پخش زنده
امروز: -
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان روز دوشنبه طی یک سفر رسمی به شهر «کویته» مرکز ایالت بلوچستان پاکستان با «سرفراز بگتی» سروزیر این ایالت دیدار کرده و در خصوص راهکارهای تقویت روابط تجاری میان دو کشور همسایه به گفتوگو پرداخت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، «رضا امیری مقدم» سفیر ایران در پاکستان طی این دیدار که در ادامه تلاشهای دو کشور برای تقویت همکاریهای دوجانبه بهویژه در حوزه تجارت و توسعه مناطق مرزی انجام شد، موضوعات مختلفی از جمله وضعیت توافقات تجارت آزاد ایران و پاکستان، تسهیل تردد کامیونهای تجاری، راهاندازی خطوط هوایی بین شهرهای مرزی، تقویت زیرساختهای گذرگاههای مرزی و بازارچهها و کاهش موانع گمرکی و حملونقل را با سروزیر ایالت بلوچستان پاکستان مطرح کرد.
بر اساس این گزارش طرفین در این دیدار که با حضور برخی دیگر مسئولین دولت محلی ایالت بلوچستان پاکستان انجام شد، راهکارهای عملی برای توسعه همکاریهای فرهنگی، اقتصادی و امنیتی میان دو کشور همسایه را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
«رضا امیری مقدم» سفیر ایران در این دیدار با تاکید بر ضرورت گسترش همکاریهای تجاری میان ایران و پاکستان، گفت: بهبود تجارت در مرزهای مشترک تأثیر مستقیمی بر تقویت امنیت و توسعه این مناطق دارد.
وی افزود: بهزودی هیأتی از سازمان توسعه و تجارت ایران به اسلامآباد سفر خواهد کرد تا روند اجرای توافقات تجارت آزاد میان دو کشور را تسریع و عملیاتی کند.
امیری مقدم با اشاره به ظرفیتهای بالای بازارهای مشترک دو کشور اظهار داشت: ایران و پاکستان، علیرغم جمعیت ۳۰۰ میلیونی و اشتراکات فرهنگی، مذهبی و اقتصادی هنوز نتوانستهاند از ظرفیتهای بالقوه خود بهخوبی استفاده کنند. بهعنوان نمونه نبود حتی یک پرواز مستقیم میان پایتختهای دو کشور خلأ بزرگی است که باید برطرف شود.
وی راهاندازی خطوط هوایی میان ایالت بلوچستان پاکستان و استان سیستان و بلوچستان ایران را برای تسهیل تجارت و صرفهجویی زمانی و مالی تجار ضروری دانست و تاکید کرد که ارتباط هوایی کویته - زاهدان میتواند نقش مهمی در گسترش روابط اقتصادی و مردمی دو کشور ایفا کند.
سفیر ایران همچنین به چالشهای موجود در حملونقل مرزی میان دو کشور همسایه اشاره کرد و گفت: ظرفیت تردد کامیونهای تجاری میان دو کشور ۹۰۰ دستگاه در روز است، اما اکنون این تعداد به ۲۰۰ دستگاه کاهش یافته است. رفع محدودیتها و موانع در این زمینه نیازمند همکاری نزدیکتر دو طرف است.
این مسئول کشورمان با اشاره به هدفگذاری تجارت سالانه ۱۰ میلیارد دلاری که در جریان سفر اردیبهشت ماه رئیسجمهور فقید ایران به پاکستان مطرح شد، تصریح کرد: برای رسیدن به این هدف باید موانع موجود از جمله پیچیدگیهای غیرضروری قوانین گمرکی سخت، تعرفههای بالا و نبود روابط بانکی رفع شوند چراکه این مسائل باعث شدهاند تجار و مرزنشینان به سیستم تجارت قانونی اعتماد نکرده و به قاچاق روی آورند.
او در پایان گفت: حملونقل ارزان، مکمل بودن نیازهای بازارهای دو کشور و هممرز بودن ایران و پاکستان عواملی هستند که اهمیت روابط تجاری را دوچندان میکنند؛ اما این دولتها هستند که باید فراتر از توافقها عمل کرده و اقدامات عملی و راهگشا انجام دهند.
«سرفراز بگتی» سروزیر ایالت بلوچستان نیز با تأکید بر تعهد دولت اسلام آباد و دولت محلی ایالت بلوچستان به تقویت روابط دوجانبه با ایران گفت: دیدارها و تعاملات مقامات ایران و پاکستان بیانگر عزم جدی برای توسعه همکاریها در تمام حوزهها است.
وی حمایت از معیشت مرزنشینان و تقویت گذرگاههای مرزی و بازارچهها را عاملی کلیدی برای کاهش قاچاق و توسعه مناطق مرزی دانست.
سروزیر ایالت بلوچستان پاکستان همچنین تعهد دولت محلی این ایالت به حل مسئله تردد کامیونهای ایرانی را اعلام و پیشنهاد داد که سرکنسولگری ایران در کویته برای رفع این مشکلات بهطور مستقیم با دولت محلی در ارتباط باشد. بگتی از پیشنهاد ایران برای ارائه بورسیههای تحصیلی به دانشجویان بلوچستان استقبال کرد و خواستار تقویت روابط علمی و دانشگاهی میان دو کشور شد.