پخش زنده
امروز: -
کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان: آلرژی فصلی با رژیم غذایی مناسب قابل کنترل و درمان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، سیده معصومه تقی زاده گفت: فصل بهار با همه زیبایی هایش در برخی افراد با معضلی به نام آلرژی فصلی همراه است که علائمی از قبیل؛ آبریزش بینی و چشم، تنگی نفس، عطسه، سرفه، قرمزی چشم ها، خارش، کهیر و... دارد.
وی افزود: برای کنترل و درمان علائم آلرژی فصلی استفاده از برخی مواد غذایی مفید توصیه میشود که منابع امگا ۳ که در مواد غذایی مانند؛ ماهی، خرفه (پرپین)، گردو و تخم کتان وجود دارد، استفاده شود، زیرا امگا ۳ دارای خواص ضد التهابی است و مصرف منابع غذایی آن را به افراد مبتلا به آلرژی توصیه میکنیم.
تقی زاده بر استفاده از مواد غذایی حاوی پره بیوتیک و پرو بیوتیک به دلیل داشتن خواص ضد التهابی که باعث کاهش عوارض ناشی از آلرژیهای فصلی میشوند، تاکید کرد و ادامه داد: مصرف میوهها و سبزیها نباید فراموش شود، زیرا مصرف این مواد غذایی به دلیل دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی و داشتن مقادیر خوب ویتامین C توصیه میشوند.
کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: مصرف برخی میوهها مانند؛ کیوی، موز و... و برخی سبزیجات مانند؛ گوجه فرنگی و... در بعضی افراد ایجاد آلرژی میکند، بنابراین این افراد باید از مصرف آنها خودداری کنند.
وی بر مصرف منابع غذایی حاوی آنتی هیستامین طبیعی از قبیل؛ ویتامین C تاکید کرد و گفت: این ویتامین به دلیل دارا بودن خاصیت آنتی هیستامینی و آنتی اکسیدانی موجب کاهش التهاب و تورم ناشی از آلرژی فصلی میشود، البته میوهها و سبزیها منابع خوب این ویتامین هستند و مصرف آنها توصیه میشود.
تقی زاده پیاز و سیب درختی را از دیگر خوراکیهای مفید برای کنترل و درمان علائم آلرژی برشمرد و افزود: به دلیل داشتن کوئرستین (quercetin) که یک آنتی اکسیدان بوده و اثر آنتی هیستامینی دارد، با کاهش التهاب مسیرهای تنفسی به بهبود عوارض جانبی تنفسی حاصل از آلرژی کمک میکند.
وی میگوید: چای سبز سرشار از پلی فنولها و دارای خاصیت ضد التهابی کاتچین است که به عنوان یک آنتی اکسیدان، باعث کاهش تولید هیستامین میشود.
به گفته تقی زاده؛ گزنه یک آنتی هیستامین طبیعی است که آنزیمهای لیپو اکسیژناز و سیکلواکسیژناز را کنترل میکند، این ۲ آنزیم مسئول تبدیل اسید آراشیدونیک به پروستاگلاندینها و لکوترینها و ایجاد التهاب هستند.
وی در پایان بر مصرف مکمل ویتامین D تاکید و اضافه کرد: با کمبود ویتامین D، سیستم ایمنی تضعیف شده و باعث ایجاد التهابات و تشدید واکنشهای آلرژیک در افراد خواهد شد، بنابراین استفاده ماهانه یک پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D توصیه میشود.