پخش زنده
امروز: -
برنامه ریزی برای درمان سرطان و بیماریهای مرتبط با آن بخش بزرگی از خدمات پزشکی و درمانی هر کشور را به خود اختصاص داده است. ایران هم در درمان سرطان بعنوان دومین عامل مرگ و میر در جهان، پیشرفتهای قابل توجهی داشته است.
دکتر آسیه الفت بخش، جراح عمومی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در این زمینه گفت:
در اکثر سرطان ها، ما در درمان مشکلی نداریم.
استفاده از سلولهای بنیادین بند ناف در درمان سرطان
دکتر عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان در این رابطه به خبرنگار صدا و سیما گفت: یکی از کارهای خون ما، همین بانک خون بند ناف است که سلولهای بنیادی حفظ شده از جفت، امروزه مورد استفاده تعداد زیادی از بیماران مبتلا به سرطان، بخصوص سرطان، قرار گرفته و از آن درمان گرفته اند.
و اما سلول درمانی، روش دیگری در درمان سرطان است که به گفته دکتر مرضیه ابراهیمی رئیس کارگروه سرطان پژوهشگاه رویان، اکنون در مراحل بالینی قرار دارد.
وی افزود:ما در حال حاضر میتوانیم سلولهای سرطانی را از بیمار جدا کرده و مقاومت دارویی را روی آنها بررسی کنیم. همچنین به راحتی میتوانیم این سلولها را در حوزههای درمانی و دارویی مورد استفاده قرار بدهیم.
ایمونوتراپی سرطان و درمان بدخیمترین تومورهای مغزی از ۴ سال قبل در ایران آغاز شده و بنا به گفته کارشناسان در حال حاضر به مراحل امید بخشی رسیده است.
در این روش سلولهای توموری بیمار تحت حمله و اثر سلولهای ایمنی سالم (نیکاسل) قرار گرفته و به تدریج از بین میروند.
هزینههای درمان به روش سلول درمانی
با توجه به هزینه درمان سرطان به روشهای جدید که بسته به انواع سرطان در کشور ما بین ۲۵ تا ۳۰۰ میلیون تومان متغیر است، نیاز به جذب منابع و مشارکتهای مالی و کاهش هزینهها برای بیماران، ضروری به نظر میرسد.
دکتر عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان در این رابطه افزود:
بحث پوشش بیمهای که یک بخش از منابع مالی است، مورد اهمیت است که کسانی که در این عرصه ورود پیدا میکنند، تنگناهای مالی، مانع پیشرفت ایشان نباشد و مراکز تحقیقاتی، و دانشگاه ها، با سرعت بیشتری همراه بشوند.
دکتر محمد مهدی ناصحی، رئیس بیمه سلامت ایران درباره حمایت مالی از این بیماران مبتلا به سرطان گفت: مهمترین بیماران ما، بیماران سرطانی هستند که هم از جهت تعداد بیشتر هستند و هم از جهت هزینههایی که بر این بیماران مترتب میشود و پرداخت از جیب بیماران بیشتر است که در صندوق بیماران صعب العلاج، بیماری سرطان خیلی خوب دیده شده که بتوانیم تا حد زیادی، همه هزینههای آن را پوشش دهیم.