پخش زنده
امروز: -
پختن برخی از سبزیها باعث جذب راحتتر مواد مغذی آنها به بدن میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ پختن سبزیها میتواند دیوارههای سلولی سخت را از بین ببرد و مواد مغذی را راحتتر جذب کند.
در رژیم غذایی سالم، سبزی ها خام باید به وفور مصرف شوند، اما سبزی ها به شکل سرخ شده، بخارپز، کبابی و برشته نیز باید مصرف شوند
هویج
هویج ترکیبی به نام بتاکاروتن دارد که به هویج رنگ نارنجی عمیق میدهد. بتاکاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل میشود که برای بینایی سلامت سیستم ایمنی و پوست سالم ضروری است. در سال ۲۰۰۲، محققان دریافتند که پختن هویج میزان بتاکاروتن قابل جذب بدن را افزایش میدهد.
گوجه فرنگی
سس گوجهفرنگی، رب گوجهفرنگی، باعث شده که گوجهفرنگی پخته زیادی مصرف شود.
بر اساس تحقیقات تنها حدود ۴ درصد از لیکوپن آنتی اکسیدانی قدرتمندی است که این میوه سبزی مانند دارد، دریافت میکنید. گوجه فرنگی خام دارای دیوارههای سلولی ضخیمی است که جذب لیکوپن را برای بدن دشوار میکند. هنگامی که گوجه فرنگی پخته میشود، استفاده از لیکوپن برای بدن بسیار آسانتر خواهد شد.
اسفناج
اسفناج علاوه بر آهن شامل مقادیری فولات نیز دارد که یک ویتامین B ضروری برای رشد سلولی و تولید مثل آنها است و در سبزیهایی با برگهای تیره یافت میشود.
پختن اسفناج سطح فولات را افزایش نمیدهد، اما بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۰۲ بخارپز کردن اسفناج سطح فولات را ثابت نگه میدارد.
مارچوبه
ساقههای مارچوبه سبز سرشار از ویتامینهای ضد سرطان مانند A، C و E و همچنین فولات هستند. اما دیوارههای سلولی ضخیم مارچوبه جذب مواد مغذی سالم آن را برای بدن سخت میکند. پختن مارچوبه سلولهای فیبری آن را تجزیه میکند تا بتوانیم ویتامینهای بیشتری را جذب کنیم.
کدوتنبل
کدو حلوایی پخته شده مغذیتر از خام آن است (از جمله انواع دیگر کدوها مانند کدو سبز و بلوط). کدو تنبل مانند هویج سرشار از آنتی اکسیدانهایی مانند بتاکاروتن است که پس از پخته شدن بسیار راحتتر جذب میشود.