی از کشورها انجام شده که ادامه کارش و قراردادهای تجاری اش دیگر در طول سال اتفاق افتاده است چون می دانید که آن ارتباط اولیه در نمایشگاه شکل می گیرد ولی الزاما در آن 4روز نمایشگاه به قرارداد ممکن است که منعقد نشود . این دیگر پیگیری های حقوقی و مالی می خواهد که در طول سال اتفاق می افتد .
سوال : و همه حمایت ها انجام می شود ؟
هزاوه : در کنار شرکت ها ما خواهیم بود حتی در سال گذشته یک ارتباطی مثلا با کشور ازبکستان برقرار شد که جرقه اولیه اش در همین جا خورد ولی در چند ماه آینده یک هیاتی از ایران حضور داشت در ازبکستان ، سال گذشته در رویداد آنها آمدند از رویداد بازدید کردند این ارتباط شکل گرفت ، در طول سال ادامه دار شد ما یک هیاتی را اعزام کردیم و آنجا .. سوال : فکر کنم در مردادماه بود که رفتند هزاوه : فکر می کنم مهرماه بود دقیقش برای ازبکستان . آخر چند تا سفر اتفاق افتاد ، آنی که شما می فرمایید احتمالا در مرداد است ولی به صورت خاص آن چیزی که برگرفته از اتفاق رویداد پارسال بود را عرض می کنم که در مهرماه اتفاق افتاد و بعد دیگر در کنار شرکت ها ما مشاوران مختلفی را هم سعی می کنیم داشته باشیم که به آنها کمک کنیم بنابراین به صورت خاص در رویداد این اتفاق می افتد اما اتفاقات و کارو فعالیت هایی که در پارک انجام می شود محدود به داستان رویداد نیست برای این که در طول سال موضوعات دیگری هم داریم از تفاهمنامه هایی که با مراکز مشابه داریم ، دفاتر فروشی که در برخی از کشورها مثل کشور کنیا مثلا داریم که پایگاه صادراتی شرکت ها برای آن کشور و کشورهای اطراف آن هست . سوال : سوال همین بود که پیگیری بعد از این رویداد بسیار مهم است ما شاید داریم تفاهمنامه امضا می کنیم باید پیگیری شود که منجر به قرارداد بشود و ای قرارداد برود در سند انجام بشود و به یک رویکرد مداوم تبدیل شود تا بتواند به یک توسعه بازار و یک بازار اصلی برای شرکت های دانش بنیان، فعالان زیست بوم فناوری ، برسد و به آن نتیجه برسد . این کار انجام می شود ؟ هزاوه : بله ما در آن 4 روز نباید انتظار یک خروجی تجاری داشته باشیم خروجی تجاری در ماههای بعدی در صورت پیگیری است سوال : برنامه ریزی ها برای یک سال آینده در این چند روز انجام خواهد شد